ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
MARIOSE

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από MARIOSE »

Kostas M. έγραψε:
Kostas M. έγραψε:Χωρις να εχω καμια απολυτως γνωση απο ιδιογομωση, εμενα ειναι αλλη η απορια μου!!!
Πως γινεται εν θεμα οπως ειναι η ιδιογομωση, που πρεπει να εχεις του κοσμου τις γνωσεις και να κανεις ακομη αλλες τοσες δοκιμες και πειραματα να μην χαιρει κανενου ελεγχου;;;
Με ποια εμπιστοσυνη να τουφεκιζει καποιος διπλα σου; Ή και ακομη και για τον ιδιο; Και που οπως βλεπω οι ιδιογομωτες ολο και αυξανωνται, πως γινεται αυτο να γινεται χωρις κανενα απολυτος ελεγχο και ο καθενας να γεμιζει οτι θελει και οπως θελει και πολλες φορες χωρις τις απαραιτητες γνωσεις και τηρωντας καποιους κανονες ασφαλειας. Και δεν μιλω για καποιον συγκεγκριμενα, ειτε απο το φορουμ ειτε απο οπουδηποτε αλλου. Γενικα σαν θεμα συζητησης.
Αρεσκει μου που ο καθενας σχολιαζει μονο τζηνα που του συμφερουν...Αμαν συμβει κατι εν να γραψεται ουλλοι ομως...
Τουτον ισχυει και για το post που εκαμα στα εκπαιδευτικα αλλα παλε εν εσχολιασε κανενας. Οτι συμφερει του καθενου! Εν θα το συνεχισω ομως. Απλα μην περιμενεται να μεγαλωνει η παρεα στο φορουμ. Βλεπεται το και οι ιδιοι(και δεν μιλω μονο για τους διαχειριστες) οτι αντι να αποκτουμαι μελοι αντιαφτου φευγουν.
Φίλε Κώστα τα γραφόμενα σου τα διαβάζουμε και τα σεβόμαστε. Κάποιες φορές θα σχολιαστούν κάποιες μπορεί όχι. Δεν έχει να κάμει τούτο μαζί σου. Στο συγκεκριμένο θέμα εγώ είμαι άσχετος όπως και αρκετοί άλλοι άρα δεν μπορώ να εκφέρω εύκολα άποψη. :)
Στο φόρουμ είναι λίγα τα άτομα. Πιο ποιοτικά κατ' εμένα. Οι περισσότεροι είναι θιασώτες του φατσοβιβλίου.

Για το που ζούμε άστο καλύτερα, εν έχουμε υπόθεση... :roll:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MARIOSE την 01 Μαρ 2016, 17:42, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

εν μεγαλη συζητηση...
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

Breda Pegaso έγραψε:εν μεγαλη συζητηση...
Οτι θυμιθει ο καθενας...
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Laurona έγραψε:Με ολο το θάρρος απο καποιον ο οποιος Δεν ειναι ιδιογομωτης αρα μην γνωρίζοντας μπορεί να είναι αντικειμενικος αφου δεν διαθέτει καμια αποψη περί του ενος η του άλλου. .....εισαστε επιεικώς γελιοι.

Κυριοι εδω μεσα ειμαστε ισοι προς ισο.
Καποιοι ξερουν πολλα...καποιοι ξερουν λιγα...καποιοι νομιζουν πως τα ξερουν ολα κ καποιοι δεν ξερουν τίποτε.

Π.χ στην ιδιογωμοση εγω δεν ξερω τίποτε.

Θελω να μαθω αλλα καθε φορα που βλεπω τις παιδικες σας ανασφαλειες και κοντρες λεω...κατσε κει που σε με τα ετοιμα......μην σκας και αν διαβαζεις σωστα η λαθος μετα.

Πολυ σωστα ο Μαριος δεν υποστηριξε καμια απο τις δυο μεθοδους.
Που το ειδατε αυτο.
Ρωτησε εαν η μια υπερεχει της αλλης.
Και το χω και γω απορια.
Αλλα δεν ξερω εαν πηρε απάντηση σαν εντελως άσχετος που ειμαι για να το κρίνω αυτο.

Κυριε Κωνσταντινο απο προηγουμενες τοποθετησεις σας εισασταν απο τα λιγα ατομα εξ ελλαδος που εγραψαν στην ιδιογομωση ποθ κερδισατε τον σεβασμο μου.
Παντα για το σεβας στις τοποθετησεις σας και την τεκμηρίωση σας.
Η τοποθέτηση σας είχε ομως τουπε η τουλαχιστον ετσι δειχνει μιας και ο γραπτος λογος παρεξηγειτε.
Γιαυτο σας παρακαλω δωστε τις γνωσεις σας οπως μεχρι τωρα και οχι με τροπο που διωχνει τους πιθανους νεους ιδιογπμωτες.

Αντρεα παντα οι τοποθετήσεις σου εχουν υποστήριξη και επιστημονικη αποδειξη.
Γιαυτο μου αρεσει να σε διεβαζω.

Ομως καμια φορα φιλε εσεις οι εμπειροι ξεχνατε εμας που μαζευουμε γνώσεις.

Ναι ρε παίδες.
Καθε τι το διεβαζουμε και προσπαθουμε να το καταλάβουμε οσοι θελουμε καποτε να γεμίσουμε. Γιαυτο μιλατε και λιγο πιο απλα και ''καθημερινη'' ορολογια.

Μαριε απο αλλες γνωσεις μου οταν κάτι καταφέρουμε να το κανουμε να αποδώσει σωστά δηλαδη οσο πιο κοντα στο μεγιστο μπορει με βαση τις προδιαγραφες του αυτο δεν μεταβαλει την ποσότητα του φιλε μου.
Η ποσοτητα της πυριτιδας μενει σταθερη.
Απλως με το οσο πιο σωστα στημενο φυσιγγι καταφερνω να παρω το μεγιστο της απόδοσης της.
Αυτο νομιζω οτι ηθελε να πει ο Αντρεας

Οπως π.χ ? με 20 λίτρα βενζίνη σε δυο ιδια αυτοκινητα με τον διαφορετικο οδηγο μπορεις να διανυσεις διαφορες αποστάσεις.
Καποιος με ελαφρυ ποδι θα κοψει περισσότερα χιλιομετρα απο καποιον με βαρυ ποδι.
Και καποιος που οδηγεί με τον σωστο τρόπο που λιγοι ξερουν κ με βαση τον οποιο κανουν τις μετρησεις οι εταιρειες θα κανει τα χιλιομετρα με την πιο σωστη σχεση κατανάλωσης αποδοσης.

Και στα τρια η βενζινη 20 λιτρα ηταν.
Ενας ηταν ο πιο efficient ομως τροπος.

Και κατι αλλο γενικο.

Μαθετε ολοι εδω μεσα οταν τεκμηριωσετε μια θεση και ο αλλος δεν την υιοθετει να δέχεστε και την αλκη γνώμη.
Δεν είμαστε ολοι ιδιοι ουτε πρεπει να γίνουμε.
Ισχυει στα παντα στην ζωη λετε εδω νανε εξαιρεση.

Σας παρακαλψ λοιπον απαντες να σοβαρευτειτε.
Με λυπη σας λεω οτι ξεφυγατε ΑΠΑΝΤΕΣ αν κ ο Μαριος δεν προσεξα να χει απαντησει καπου ειρωνικά πριν ''προκληθεί''.

Υ.σ εαν το ποστ του Κου Κωνσταντινου ηταν πραγματι αυτού του τόνου κ δεν είναι απλά παρεξηγηση.

Εανελθετε λοιπόν.

Ζητησα κ πιο παλια να γραψετε λιγα απλα πραγματα για κσποιον που θα ξεκινησει.
Απο πτοχτες ψαχνω ιντερνετικα πως ξεκινα κάποιος κ βρισκω μονο ενισχυμενα ακαταλαβιστικα αρθρα κ ''διαφημιστικα ''του πιος τξς έχει μεγαλυτερη στο γεμισμα.

ΤΕΛΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Κ ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ.
ΤΟ ΦΌΡΟΥΜ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ

ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΑΡΕΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΩ Κ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ .ΛΧ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ.
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ''ΠΙΕΣΕΙ'' ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΙΥΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΒΩ ΣΕ ΡΑΤΣΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΤΡΟΠΟ ΚΥΝΙΓΙΟΥ ' ΠΧ ΣΕ ΛΑΓΟ Η ΟΡΤΥΚΙ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΩ.

ΡΩΤΩ εγω λοιπον σαν ασχετως κ θελω σαε παρακαλω απλη απάντηση.

Εαν εγω αυριο ξεκινησω να γεμιζω.
Οταν θα κλεισω εαν δεν ιυοθετησω το τριτο σταδιο ενω καποιος αλλος ασχετος που ξεκινα μαζί μου το κανει.
Σε δύο απαραλλακτα φυσίγγια πλην του κλεισίματος οσπν αφορά το στήσιμο.

Θα χουμε διαφορες? Εννω σε αποδοση κ σε ασφαλεια?

Μπορει καποιος νσ ξεκινησει χωρίς τριτο σταδιο κ να κλεισει σωστά κυνηγετικα φυσίγγια. ?

Για να κυνηγαει μιλαμε παντα.
Αυτο μετρα για μενα.

Τι γίνετε εαν εγω θελω να κλείνω με φελλο κ ρελι παραδοσιακά.
Γινετε αυτό. ?
Αποκλειστικά μπορει να γίνει. ?

Ενα με παραδοσιακό ρελι ενα με χαραγμα ρελιασμα κ ενα με τριτο σταδιο.......ισιο σετ απ......εχουν διαφορα.?

Σας ρωτησα πολλα.
Αν ρωτησα βλακειες συγχωράτε με δεν ξερω το αντικείμενο ΚΑΘΟΛΟΥ.

Απαντηστε αν θέλετε κ αφηστε τις βλακώδες κοντρες.
Δεν σαε τιμα καθολοθ
Με ολο το θάρρος απο καποιον ο οποιος Δεν ειναι ιδιογομωτης αρα μην γνωρίζοντας μπορεί να είναι αντικειμενικος αφου δεν διαθέτει καμια αποψη περί του ενος η του άλλου. .....εισαστε επιεικώς γελιοι.

Κυριοι εδω μεσα ειμαστε ισοι προς ισο.
Καποιοι ξερουν πολλα...καποιοι ξερουν λιγα...καποιοι νομιζουν πως τα ξερουν ολα κ καποιοι δεν ξερουν τίποτε.

Π.χ στην ιδιογωμοση εγω δεν ξερω τίποτε.

Mέ όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο σας αγαπητέ Laurona όταν δεν γνωρίζει κάποιος το αντικείμενο του θέματος εν προκειμένω την ιδιογόμωση όπως τιμητικά δηλώνετε, αυτό αυτομάτως του δίνει το δικαίωμα να επικαλείται αντικειμενικότητα και να βάζει σε ένα «τσουβάλι» τους πάντες αποκαλώντας τους «γελοίους»???
Θα σας παρακαλούσα λοιπόν επειδή από την συνέχεια των γραφόμενων σας δεν προκύπτουν αρνητικές ενδείξεις περι του ατόμου σας αφορώσες αγενή ή ασεβή χαρακτήρα να ανακαλέσετε τον άστοχο χαρακτηρισμό ώστε να θεωρηθεί ως ατυχής έκφραση .
Αυτά ως προυπόθεση εξομάλυνσης του κλίματος έντασης που δημιουργήθηκε!

Πολυ σωστα ο Μαριος δεν υποστηριξε καμια απο τις δυο μεθοδους.
Που το ειδατε αυτο.
Ρωτησε εαν η μια υπερεχει της αλλης.
Και το χω και γω απορια.

Εις ότι αφορα το ατομο μου , από πού προκύπτει ότι στοχοποίησα τον εν λόγω κύριο Μάριο ότι υποστήριξε καποια μέθοδο γόμωσης φυσιγγίων???
Στην απάντηση μου κατέθεσα τα εξής…

Δεν υπάρχει ουδεμία σύγκριση υπάρχει ΠΑΡΑΔΟΧΗ αγαπητέ φίλε Σόλωνα.Και αυτό στο λέει κάποιος που έχει περάσει και απο τα τις δύο φάσεις ιδιογόμωσης. Δεν υπάρχει ΠΟΛΥΣΤΑΔΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ αγαπητέ φίλε . Το μόνο νέο στοιχείο το οποίο αλλαζει ΑΡΔΗΝ τα δεδομένα είναι η παρεμβολή του Γ σταδίου.Αν θές να βάλεις και το Β σταδιο στη διαδικασία μπορεις αλλα δεν έιναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ απαραίτητο στοιχείο.
Κατ αρχήν το φυσίγγιο δεν παράγει έργο!!!! έργο παράγει η πυρίτιδα!! και πώς έχεις σχηματίσει την εικόνα ότι με την παρεμβολή του Γ σταδίου προκύπτει μείωση της πυρίτιδας????? απο που έβγαλες αυτό το συμπερασμα???? αλλα μιλάς για "εικόνα" οπότε σπευδω να σε ενημερώσω ότι ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ. Δηλαδή ποια είναι κατ εσε η απλή μέθοδος????
Τόσο σύνθετη μέθοδος είναι μια απλή παρεμβολή του Γ σταδιου??? Θεωρώ ότι υπάρχει ΥΠΕΡΒΟΛΗ και δικαιούμαι να αρχίζω να πιστευω ότι ακόμη χειρότερα υπάρχει ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ και μεθοδευμένη απόπειρα σύγχισης προς τους ιδιογομωτές.
Επαναλαμβάνω ότι η χρήση του Γ σταδίου είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.
30~40 ΕΥΡΏ είναι το κόστος αλλα η ωφέλεια μεγάλη.
Γνωρίζω τι λέω και έχω επίγνωση της ευθύνης αυτών που λέω!!!

Δικαιωματικά λοιπόν ως μέλος του φορουμ και ιδιογομωτής ανταπάντησα και μαλιστα πολύ συγκεκριμένα και εκ παραδρομής λόγω των πολλαπλών παραθέσεων τον προσφώνησα με λάθος όνομα (του αγαπητου φίλου Σόλωνα) . Λαθος για το οποίο στην συνέχεια ζήτησα δημόσια συγγνώμη.

Αλλα δεν ξερω εαν πηρε απάντηση σαν εντελως άσχετος που ειμαι για να το κρίνω αυτο.

Πήρα ξεκάθαρη θέση ότι η παρεμβολή του Γ σταδίου ανάμεσα στο χάραγμα και το ρέλιασμα είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ και ανήρτησα δέκα (10) ερωτήσεις ως προοίμιο συζήτησης ώστε να καταδειχθεί η εγκυρότητα των ισχυρισμών μου .
Το να καταθέτει κάποιος με ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΕΠΩΝΥΜΑ και ΕΥΘΑΡΣΩΣ χωρίς μισόλογα και υποθέσεις την άποψη ότι το Γ στάδιο είναι απαραίτητο εργαλείο στην ιδιογόμωση ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ως «τουπέ»????
Και ως μοναδικό κριτήριο για τον ισχυρισμο μου αυτό είναι όπως ανέφερα…
Προτρέπω χωρίς κανενα μα κανενα ενδοιασμό όσοι ασχολούνται με την ιδιογόμωση των φυσιγγίων ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ τους ΧΡΗΣΗ και ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ και το τονίζω αυτό να προμηθευτούν ένα Γ στάδιο της αρεσκείας τους (όποιο κι αν είναι αυτό) και να το συνδιάσουν με τις απλές πρέσσες τους και το δραπανάκι τους η με ότι άλλη μηχανή διαθέτουν .Ενα στροφείο τύπου Τ2 CORTINI ή BN2 GAEP ή SP2 OMV είναι αρκετό ωστε να κατασκευάζουν ΣΤΑΘΕΡΑ και ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ φυσίγγια έχοντας το κεφαλάκι τους ησυχο ότι βρίσκονται ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΑ STANDARTS που αν μη τι άλλο είναι το μόνο ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ που μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και να προσπαθούμε να ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ.

Τι δηλαδή???? Την αντιγραφή στο μεγιστο βαθμό των επαγγελματικών φυσιγγίων.
Εχεις κανεις να προτάξει κατά τους ιδιογομωτικούς του πειραματισμούς και αναζητησεις ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ???? αυτή είναι η απάντηση αγαπητε φίλε ΑΠΛΗ και ΞΕΚΑΘΑΡΗ
Εκτός αν ο οποιοσδήποτε έχει δικό του βλητικό σταθμό και μπορεί να επεκτείνει τους πειραματισμούς του όπου και όσο εκείνος θέλει.
Τι προτιμάτε οι ιδιογομωτές να βαδίζετε στα τυφλά ή να έχετε μια πυξίδα η οποία θα σας οδηγεί όταν ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ οι κανόνες στο να κατασκευάζετε φυσίγγια που να πλησιάζουν σε μεγάλο βαθμό τα εργοστασιακά φυσίγγια ή στην αβεβαιότητα και στις προτροπές του κάθε πειραματιζόμενου?
Εγω προσωπικά λοιπόν μετά από 38 χρόνια ιδιογομωτικής ενασχόλησης ΔΗΛΩΝΩ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ ΙΔΙΟΓΟΜΩΤΗΣ και σε αυτήν την κατεύθυνση προτρέπω τους νεότερους και πρωτόπειρους ιδιογομωτές συμβουλευοντας τους να προμηθευτούν ένα Γ σταδιο
Και μάλιστα τονίζω «για την προσωπική χρήση και ικανοποίηση» διότι είναι γνωστό τοις πάση ότι πλείστοι όσοι ιδιογομωτές το έχουν κανει «μαύρο» επάγγελμα και πωλούν φυσίγγια παρανόμως.

Που είναι λοιπόν το «τουπε»??? ετσι χαρακτηρίζεται ο λόγος καποιου όταν είναι ξεκάθαρος?
ΝΑΙ όλα τα φυσίγγια σκοτώνουν αυτό ειναι σίγουρο είτε είναι κλεισμένα με χάραγμα-κλεισιμο είτε είναι με την παρεμβολή του Γ σταδίου. Αλλα αν αναζητάς αυτό το κάτι παραπάνω που έχει να κάνει με την ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ και την ΑΠΟΔΟΣΗ τότε πάς εκεί που σου δείχνουν οι ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ μέθοδοι.
Και ποιοι ειμαστε εμείς που αμφισβητούμε αυτές τις μεθόδους δηλαδή τις εργοστασιακές? Ρωτώ ξεκαθαρα ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ εμείς που θέτουμε στοιχεία ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΣΜΟΥ στην κατασκευή του φυσιγγίου???
Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω «κατά την γνωμη μου…» «κατά την αποψη μου..» τι είναι δηλαδή η γόμωση των φυσιγγίων ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ???
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΑΦΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΓΓΙΟΥ και αυτές εφαρμόζουν οι σωστοί επαγγελματίες χωρίς υποκειμενικά στοιχεία διότι απλα΄όλα βασίζονται στην ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΤΗΤΑ και την ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Οποιος θέλει να αποστασιοποιείται από αυτές δικαίωμα του .
Δεν υπάρχει ΓΝΩΜΗ στο θέμα κατασκευή φυσιγγίου.
Γνώμη υπάρχει εάν το φυσίγγι αφου το κατασκευάσεις σου προσφέρει αυτά που περιμένεις ανάλογα με το θηραμα ,το οπλο και τις εν γένει συνθήκες και τις απιτήσεις που καλείται αυτό να εξυπηρετήσει
Προσωπικά λοιπόν ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ και μονον.!!!
Και αν αυτό θεωρηθεί εύκολη διαδικασία όποιος το νομίζει «πλανάται πλάνη οικτρά»
Ποσο «τουπε» αραγε μπορει να «πουλησει» καποιος που δηλώνει ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΑΣ??? Και πόσο κάποιος που ισχυρίζεται ότι διαφοροποιείται με επιτυχία από τα ΑΠΟΔΕΚΤΑ και ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΑ standarts ?

Κυριε Κωνσταντινο απο προηγουμενες τοποθετησεις σας εισασταν απο τα λιγα ατομα εξ ελλαδος που εγραψαν στην ιδιογομωση ποθ κερδισατε τον σεβασμο μου.
Παντα για το σεβας στις τοποθετησεις σας και την τεκμηρίωση σας.
Η τοποθέτηση σας είχε ομως τουπε η τουλαχιστον ετσι δειχνει μιας και ο γραπτος λογος παρεξηγειτε.
Γιαυτο σας παρακαλω δωστε τις γνωσεις σας οπως μεχρι τωρα και οχι με τροπο που διωχνει τους πιθανους νεους ιδιογπμωτες.

Αγαπητε Laurona σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια αλλα νομίζω , με αδικείτε όταν λέτε ότι ο τρόπος μου διωχνει τους νέους ιδιογομωτές.
Γιατι το λέτε αυτό ???
Ισα ισα βλέπετε ότι χρησιμοποιώ το ρήμα ΠΡΟΤΡΕΠΩ για τους νέους και μάλιστα στο βαθμό που λίγο ή πολύ μετράει ο λόγος μου τονίζοντας ότι...

Τόσο σύνθετη μέθοδος είναι μια απλή παρεμβολή του Γ σταδιου??? Θεωρώ ότι υπάρχει ΥΠΕΡΒΟΛΗ και δικαιούμαι να αρχίζω να πιστευω ότι ακόμη χειρότερα υπάρχει ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ και μεθοδευμένη απόπειρα σύγχισης προς τους ιδιογομωτές.
Επαναλαμβάνω ότι η χρήση του Γ σταδίου είναι ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.
30~40 ΕΥΡΏ είναι το κόστος αλλα η ωφέλεια μεγάλη.
Γνωρίζω τι λέω και έχω επίγνωση της ευθύνης αυτών που λέω!!!

Τι πιο ξεκάθαρο θα μπορούσε να πεί κάποιος ο οποίος δέχθηκε και δέχεται τόνους λάσπης για αυτην την ξεκάθαρη στάση του?
Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται λοιπόν και όποιος θέλει είτε δημόσια ειτε ιδιωτικά μπορει να με ρωτήσει ότι θέλει.
Αν ξέρω θα απαντήσω αν δεν ξέρω δεν θα ντραπώ να πώ το αντίθετο!
Αλλωστε είναι κάτι που δεν αρνηθηκα ποτέ και νομίζω υπάρχουν μελη στο φορουμ που έχουμε συνεργαστεί σε άριστο επίπεδο.

Σας παρακαλψ λοιπον απαντες να σοβαρευτειτε.
Με λυπη σας λεω οτι ξεφυγατε ΑΠΑΝΤΕΣ αν κ ο Μαριος δεν προσεξα να χει απαντησει καπου ειρωνικά πριν ''προκληθεί''.

Από εμένα δεν προκλήθηκε!!!! Η ειρωνεία και η απαξίωση του προς τα γραφόμενα μου προέκυψε από αυτό..

Μάριος φίλε...
Βαρέθηκα φίλε της ρητοριες. Ατε καληνύχτα

Εσείς πως θα το εκλαμβάνατε αυτό? Είναι ευγενής αντιμετώπιση αυτή όταν καποιος εχει αναλύσει λίγο πρίν τους ισχυρισμούς του (χωρίς να σε θίγει κατ ελάχιστον ) και προς τους οποίους δείχνεις ειρωνικά την αντίθεση σου χαρακτηρίζοντας τες ως « ρητορίες»? .

Τέλος αναφέρατε ότι…
Τι γίνετε εαν εγω θελω να κλείνω με φελλο κ ρελι παραδοσιακά. 
Γινετε αυτό. ?
Αποκλειστικά μπορει να γίνει. ?

Ενα με παραδοσιακό ρελι ενα με χαραγμα ρελιασμα κ ενα με τριτο σταδιο.......ισιο σετ απ......εχουν διαφορα.?

Σας ρωτησα πολλα.
Αν ρωτησα βλακειες συγχωράτε με δεν ξερω το αντικείμενο ΚΑΘΟΛΟΥ. 

Απαντηστε αν θέλετε κ αφηστε τις βλακώδες κοντρες.
Δεν σαε τιμα καθολοθ

Νομίζω ότι σας πρόλαβα και ήδη απάντησα για το στρογγυλό κλείσιμο και για τις δυνατότητες του.
Τέλος θα ήθελα να κλείσω αυτο το μακροσκελές σχόλιο μου (και ζητώ συγγνώμη) κάνοντας μια επισήμανση και μια προτροπή σε όλους τους φίλους.
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΕΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΟΥΣ.
Πρόκειτε για εξαιρετική μέθοδο κλεισιματος φυσιγγίου και αν ασχοληθείτε ΕΠΙΣΤΑΜΕΝΑ με ΥΠΟΜΟΝΗ κ ΕΠΙΜΟΝΗ ίσως να αναθεωρήσετε πολλά στερεότυπα για την γόμωση των φυσιγγίων.

Τέλος επι των ερωτηματων σας…
ΡΩΤΩ εγω λοιπον σαν ασχετως κ θελω σαε παρακαλω απλη απάντηση.

Εαν εγω αυριο ξεκινησω να γεμιζω.
Οταν θα κλεισω εαν δεν ιυοθετησω το τριτο σταδιο ενω καποιος αλλος ασχετος που ξεκινα μαζί μου το κανει.
Σε δύο απαραλλακτα φυσίγγια πλην του κλεισίματος οσπν αφορά το στήσιμο.

Θα χουμε διαφορες? Εννω σε αποδοση κ σε ασφαλεια?

Μπορει καποιος νσ ξεκινησει χωρίς τριτο σταδιο κ να κλεισει σωστά κυνηγετικα φυσίγγια. ?

Για να κυνηγαει μιλαμε παντα.
Αυτο μετρα για μενα.

Προφανώς και θα έχουμε διαφορές !!!
Ακριβώς γιατι δεν μπορούν να γεμισθούν με τα ίδια υλικά. Κατά συνέπεια δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν απαράλλακτα!!
Άλλο βύσμα ως προς το ύψος θα τοποθετήσεις στο ένα και άλλο στο άλλο.
Άλλο βάθος ρελιάσματος θα επιτύχεις στο ένα και άλλο στο άλλο κι ας έχεις το ίδιο ύψος τελικού κλεισμένου φυσιγγίου.
Λιγότερες κατά 50~80 bar θα είναι οι αναπτυσσόμενες πιέσεις σε αυτό το φυσίγγιο που είναι κλεισμένο με χρήση Γ σταδίου, σαφώς μεγαλύτερες ταχύτητες κατά 5~10 μ/δ θα έχεις με το Γ στάδιο και επιπλέον θα έχεις μια τέλεια και αρμονική συμμετρία στην τελική εικόνα του φυσιγγίου που προδιαθέτει (δεν αποδεικνύει όμως) ότι έχεις λειτουργήσει προς την σωστή κατεύθυνση στην κατασκευή του χωρίς να παρουσιάζει στρεβλώσεις , παραμορφώσεις, καψίματα πλαστικού, ή βαθουλώματα αστεροειδούς που από τους σοβαρους κατασκευαστές έχουν απορριφθεί λόγω αρνητικής συμβολής στο βλητικό αποτέλεσμα (άσχετα αν κάποιοι έχουν κατέβει επίπεδο και ενίοτε παρουσιάζουν τέτοια προϊόντα). Είπαμε ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ στον μέγιστο βαθμό!!!

Ο όρος «σωστα κυνηγετικά φυσίγγια» είναι μεγάλη κουβέντα !!!
Εγω θα τοποθετούσα το πεδίο αναζήτησης στην απάντηση, σε όσα προείπα περι σχεδιασμού και αντιγραφής.
Ας κανουμε λοιπόν μια συλλογιστική που θα διευκολύνει να αντιληφθούμε τι εννοώ.
Εσεις λοιπόν ειστε κατ ανάγκην ένας αγοραστής ετοίμων φυσιγγίων και έχετε βρεί ένα φυσίγγιο με το οποίο έχετε κυνηγετικές επιτυχίες , είναι «μαλακό» για το ελαφρύ συλλεκτικό δίκαννο σας με το οποίο χαίρεστε να κυνηγάτε τα ορτύκια στις ζεστές ημέρες της Κύπρου μας.
Ξαφνικά αποφασίζετε ότι θέλετε να φτιάξετε μόνος σας αυτό το φυσίγγιο και τα κίνητρα για την επιλογή αυτή μπορεί να είναι ή ότι δεν έχετε πρόσβαση λόγω πωλητή, είτε λόγω αλλαγής βλητικών αποδόσεων του φυσιγγίου από lot σε lot κ.λ.π κ.λ.π
Τι κανετε λοιπόν?
Η κατάσταση είναι χαώδης και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε!!!ποιο είναι το σημείο αφετηρίας που θα αποτανθούμε και έχοντας άγνοια δεν ξέρουμε τι να επιλέξουμε από εργαλεία.
Εντοπίζεται τα υλικά που αποτελείται το φυσίγγιο ή τα περισσότερο ομοειδή σε ακραία περίπτωση, και προσπαθείτε να το αντιγράψετε !!!
Με ένα μαχαίρι, με ενα τρίτο σταδιο , ένα στροφείο και μια πρεσσα τύπου MEC ή κάποια απλή ιδιοκατασκευή και την βοήθεια ενός δράπανου έχετε πετύχει σε έναν βαθμό της τάξεως του 90% την αντιγραφή του εν λόγω φυσιγγίου και θα είστε και πολύ κοντα στα επίπεδα ασφαλείας. Προφανώς θα ακολουθήσουν στην συνέχεια οι δοκιμές σας για κάποιες ίσως μικρο-τροποποιήσεις ώστε να πάρετε το βλητικό αποτέλεσμα που σας ικανοποιεί!! Και σας ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ότι το αποτέλεσμα θα επιβραβεύσει την προσπάθεια σας και την επιλογή σας να ξεκινήσετε την ιδιογόμωση με αυτήν την μεθοδολογία.
Αρα :
Μαχαίρι χαραξης
Γ΄σταδιο
Στροφείο τύπου Τ2, ΒΝ2, SP2 κ.λ.π
Πρέσσα MEC ή ιδιοκατασκευή
Δράπανο
Η επιλογή των εργαλείων αυτών δεν ξεπερνα τα 500~600 ευρω και αν μάλιστα βρείτε μια MEC 600 μεταχειρισμένη , τότε ίσως μιλάμε για 300~400 ευρώ κοστολόγιο
Αν έχετε την δυνατότητα μπορείτε να προμηθευτείτε κάποια progressive μηχανη του εμπορίου και να απλοποιήσετε περισσότερο τα πράγματα στο επίπεδο «όλα σε ένα» αλλα εκεί το συνολικό κόστος εκτοξεύεται από 900 ευρώ και πάνω.
Και ξεκινάτε αγαπητέ φίλε και με προοπτικές κατασκευής άριστων φυσιγγίων και δεν έχετε να ζηλέψετε τίποτε από κοστοβόρες αγορές υπερ-μηχανών , υπερ-στροφειων, υπερ-σταδίων κ.λ.π
Είναι καιρός πια να ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΘΕΙ η χρήση του Γ σταδίου είτε με τις ψευδεπίγραφες υποσχέσεις υπερ-αποδόσεων είτε με διατυπώσεις επιφυλάξεων περι της συνθετικότητας και πολυπλοκότητας της μεθόδου ώστε στην πρωτη περίπτωση να σταματήσει να γίνεται ο απλός ιδιογομωτής αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους επαίωντες της ιδιογόμωσης και στην δευτερη να ωθείται σε λάθος επιλογες με το πρόσχημα της απλοποίησης της διαδικασίας.!!!

Kλείνοντας και προς επιβεβαίωση των παραπάνω διαπιστώσεων σας περί των των νοσηρών φαινομένων στην ιδιογόμωση, να επιστήσω την προσοχή στους φίλους ιδιογομωτές σε αυτό που αποκαλώ εγώ ως το Σ Υ Ν Δ Ρ Ο Μ Ο του Αργικέραυνου Δία!!!
http://greek_greek.enacademic.com/24005/%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%82
Η κατασκευή ένος φυσιγγίου δημιουργεί μια ψυχοπαθογένεια και αυτή είναι η αιτία όπου αυτός που ιδιοκατασκευάζει φυσίγγια νοιώθει σαν τον μυθικό Θεό Δία, κρατώντας κεραυνούς στα χέρια του.Αυτο σε άλλους λειτουργεί φυσιολογικα χωρίς παρενέργειες αλλα σε άλλους δημιουργεί υπερβάλλουσα , ΑΥΤΟΠΕΠΕΠΟΙΘΗΣΗ και υπερφίαλη ΕΓΩΙΣΤΙΚΗ συμπεριφορά.
Και πάλι σας ευχαριστώ για τα τιμητικά σας λόγια προς το πρόσωπο μου και εύχομαι ειλικρινά να γίνετε ιδιογομωτής , οπότε έκ πεποιθήσεως θα βρίσκομαι στην διάθεση σας για οποιαδήποτε βοήθεια την οποία μη διστάσετε να μου ζητήσετε στο βαθμό που θα έχω την δυνατότητα και ικανότητα να σας προσφέρω.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

Νομιζω εν καιρος να κλεισει λιγο καιρο η σελιδα γιατι τα πραματα εν παν καθολου καλα
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

Laurona έγραψε:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
andreas constantinou έγραψε:Τα τελευταία 35 χρόνια γεμίζω μόνος μου τις χαρτούτσιες μου.Διαβάζοντας όλες τις πιο πάνω θεωρίες ,πραγματικά εσυγχήστηκα με τα στάδια και τους αριθμους.
Για να σε ξεμπερδέψουμε εδώ είμαστε...και δεν είναι ΘΕΩΡΙΕΣ αλλα ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ.
Ελπίζω το εσυγχήστηκες να υποδηλώνει "μπερδευτηκες" γιατι αν δηλώνει "νευρίασες" τοτε ειναι θεμα προσωπικα δικό σας.
Ειναι θέμα εξοικίωσης αγαπητε φίλε.Το μπερδεμα κατα την πρωτη επαφη είναι όντως αναποφευκτο. Μετα απο μερικά κλεισίματα όλα αποσαφηνίζονται και με την εμπειρια που ερχεται αναπόφευκτα και γινεται ένα ευχάριστο παιχνίδι.
Ουσιαστικά ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ μιλαμε μόνο για το Γ.
Οταν καταλάβει καποιος πως λειτουργει έχει τελειώσει η ιστορια.
Δηλαδή τι είναι το τοσο δυσνόητο???
Το ότι όταν αφήνω ελευθερο χώρο 12 χιλ να έχω τελικο κλεισιμο -11,50 χιλ απο το αρχικο ύψος του καλυκα αλλα πριν ρελιάσω να "κόβω" με το Γ στάδιο, +0,3 χιλ απο εκεί που θα έχω σαν τελικο ύψος.
π.χ έχω έναν κάλυκα με ύψος Η
Θέλω να έχω τελικο ύψος κλεισμενου φυσιγγίου με 'υψος Υ (-11,50 χιλ κατω απο το αρχικο υψος, δλδ Υ=Η-11,50)
Αφήνω ελευθερο χώρο 12 χιλ απο τα σκάγια έως το χειλος του κάλυκα
Χαράζω με το μαχαίρι μου
Κόβω με το Γ στάδιο μεχρι υψος Υ+0,3 χιλ
Ρελιαζω με τελικο ύψος Υ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

Σιγα σιγά άρχισα να το καταλαβαινω.
Μην ξεχνάτε είμαι στην μαθηση τηε θεωριας ωστε αφου εμπεδωσω κάποια πραγματα να παω στην πρακτική.

Απορία.
Για να ειμαι παντα πριν το κλείσιμο στα 12 χιλ. Ανεξαρτητως γομωσης σκαγιων σημαινει οτι υπαρχουν διαφορα μεγεθη καλυκα πιυ αγοραζουμε?
Ωστε να εχω π.χ τα 12 χιλ ελεύθερο κ στα 36 γρ.για λαγο κ στα 28 γρ. για τσίχλα. ?

Αυτοι οι τυποι εφαρμόζονται κ στα χαρτινα?αυτα γουσταρω να γεμιζω για λαγο :)

Εαν μαθω να κλεινω μονο ρελι αρχικα, τουλαχιστον τα χαρτινα κ βρω μια συνταγη που φτιάχνοντας την με εκανοποιει. Εαν μετα κλεισω με αστερι θα αλλάξει η απόδοση της?

Και τελος τωρα για ολους τους ιδιογωμοτες.

Πως δοκιμαζετε ολοι εσεις που γεμιζετε τα φυσιγγια σας κ την απόδοση τους.
Στο κυνηγι δεν νομιζω.
Στο δκοπευτηριο?
Κ τι βλέπετε. ?
Θελω να πω πως και τι μετράτε. ?
Πίεση. ?
Κατανομη?
Διατριτικοτητα?

Ευχαριστω πολυ.
Αγαπητέ φίλε Laurona, εδώ χτυπήσατε φλέβα!!!Εχω ακριβώς τις ίδιες προτιμήσεις με εσας δηλαδή την ιδιογόμωση των χαρτινων φυσιγγίων και το λαγοκυνήγι.
Θα προσπαθήσω να σας απαντήσω στα ερωτήματα σας σύντομα όπως επίσης και να περιγράψω πώς αντιμετωπίζουμε την ιδιογόμωση των χάρτινων φυσιγγίων.
Να βρώ λίγο χρόνο!
Χαίρομαι πραγματικάγια την σύμπτωση των προτιμήσεων μας.!!!
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Απίθανος 78
Full Member

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

Εικόνα
Κοπελια να απογοητευτω ή ακομα?
Σωστα τα βγαζω?
Τσοκ 4 -36μ σκαγια νο 10 -28 σκαγια στο γρ. χ28 γρ = 784 σκαγια.
124σκ στον 76 cm ÷ 784 =15%
99 σκαγια ÷784 = 12% στον 50cm

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
canastas
Full Member

Δημοσίευση από canastas »

Αγουσας και που εννα κατσετε φρονιμοι θα σας δωσω γλυφιτζουρι..... 8-)
THE BEST THERE IS
Απίθανος 78
Full Member

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

Τι σκτ γινετε ρε? Ο z2m ειναι πιο ανοιχτη κατανομη απο τον bior στα 25 μΕικόναΕικόνα

Άβαταρ μέλους
Warrior
Full Member

Δημοσίευση από Warrior »

Απίθανος 78 έγραψε:Εικόνα
Κοπελια να απογοητευτω ή ακομα?
Σωστα τα βγαζω?
Τσοκ 4 -36μ σκαγια νο 10 -28 σκαγια στο γρ. χ28 γρ = 784 σκαγια.
124σκ στον 76 cm ÷ 784 =15%
99 σκαγια ÷784 = 12% στον 50cm

Ρε φιλε αποκλειεται ο κυκλος των 76 να εχει μεσα 124 οπως τον βλεπω. Πρεπει να μετρησες λαθος. Οπως το γραφεις αν εχει 99 στον μεσα κυκλο (50cm) εξω επρεπε να εχει ακομα 25 σκαγια για να ειναι συνολο 124. Λογικα πρεπει να εχει 124 + 99=223 αν τα μετρησες σωστα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”