ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Απίθανος 78
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

Breda Pegaso έγραψε:Καλημερα. Αν μιλας για το βικτορυ τορτο 32 εχει 1.55 μεσα και οχι 1.50.

Η ταππα ειναι διαφορετικη απο το πιστονι χανει πιεςεις και ταχυτητα και γι αυτο σηκωνει πατημα, αλλα στα πλαισια παντα.

Για το στροφειο θα δεις στη συνεχεια και σε αλλα κλεισιματα τη συμπεριφορα του.
Καλημερα. Το ξερω οτι ειναι 1.55 και ετσι την εκανα πριν αλλα το αλλαξα. Θα το δοκιμασω ετσι και θα κανω και δοκιμη στα 58.50 αλλα δεν θα καταλαβω και πολλα μιας και δεν μπορω να γνωριζω πιεσης και ταχυτητες παρα μονο οτι δειξει ο πινακας και το λακτισμα. Το στροφειο παντος μου εκανε και βαθος μεχρι και 2.2-2.3χλ. Λες να ειναι το σπεσιαλ? Αν ναι τι χανω και τι κερδιζω απο το κανονικο εκτος απο την διακυμανση του βαθους?
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Breda Pegaso έγραψε:Καλημερα. Αν μιλας για το βικτορυ τορτο 32 εχει 1.55 μεσα και οχι 1.50.

Η ταππα ειναι διαφορετικη απο το πιστονι χανει πιεςεις και ταχυτητα και γι αυτο σηκωνει πατημα, αλλα στα πλαισια παντα.

Καλημέρα,
Στέφανε αν μου επιτρέπεις, νομίζω πως η πλαστική τάπα δεν χάνει πιέσεις, απεναντίας οι πιέσεις πιστεύω πως αυξάνονται ελαφρώς λόγο των τριβών οι οποίες κάποιες φορές μειώνουν και την ταχυτητα. Μιλάμε για πολύ μικρές διακιμάνσεις αλλά σημασία έχει οτι δεν υπάρχουν απώλειες.
Για το συγκεκριμένο στήσημο του Χάρη, δεν θέλησα να σχολιάσω διοτι προσωπικά δεν επικρωτώ κλεισίματα με λιγότερο απο 10,3-10,5χιλ., κενού και ταυτόχρονα δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τους κάλυκες Victory.
andreas78

Για να μην παρεξηγηθώ, οταν εννοώ τριβές που αυξάνουν τις πιέσεις, αυτές διαδραματίζονται εντώς του κάλυκα κατά την επαφή των σκαγιών, λόγο του ελάχυστου μήκους του βύσματος με το εσωτερικό του κάλυκα κατα την προώθηση της γόμωσης και πριν το πλήρες άνοιγμα των πτυχών. Η μείωση της ταχύτητας είναι αποτέλεσμα της τριβής των σκαγιών με την κάννη.!!!
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Αντρεα μπορει να το εθεσα λαθος. Ταχυτητα χανει σιγουρα η πλαστικη ταπα σε σχεση με μια γομωση ιδια αλλα με πιστονι. Αυτο εννοουσα. Αλλα λογικα δεν θα εχει και πιο λιγα bar η ταππα;;;;;

Πχ. εχω δοκιμασμενο Α1 1.70 x32 686 bior χαμηλη nsi 68,5 -57 mm 630bar.

Αν βαλω πιστονι και κλεισω το ιδιο υψος σιγουρα θα εχω πιο ψηλα τα bar αλλα και τις ταχυτητες;;;;!!

ακομα και 57.5 να κλεισω νομιζω θα εχω πιο ψηλα bar
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Απίθανος 78 έγραψε:

Καλημερα. Το ξερω οτι ειναι 1.55 και ετσι την εκανα πριν αλλα το αλλαξα. Θα το δοκιμασω ετσι και θα κανω και δοκιμη στα 58.50 αλλα δεν θα καταλαβω και πολλα μιας και δεν μπορω να γνωριζω πιεσης και ταχυτητες παρα μονο οτι δειξει ο πινακας και το λακτισμα. Το στροφειο παντος μου εκανε και βαθος μεχρι και 2.2-2.3χλ. Λες να ειναι το σπεσιαλ? Αν ναι τι χανω και τι κερδιζω απο το κανονικο εκτος απο την διακυμανση του βαθους?
Σιγουρα ειναι σπεσιαλ
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
andreas78

Breda Pegaso έγραψε:Αντρεα μπορει να το εθεσα λαθος. Ταχυτητα χανει σιγουρα η πλαστικη ταπα σε σχεση με μια γομωση ιδια αλλα με πιστονι. Αυτο εννοουσα. Αλλα λογικα δεν θα εχει και πιο λιγα bar η ταππα;;;;;

Αν βαλω πιστονι και κλεισω το ιδιο υψος σιγουρα θα εχω πιο ψηλα τα bar αλλα και τις ταχυτητες;;;;!!

Θα έχει πιο χαμηλές πιέσεις με καλύτερη "αναλογία" ταχύτητας.
Η διαφορά θα είναι μικρή διότι μην ξεχνάς η bior είναι στην πραγματικότητα μισόταπα, έχει δλδ λίγο ποτηράκι σε σχέση με άλλες πλαστικές τάπες που είναι απλή και συνηθησμένη φούστα.
Καμιά φορά παρασηρόμαστε με το δεδομένο πως πρέπει να ανεβάζουμε την πυρίτιδα οταν βάζουμε τάπες, αυτό ισχύει στις μαλλινες και τους κετσέδες και υπόψην πως αν βάλουμε opturator τοτε η αύξηση δεν είναι και πάντα αναγκαία, σε αντίθεση με τα απλά overpowder που έχουν πολύ σοβαρές απώλειες.!!!
Απίθανος 78
Full Member

Breda Pegaso έγραψε:
Απίθανος 78 έγραψε:

Σιγουρα ειναι σπεσιαλ
Δηλαδη ειναι κατι σαν κορτινι τ2 αλλα σε i2s? Λογικα εχω πλεονεχτημα σε σχεση με το κανονικο
Απίθανος 78
Full Member

andreas78 έγραψε:

Καλημέρα,
Στέφανε αν μου επιτρέπεις, νομίζω πως η πλαστική τάπα δεν χάνει πιέσεις, απεναντίας οι πιέσεις πιστεύω πως αυξάνονται ελαφρώς λόγο των τριβών οι οποίες κάποιες φορές μειώνουν και την ταχυτητα. Μιλάμε για πολύ μικρές διακιμάνσεις αλλά σημασία έχει οτι δεν υπάρχουν απώλειες.
Για το συγκεκριμένο στήσημο του Χάρη, δεν θέλησα να σχολιάσω διοτι προσωπικά δεν επικρωτώ κλεισίματα με λιγότερο απο 10,3-10,5χιλ., κενού και ταυτόχρονα δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για τους κάλυκες Victory.
Αντρεα ο καλυκας βικτορυ απο οτι καταλαβα ειναι λιγο πιο σκληρος απο τον nsi και πρεπει να το προσεξες σε σχεση με τον fiocchi που ειναι σαφως πιο μαλακος. Στο βιβλιο του χατζιωτη αναφερεται σε μια ερευνα που εκανε με τους ελλαδιτες καταναλωτες οτι ο καλυκας nsi και ο cheddite ειναι στην κατηγορια των πιο χαμηλων σε ποιοτητα καλυκων σε σχεση με τον fiocchi που θεωρειται ως κορυφη. (Παντα με βαση τις πωλησεις που κατεγραψε)
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

andreas78 έγραψε:
Breda Pegaso έγραψε:Αντρεα μπορει να το εθεσα λαθος. Ταχυτητα χανει σιγουρα η πλαστικη ταπα σε σχεση με μια γομωση ιδια αλλα με πιστονι. Αυτο εννοουσα. Αλλα λογικα δεν θα εχει και πιο λιγα bar η ταππα;;;;;

Θα έχει πιο χαμηλές πιέσεις με καλύτερη "αναλογία" ταχύτητας.
Η διαφορά θα είναι μικρή διότι μην ξεχνάς η bior είναι στην πραγματικότητα μισόταπα, έχει δλδ λίγο ποτηράκι σε σχέση με άλλες πλαστικές τάπες που είναι απλή και συνηθησμένη φούστα.
Καμιά φορά παρασηρόμαστε με το δεδομένο πως πρέπει να ανεβάζουμε την πυρίτιδα οταν βάζουμε τάπες, αυτό ισχύει στις μαλλινες και τους κετσέδες και υπόψην πως αν βάλουμε opturator τοτε η αύξηση δεν είναι και πάντα αναγκαία, σε αντίθεση με τα απλά overpowder που έχουν πολύ σοβαρές απώλειες.!!!
Σωστος.

Οταν μιλω για αυξηση πυριτιδας σε πλαστικη ταππα μιλω μονο για 0.05 που νομιζω ειναι λογικο.

Βεβαια εξαρταται και τι ταχυτητα θελεις να εχεις. Αν με καποια γομωση με ταππα εισαι ευχαριστημενος δεν χρειαζεται να αυξησεις την πυριτιδα.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Απίθανος 78
Full Member

Η αλλη διασταση στην ιδιογομωσηΕικόναΕικόναΕικόναΕικόνα
Εκαμαμεν τα αλλα ουλλα τζιε εμεινεν η φατσα[emoji4] [emoji4] [emoji4]
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”