ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Απίθανος 78
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

Breda Pegaso έγραψε:
Laurona έγραψε:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
Για να σε ξεμπερδέψουμε εδώ είμαστε...και δεν είναι ΘΕΩΡΙΕΣ αλλα ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ.
Ελπίζω το εσυγχήστηκες να υποδηλώνει "μπερδευτηκες" γιατι αν δηλώνει "νευρίασες" τοτε ειναι θεμα προσωπικα δικό σας.
Ειναι θέμα εξοικίωσης αγαπητε φίλε.Το μπερδεμα κατα την πρωτη επαφη είναι όντως αναποφευκτο. Μετα απο μερικά κλεισίματα όλα αποσαφηνίζονται και με την εμπειρια που ερχεται αναπόφευκτα και γινεται ένα ευχάριστο παιχνίδι.
Ουσιαστικά ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ μιλαμε μόνο για το Γ.
Οταν καταλάβει καποιος πως λειτουργει έχει τελειώσει η ιστορια.
Δηλαδή τι είναι το τοσο δυσνόητο???
Το ότι όταν αφήνω ελευθερο χώρο 12 χιλ να έχω τελικο κλεισιμο -11,50 χιλ απο το αρχικο ύψος του καλυκα αλλα πριν ρελιάσω να "κόβω" με το Γ στάδιο, +0,3 χιλ απο εκεί που θα έχω σαν τελικο ύψος.
π.χ έχω έναν κάλυκα με ύψος Η
Θέλω να έχω τελικο ύψος κλεισμενου φυσιγγίου με 'υψος Υ (-11,50 χιλ κατω απο το αρχικο υψος, δλδ Υ=Η-11,50)
Αφήνω ελευθερο χώρο 12 χιλ απο τα σκάγια έως το χειλος του κάλυκα
Χαράζω με το μαχαίρι μου
Κόβω με το Γ στάδιο μεχρι υψος Υ+0,3 χιλ
Ρελιαζω με τελικο ύψος Υ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.

Σιγα σιγά άρχισα να το καταλαβαινω.
Μην ξεχνάτε είμαι στην μαθηση τηε θεωριας ωστε αφου εμπεδωσω κάποια πραγματα να παω στην πρακτική.

Απορία.
Για να ειμαι παντα πριν το κλείσιμο στα 12 χιλ. Ανεξαρτητως γομωσης σκαγιων σημαινει οτι υπαρχουν διαφορα μεγεθη καλυκα πιυ αγοραζουμε?
Ωστε να εχω π.χ τα 12 χιλ ελεύθερο κ στα 36 γρ.για λαγο κ στα 28 γρ. για τσίχλα. ?

Αυτοι οι τυποι εφαρμόζονται κ στα χαρτινα?αυτα γουσταρω να γεμιζω για λαγο :)

Εαν μαθω να κλεινω μονο ρελι αρχικα, τουλαχιστον τα χαρτινα κ βρω μια συνταγη που φτιάχνοντας την με εκανοποιει. Εαν μετα κλεισω με αστερι θα αλλάξει η απόδοση της?

Και τελος τωρα για ολους τους ιδιογωμοτες.

Πως δοκιμαζετε ολοι εσεις που γεμιζετε τα φυσιγγια σας κ την απόδοση τους.
Στο κυνηγι δεν νομιζω.
Στο δκοπευτηριο?
Κ τι βλέπετε. ?
Θελω να πω πως και τι μετράτε. ?
Πίεση. ?
Κατανομη?
Διατριτικοτητα?

Ευχαριστω πολυ.
φιλε μου το υλικο που θα πεξεις μαζι του για αλλαζεις το κενο ειναι το πιστονι ή η ταππα. Υπαρχουν σε διαφορα υψη ωστε αναλογα με τη γομωση σου και το μεγεθος των σκαγιων να ρυθμιζεις το κενο σου.

Απο καλυκα σε καλυκα εχουμε καποιες διαφορες στην ογκομετρια τους. Πχ σε καλυκα βικτου μια συγκεκριμενη γομωση εχει 30γρ ενω σε καλυκα νομπελ σπορτ εχει 32 γρ με τον ιδιο συγκεντρωτηρα.

Επισης βρηκες μια γομωση που σε ικανοποιει σε στρογγυλο δεν την αλλαζεις σε αστερι. Αλλα αν θελεις η θεωρια λεει οτι μειωνεις την πυριτιδα αλλα και παλι μπορει να μην ειναι το ιδιο φυσιγγι.

σιγουρα χρειζεται λιγος χρονος να καταλαβουμε αλλα οπως λεει και ο Κωνσταντινος δεν χρειαζεται να κανουμε τα ευκολα δυσκολα.

Προσωπικα τα φυσιγγια μου τα δοκιμαζω στον πινακα, σε κανονακι οταν μπορω και στο κυνηγι. Ενα φυσιγγι εχει καλη κατανομη σωστες πιεσεις και καλη συμπεριφορα στο θηραμα...Τελος. Δεχτες καποιες μικροβελτιωσεις!

Αν εισαι στα στανταρτς δεν εχεις κανενα προβλημα. Η διατρηση εινσι υπερ αρκετη για τα θηραματα της Κυπρου!
Φιλε μου πως μπορεις να δοκιμασεις σε κανονακι? Υπαρχει καποιος που μπορεις να πας και να κανεις δοκιμες επι πληρωμη? Επισης θα συμφωνησω μαζι σου οτι η καλυτερη δοκιμη ειναι το θυραμα

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

δεν γνωριζω αν μπορεις να πληρωσεις σε εργοστασιο για να σου τα τεσταρουν. Εγω απλα ετυχε 2-3 φορες οταν πηγα σε εργοστασιο και δεν ειχαν πολλη φασαρια και μου τα δοκιμασαν. ή αν εχεις καποιο γνωστο...

Αν ξερει καποιος αλλος να μας πει και μας...
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Απίθανος 78
Full Member

Breda Pegaso έγραψε:δεν γνωριζω αν μπορεις να πληρωσεις σε εργοστασιο για να σου τα τεσταρουν. Εγω απλα ετυχε 2-3 φορες οταν πηγα σε εργοστασιο και δεν ειχαν πολλη φασαρια και μου τα δοκιμασαν. ή αν εχεις καποιο γνωστο...

Αν ξερει καποιος αλλος να μας πει και μας...
Μιλας για κυπρο ή ελλαδα

Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Μπορείς να πας στην Victory και να πληρώσεις ένα ποσό και να δοκιμάσεις τα φυσίγγια σου στο κανονάκι δοκιμών
Απίθανος 78
Full Member

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Μπορείς να πας στην Victory και να πληρώσεις ένα ποσό και να δοκιμάσεις τα φυσίγγια σου στο κανονάκι δοκιμών
Αυτο ειναι καλο. Φανταζομαι πρεπει να επεικοινωνησεις μαζι τους πρωτα?

Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

Απίθανος 78 έγραψε:
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Μπορείς να πας στην Victory και να πληρώσεις ένα ποσό και να δοκιμάσεις τα φυσίγγια σου στο κανονάκι δοκιμών

Ναι για να δεις αν μπορούν :)
Απίθανος 78
Full Member

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:
Απίθανος 78 έγραψε:

Ναι για να δεις αν μπορούν :)
Ωραια. Ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

φιλε μου το υλικο που θα πεξεις μαζι του για αλλαζεις το κενο ειναι το πιστονι ή η ταππα. Υπαρχουν σε διαφορα υψη ωστε αναλογα με τη γομωση σου και το μεγεθος των σκαγιων να ρυθμιζεις το κενο σου.

Απο καλυκα σε καλυκα εχουμε καποιες διαφορες στην ογκομετρια τους. Πχ σε καλυκα βικτου μια συγκεκριμενη γομωση εχει 30γρ ενω σε καλυκα νομπελ σπορτ εχει 32 γρ με τον ιδιο συγκεντρωτηρα.

Επισης βρηκες μια γομωση που σε ικανοποιει σε στρογγυλο δεν την αλλαζεις σε αστερι. Αλλα αν θελεις η θεωρια λεει οτι μειωνεις την πυριτιδα αλλα και παλι μπορει να μην ειναι το ιδιο φυσιγγι.

σιγουρα χρειζεται λιγος χρονος να καταλαβουμε αλλα οπως λεει και ο Κωνσταντινος δεν χρειαζεται να κανουμε τα ευκολα δυσκολα.

Προσωπικα τα φυσιγγια μου τα δοκιμαζω στον πινακα, σε κανονακι οταν μπορω και στο κυνηγι. Ενα φυσιγγι εχει καλη κατανομη σωστες πιεσεις και καλη συμπεριφορα στο θηραμα...Τελος. Δεχτες καποιες μικροβελτιωσεις!

Αν εισαι στα στανταρτς δεν εχεις κανενα προβλημα. Η διατρηση εινσι υπερ αρκετη για τα θηραματα της Κυπρου!

Εξαλλου οι γομωσεις τις δινουν οι κατασκευαστες αν εισαι κοντα δεν φοβασαι τιποτα.[/quote]

Στεφανε μου σε ευχαριστω παρα πολυ.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Απίθανος 78 έγραψε:Θα παω για δοκιμες σε στοχο και χρειαζομαι καποιες πληροφοριες. Το χαρτονι μου πρεπει να ειναι 1χ1 και 2 κυκλους 1 στους 76cm και ενα στους 50 cm σωστα? Τωρα για την αποσταση ειναι η απορια. Ξερω οτι για τσοκ φουλ ειναι τα 36μ. Για το **** και το ** ποια αποσταση πρεπει να εχω?

Φιλε χαρη εαν θες μπορω με χαρα να σε βοηθησω....αλλα φοβαμαι.....φοβαμαι φιλε πραγματικα...οχι για μενα αλλα πιο πολυ για σενα.....μηπως και σε αφορισει ο Μεντορας σου ;) ....παρε την αδεια του πρωτα γιατι δεν του πολυ αρεσουν αυτα περι δοκιμων και οτι θες εδω ειμαι...φτανει να μου πεις οτι ειναι οκ :D

Λογικα θα πρεπει να βγει δημοσια τωρα για να σε αποτρεψει να το πραξεις αφου εμενα με εκανε σκονη σαν Σολωνα σε αυτο το θεμα...περι ταχογραφων,δοκιμων στο ταμπλο/καταλογους κ.λ.π,κ.λ.π....εδω τον θελω...για να δουμε :D
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Όταν πάω σπίτι, θα πώ της κόρης μου της μικρής που είναι 11 χρονών, να σου απαντήσει.!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”