Φιλε μου πως μπορεις να δοκιμασεις σε κανονακι? Υπαρχει καποιος που μπορεις να πας και να κανεις δοκιμες επι πληρωμη? Επισης θα συμφωνησω μαζι σου οτι η καλυτερη δοκιμη ειναι το θυραμαBreda Pegaso έγραψε:φιλε μου το υλικο που θα πεξεις μαζι του για αλλαζεις το κενο ειναι το πιστονι ή η ταππα. Υπαρχουν σε διαφορα υψη ωστε αναλογα με τη γομωση σου και το μεγεθος των σκαγιων να ρυθμιζεις το κενο σου.Laurona έγραψε:Για να σε ξεμπερδέψουμε εδώ είμαστε...και δεν είναι ΘΕΩΡΙΕΣ αλλα ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
Ελπίζω το εσυγχήστηκες να υποδηλώνει "μπερδευτηκες" γιατι αν δηλώνει "νευρίασες" τοτε ειναι θεμα προσωπικα δικό σας.
Ειναι θέμα εξοικίωσης αγαπητε φίλε.Το μπερδεμα κατα την πρωτη επαφη είναι όντως αναποφευκτο. Μετα απο μερικά κλεισίματα όλα αποσαφηνίζονται και με την εμπειρια που ερχεται αναπόφευκτα και γινεται ένα ευχάριστο παιχνίδι.
Ουσιαστικά ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ μιλαμε μόνο για το Γ.
Οταν καταλάβει καποιος πως λειτουργει έχει τελειώσει η ιστορια.
Δηλαδή τι είναι το τοσο δυσνόητο???
Το ότι όταν αφήνω ελευθερο χώρο 12 χιλ να έχω τελικο κλεισιμο -11,50 χιλ απο το αρχικο ύψος του καλυκα αλλα πριν ρελιάσω να "κόβω" με το Γ στάδιο, +0,3 χιλ απο εκεί που θα έχω σαν τελικο ύψος.
π.χ έχω έναν κάλυκα με ύψος Η
Θέλω να έχω τελικο ύψος κλεισμενου φυσιγγίου με 'υψος Υ (-11,50 χιλ κατω απο το αρχικο υψος, δλδ Υ=Η-11,50)
Αφήνω ελευθερο χώρο 12 χιλ απο τα σκάγια έως το χειλος του κάλυκα
Χαράζω με το μαχαίρι μου
Κόβω με το Γ στάδιο μεχρι υψος Υ+0,3 χιλ
Ρελιαζω με τελικο ύψος Υ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
Σιγα σιγά άρχισα να το καταλαβαινω.
Μην ξεχνάτε είμαι στην μαθηση τηε θεωριας ωστε αφου εμπεδωσω κάποια πραγματα να παω στην πρακτική.
Απορία.
Για να ειμαι παντα πριν το κλείσιμο στα 12 χιλ. Ανεξαρτητως γομωσης σκαγιων σημαινει οτι υπαρχουν διαφορα μεγεθη καλυκα πιυ αγοραζουμε?
Ωστε να εχω π.χ τα 12 χιλ ελεύθερο κ στα 36 γρ.για λαγο κ στα 28 γρ. για τσίχλα. ?
Αυτοι οι τυποι εφαρμόζονται κ στα χαρτινα?αυτα γουσταρω να γεμιζω για λαγο![]()
Εαν μαθω να κλεινω μονο ρελι αρχικα, τουλαχιστον τα χαρτινα κ βρω μια συνταγη που φτιάχνοντας την με εκανοποιει. Εαν μετα κλεισω με αστερι θα αλλάξει η απόδοση της?
Και τελος τωρα για ολους τους ιδιογωμοτες.
Πως δοκιμαζετε ολοι εσεις που γεμιζετε τα φυσιγγια σας κ την απόδοση τους.
Στο κυνηγι δεν νομιζω.
Στο δκοπευτηριο?
Κ τι βλέπετε. ?
Θελω να πω πως και τι μετράτε. ?
Πίεση. ?
Κατανομη?
Διατριτικοτητα?
Ευχαριστω πολυ.
Απο καλυκα σε καλυκα εχουμε καποιες διαφορες στην ογκομετρια τους. Πχ σε καλυκα βικτου μια συγκεκριμενη γομωση εχει 30γρ ενω σε καλυκα νομπελ σπορτ εχει 32 γρ με τον ιδιο συγκεντρωτηρα.
Επισης βρηκες μια γομωση που σε ικανοποιει σε στρογγυλο δεν την αλλαζεις σε αστερι. Αλλα αν θελεις η θεωρια λεει οτι μειωνεις την πυριτιδα αλλα και παλι μπορει να μην ειναι το ιδιο φυσιγγι.
σιγουρα χρειζεται λιγος χρονος να καταλαβουμε αλλα οπως λεει και ο Κωνσταντινος δεν χρειαζεται να κανουμε τα ευκολα δυσκολα.
Προσωπικα τα φυσιγγια μου τα δοκιμαζω στον πινακα, σε κανονακι οταν μπορω και στο κυνηγι. Ενα φυσιγγι εχει καλη κατανομη σωστες πιεσεις και καλη συμπεριφορα στο θηραμα...Τελος. Δεχτες καποιες μικροβελτιωσεις!
Αν εισαι στα στανταρτς δεν εχεις κανενα προβλημα. Η διατρηση εινσι υπερ αρκετη για τα θηραματα της Κυπρου!
Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk