Για να σε ξεμπερδέψουμε εδώ είμαστε...και δεν είναι ΘΕΩΡΙΕΣ αλλα ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ.andreas constantinou έγραψε:Τα τελευταία 35 χρόνια γεμίζω μόνος μου τις χαρτούτσιες μου.Διαβάζοντας όλες τις πιο πάνω θεωρίες ,πραγματικά εσυγχήστηκα με τα στάδια και τους αριθμους.
Ελπίζω το εσυγχήστηκες να υποδηλώνει "μπερδευτηκες" γιατι αν δηλώνει "νευρίασες" τοτε ειναι θεμα προσωπικα δικό σας.
Ειναι θέμα εξοικίωσης αγαπητε φίλε.Το μπερδεμα κατα την πρωτη επαφη είναι όντως αναποφευκτο. Μετα απο μερικά κλεισίματα όλα αποσαφηνίζονται και με την εμπειρια που ερχεται αναπόφευκτα και γινεται ένα ευχάριστο παιχνίδι.
Ουσιαστικά ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ μιλαμε μόνο για το Γ.
Οταν καταλάβει καποιος πως λειτουργει έχει τελειώσει η ιστορια.
Δηλαδή τι είναι το τοσο δυσνόητο???
Το ότι όταν αφήνω ελευθερο χώρο 12 χιλ να έχω τελικο κλεισιμο -11,50 χιλ απο το αρχικο ύψος του καλυκα αλλα πριν ρελιάσω να "κόβω" με το Γ στάδιο, +0,3 χιλ απο εκεί που θα έχω σαν τελικο ύψος.
π.χ έχω έναν κάλυκα με ύψος Η
Θέλω να έχω τελικο ύψος κλεισμενου φυσιγγίου με 'υψος Υ (-11,50 χιλ κατω απο το αρχικο υψος, δλδ Υ=Η-11,50)
Αφήνω ελευθερο χώρο 12 χιλ απο τα σκάγια έως το χειλος του κάλυκα
Χαράζω με το μαχαίρι μου
Κόβω με το Γ στάδιο μεχρι υψος Υ+0,3 χιλ
Ρελιαζω με τελικο ύψος Υ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
Εσεις επι 35 χρόνια πως υπολογίζετε τα ύψη και τους ελευθερους χώρους που πρέπει εκ των πραγματων να υπολογίζετε σωστά όταν συναρμολογείτε ένα φυσίγγιο.???