ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Prestige 8 »

Breda Pegaso έγραψε:Φιλε θεωρητικα το bn2 και το t2 εχουν τα ιδια χαρακτηριστικα (βαθος ρελιου παχος στεφανης κλο)με καποιες μικροδιαφορες οσον αφορα το τελικο οπτικο αοτελεσμα.

το i2s κανει πιο μεγαλο βαθος ρελιου απο τα αλλα 2.

αυτα οταν ρελιασουμε φυσιαγγια που εχουν τις ιδιες ρυθμισεις πριν το ρελιασμα.

απλα πρεπει να προσεξουμε οτι κυκλοφορουν και στροφει που αλλα γραφουν πανω και αλλα ειναι πραγματικα.
Κυκλοφορούν και πειρατικά στροφέια φίλε Breda? Από που μπορούμε να ξεχωρισουμε τα αυθεντικά..
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Δεν θα τα ελεγα πειρατικα...

Απλα μπορει να γραφουν πανω οτι ειναι bn2 και να ειναι αλλο ας πουμε bn2 special που ειναι το αντιστοιχο του i2s αλλα κατασκευη gaeb. Ή οτιδηποτε αλλο.

Δηλαδη λαθος των εταιρειων
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Δημοσίευση από Prestige 8 »

Breda Pegaso έγραψε:Δεν θα τα ελεγα πειρατικα...

Απλα μπορει να γραφουν πανω οτι ειναι bn2 και να ειναι αλλο ας πουμε bn2 special που ειναι το αντιστοιχο του i2s αλλα κατασκευη gaeb. Ή οτιδηποτε αλλο.

Δηλαδη λαθος των εταιρειων
Με λίγα λόγια πρέπει να πάω με το παχυμέτρο μου...

Ευχαριστώ για την ενημέρωση παιδιά.
panagiotis
Full Member

Δημοσίευση από panagiotis »

antonis13 έγραψε:Παιδιά χαιρετώ την παρέα. Για τους ίδιους λόγους που πολύ καλά γνωρίζετε όλοι οι ιδογομωτές, αποφάσισα να ασχοληθώ και εγώ με την ιδιογόμωση. Δυστυχώς για μένα γνωρίζω ελάχιστα για το θέμα και ούτε έχω κανένα φίλο ιδιογομωτή να με καθοδηγήσει στα πρώτα μου βήματα. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός που πρέπει να αγοράσω. Επίσης ποια μηχανή συστήνετε και που μπορώ να την προμηθευτώ. Πόσο είναι το κόστος πάνω κάτω του εξοπλισμού? Παρεπιπόντως να σας πω πως ο αριθμός των φυσιγγίων που έχω σκοπό να φτιάχνω θα είναι μικρός (μόνο για τα κυνήγια τα δικά μου). Θα προτιμούσα μια μηχανή με την οποία όταν εξοικειωθώ να μην με περιορίζει ως προς το τι φυσίγγια θα φτιάχνω (για να μην γυρεύω μετά νέα μηχανή) και να δουλεύεται εύκολα αφού όπως σας είπα είμαι εντελώς καινούργιος με την ιδιογόμωση!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φιλε Αντώνη καλοσορισές στη παρεα... Για βασικο εξοπλισμό που θα χρειαστείς σίγουρα ειναι ηλεκτρονικό παχύμετρο, ζυγαρία ακριβείας, για μηχανη υπαρχουν παρα πολλές σε διαφορες τιμές οπου φυσικα εξαρτάτε απο την ποσοτήτα που θα φτιαχνείς. Αν θέλεις να γεμίζεις μια -μια θα προτιμουσες μια MEC 600 αναλόγως φθηνεί. Παλι αν θα ρελιαζεις μετα θα χρειαστεις ενα τραπανο παγκου και ενα στροφειο για ρελιασμα. Τωρα η μηχανη περιπου 250 ευρώ δεν ειμαι σιγουρος, ο τραπανος με το στροφειο περιπου 200 ευρω. Αλλα πιστεψε με μετα απο λιγο καιρο θα θελεις αν αναβαθμισεις τον εξοπλισμο σου οχι γιατι δεν θα σε ικανοποιά αλλα γιατι θα θελεις ολο και περισσοτερο να κανεις το φυσιγγιο σου καλυτερο και εμφανισιακα αλλα και αποδοτικα.. Υπαρχουν παρα πολλα εξαρτηματα και παρελκομενα περι ιδιογωμοσης αρκει να το ψαξεις και να αποφασισεις σε ποια μηχανη θελεις να καταληξεις. Κατα την αποψη μου μια MEC 9000 θα σου ειναι αρκετη για να ξεκινισεις, δεν γνωριζω την τιμη της.
antonis13
Full Member

Δημοσίευση από antonis13 »

panagiotis έγραψε:
antonis13 έγραψε:Παιδιά χαιρετώ την παρέα. Για τους ίδιους λόγους που πολύ καλά γνωρίζετε όλοι οι ιδογομωτές, αποφάσισα να ασχοληθώ και εγώ με την ιδιογόμωση. Δυστυχώς για μένα γνωρίζω ελάχιστα για το θέμα και ούτε έχω κανένα φίλο ιδιογομωτή να με καθοδηγήσει στα πρώτα μου βήματα. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός που πρέπει να αγοράσω. Επίσης ποια μηχανή συστήνετε και που μπορώ να την προμηθευτώ. Πόσο είναι το κόστος πάνω κάτω του εξοπλισμού? Παρεπιπόντως να σας πω πως ο αριθμός των φυσιγγίων που έχω σκοπό να φτιάχνω θα είναι μικρός (μόνο για τα κυνήγια τα δικά μου). Θα προτιμούσα μια μηχανή με την οποία όταν εξοικειωθώ να μην με περιορίζει ως προς το τι φυσίγγια θα φτιάχνω (για να μην γυρεύω μετά νέα μηχανή) και να δουλεύεται εύκολα αφού όπως σας είπα είμαι εντελώς καινούργιος με την ιδιογόμωση!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Φιλε Αντώνη καλοσορισές στη παρεα... Για βασικο εξοπλισμό που θα χρειαστείς σίγουρα ειναι ηλεκτρονικό παχύμετρο, ζυγαρία ακριβείας, για μηχανη υπαρχουν παρα πολλές σε διαφορες τιμές οπου φυσικα εξαρτάτε απο την ποσοτήτα που θα φτιαχνείς. Αν θέλεις να γεμίζεις μια -μια θα προτιμουσες μια MEC 600 αναλόγως φθηνεί. Παλι αν θα ρελιαζεις μετα θα χρειαστεις ενα τραπανο παγκου και ενα στροφειο για ρελιασμα. Τωρα η μηχανη περιπου 250 ευρώ δεν ειμαι σιγουρος, ο τραπανος με το στροφειο περιπου 200 ευρω. Αλλα πιστεψε με μετα απο λιγο καιρο θα θελεις αν αναβαθμισεις τον εξοπλισμο σου οχι γιατι δεν θα σε ικανοποιά αλλα γιατι θα θελεις ολο και περισσοτερο να κανεις το φυσιγγιο σου καλυτερο και εμφανισιακα αλλα και αποδοτικα.. Υπαρχουν παρα πολλα εξαρτηματα και παρελκομενα περι ιδιογωμοσης αρκει να το ψαξεις και να αποφασισεις σε ποια μηχανη θελεις να καταληξεις. Κατα την αποψη μου μια MEC 9000 θα σου ειναι αρκετη για να ξεκινισεις, δεν γνωριζω την τιμη της.
Φίλε Παναγιώτη ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και τον χρόνο σου.
Δεν με νοιάζει να γεμίζω ένα ένα τα φυσίγγια μιας και η διαδικασία του να φτιάχνω τα δικά μου φυσίγγια με τραβά πολλά. Επίσης τα φυσίγγια που ρίχνω στο κυνήγι είναι σχετικά λίγα. Παρόλα αυτά προτιμώ να προμηθευτώ μια μηχανή που να τα κάνει όλα αρκετά καλά και να ρελιάζει για να μην χρειαστεί στο σύντομο μέλλον να γυρεύω να πάρω άλλη. Η MEC 9000 κάνει και ρέλιασμα φίλε? Επίσης από που μπορώ να βρω μηχανές στην Κύπρο? Συμφέρει να παραγγείλω από το ίντερνετ?

Σε ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές.
Απίθανος 78
Full Member

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

Φιλε Αντωνη η mec δεν ρελιαζει. Αν θελεις να παρεις κατι που να τα κανει ολα καλυτερα να παρεις μια gaep ή μια cortini αλλα να ξερεις στοιχειζουν. Υπαρχουν και κατι αλλα που μπαινουν σε τραπανο οπως το id4s και τα κανεις ολα. Αν σκευτεις ομως οτι αν παρεις μια mec φτηνη να ξερεις οτι θα πρεπει να αλλαξεις ολα τα σταδια της για να κανεις καλες δουλειες συν το οτι θα πρεπει να αγορασεις εξτρα τραπανο για να ρελιαζεις.
Στην μεκ θα πρεπει οποσδηποτε να αλλαξεις μαχαιρι χαραξης που στοιχιζει περι τα 60-80 ευρω ενα καλο. Μετα θα παρεις και το τριτο σταδιο που ειναι 30 ευρω και αν θελεις παιρνεις και τα υπολοιπα. Θα χρειαστεις ενα καλο στροφειο περι τα 60-80ευρω και ενα τραπανο φτηνο καπου 80 ευρω να κανεις την δουλεια σου. Ή παιρνεις μια που τα εχει ολα πανω αλλα με το αζημειωτο φυσικα

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Απίθανος 78
Full Member

Παιδια θελω λιγο τα φωτα σας.
Εχω πολλους καλυκες βικτορι β ποιοτητας οι οποιοι ειναι γυρω απο τα 67.80-68.20 και θελω να τους δουλεψω για το σκοπευτηριο να φυγουν. Αν τους κοψω ολους καπου εκει κοντα ποιο θα ειναι το ιδανικο σετ απ για ελαφρια φυσιγγια? Ποσο ε.χ προτεινεται και σε ποιο τελικο?
Και επειδη δεν εχω στροφειο με χαμηλο προφιλ θα ηταν καλυτερα να τελειωσω με πατημα και να στρογγυλεψω με το τελευταιο σταδιο της μεκ το εργοστασιακο?
Θα κανω 24 γρ με 206sv
Ευχαριστω

antonis13
Full Member

Απίθανος 78 έγραψε:Φιλε Αντωνη η mec δεν ρελιαζει. Αν θελεις να παρεις κατι που να τα κανει ολα καλυτερα να παρεις μια gaep ή μια cortini αλλα να ξερεις στοιχειζουν. Υπαρχουν και κατι αλλα που μπαινουν σε τραπανο οπως το id4s και τα κανεις ολα. Αν σκευτεις ομως οτι αν παρεις μια mec φτηνη να ξερεις οτι θα πρεπει να αλλαξεις ολα τα σταδια της για να κανεις καλες δουλειες συν το οτι θα πρεπει να αγορασεις εξτρα τραπανο για να ρελιαζεις.
Στην μεκ θα πρεπει οποσδηποτε να αλλαξεις μαχαιρι χαραξης που στοιχιζει περι τα 60-80 ευρω ενα καλο. Μετα θα παρεις και το τριτο σταδιο που ειναι 30 ευρω και αν θελεις παιρνεις και τα υπολοιπα. Θα χρειαστεις ενα καλο στροφειο περι τα 60-80ευρω και ενα τραπανο φτηνο καπου 80 ευρω να κανεις την δουλεια σου. Ή παιρνεις μια που τα εχει ολα πανω αλλα με το αζημειωτο φυσικα

Ευχαριστώ φίλε Απίθανε.
Όπως μου τα έγραψες σίγουρα προτιμώ μια gaep ή μια cortini. Αυτές ρελιάζουν επίσης?? Προτιμώ να μην χρειαστώ επιπλέον τράπανο για ρέλιασμα. Επίσης γνωρίζεις να μου πεις που μπορώ να τις προμηθευτώ στην Κύπρο?
Απίθανος 78
Full Member

Εχουν ενσωματωμενο μοτερ πανω τους. Δεν ξερω κατα ποσο θα την βρεις με ολα τα σταδια πανω. Υπαρχουν 3σταδιακες μεχρι 5σταδιακες. Τωρα που μπορεις να τις βρεις δεν ξερω. Ισως καποιος φιλος εδω να ξερει

antonis13
Full Member

Απίθανος 78 έγραψε:Εχουν ενσωματωμενο μοτερ πανω τους. Δεν ξερω κατα ποσο θα την βρεις με ολα τα σταδια πανω. Υπαρχουν 3σταδιακες μεχρι 5σταδιακες. Τωρα που μπορεις να τις βρεις δεν ξερω. Ισως καποιος φιλος εδω να ξερει

Επειδή είμαι εντελώς άσχετος... :D το ρέλιασμα ποιο στάδιο είναι??? Επίσης τελικά το ρέλιασμα είναι αναγκαίο? Επειδή διάβασα καμπόσα από το τόπικ και κατάλαβα πως χρειάζεται, γι΄αυτό θέλω μια μηχανή που να το κάνει? Εσύ από ότι είδα τωρά χρησιμοποιάς την mec φίλε μου? Εν ευκολία να πιάσω μια mec και ένα επιπλέον τράπανο για το ρέλιασμα ή εν παραπάνω φασαρία? Τις mec που τις βρίσκω?

ΥΓ. Σορρυ αν σας επέλλανα αλλά δεν έχω ιδέα που να αποταθώ για να πάρω μηχανή και είμαι και καμπόσο νεκατωμένος στο τι χρειάζομαι. Ευχαριστω και πάλι φιλε :)
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”