ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

andreas constantinou έγραψε:Τα τελευταία 35 χρόνια γεμίζω μόνος μου τις χαρτούτσιες μου.Διαβάζοντας όλες τις πιο πάνω θεωρίες ,πραγματικά εσυγχήστηκα με τα στάδια και τους αριθμους.
Για να σε ξεμπερδέψουμε εδώ είμαστε...και δεν είναι ΘΕΩΡΙΕΣ αλλα ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ.
Ελπίζω το εσυγχήστηκες να υποδηλώνει "μπερδευτηκες" γιατι αν δηλώνει "νευρίασες" τοτε ειναι θεμα προσωπικα δικό σας.
Ειναι θέμα εξοικίωσης αγαπητε φίλε.Το μπερδεμα κατα την πρωτη επαφη είναι όντως αναποφευκτο. Μετα απο μερικά κλεισίματα όλα αποσαφηνίζονται και με την εμπειρια που ερχεται αναπόφευκτα και γινεται ένα ευχάριστο παιχνίδι.
Ουσιαστικά ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ μιλαμε μόνο για το Γ.
Οταν καταλάβει καποιος πως λειτουργει έχει τελειώσει η ιστορια.
Δηλαδή τι είναι το τοσο δυσνόητο???
Το ότι όταν αφήνω ελευθερο χώρο 12 χιλ να έχω τελικο κλεισιμο -11,50 χιλ απο το αρχικο ύψος του καλυκα αλλα πριν ρελιάσω να "κόβω" με το Γ στάδιο, +0,3 χιλ απο εκεί που θα έχω σαν τελικο ύψος.
π.χ έχω έναν κάλυκα με ύψος Η
Θέλω να έχω τελικο ύψος κλεισμενου φυσιγγίου με 'υψος Υ (-11,50 χιλ κατω απο το αρχικο υψος, δλδ Υ=Η-11,50)
Αφήνω ελευθερο χώρο 12 χιλ απο τα σκάγια έως το χειλος του κάλυκα
Χαράζω με το μαχαίρι μου
Κόβω με το Γ στάδιο μεχρι υψος Υ+0,3 χιλ
Ρελιαζω με τελικο ύψος Υ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
Εσεις επι 35 χρόνια πως υπολογίζετε τα ύψη και τους ελευθερους χώρους που πρέπει εκ των πραγματων να υπολογίζετε σωστά όταν συναρμολογείτε ένα φυσίγγιο.???
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Απίθανος 78 έγραψε:
nike powder έγραψε:Πετε μας και λιγα λογια για την ΑΝΑΓΩΜΟΣΗ να μην νιωθουμε κατωτεροι που δεν εχουμε ουτε τριτα ουτε τεταρτα, απλα κλεινουμε με το μερακι μας :roll:
Φιλε εγω πριν εκανα αναγομωση και ορκιστηκα να μην ξανα κανω γιατι απλα οι καλυκες που αναγομωνα ηταν αυτοι που εκλεινα εγω καινουργιους και επειδη δεν ειχα εξωτερικα σταδια ουτε ρελιαζα οι καλυκες ηταν μαυροι και γεριμοι με αποτελεσμα να μην μπορω να τους ξανακλεισω. Τωρα ομως που ο καλυκας βγαινει καλουπομενος απο το οπλο μπορω ανετα να τους ξανα κλεισω με το β σταδιο μιας και η χαραξη ειναι εκει

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Διαφωνώ!!! με καταλληλη επεξεργασία και με μεράκι μπορουμε να κατασκευάσουμε "αξιοπρεπή" φυσίγγια με την αναγόμωση.Μπορεί να πάσχουν αισθητικα αλλα αυτο δεν είναι ΙΚΑΝΗ και ΑΝΑΓΚΑΙΑ συνθήκη για να έχουμε ένα φυσίγγι με καλα αποτελεσματα.
Π.Χ αν κυνηγώ ορτύκι ή τσίχλες σε περπατητο νομίζετε ότι δεν μπορώ να εχω αναγομωμενα φυσίγγια που θα με ικανοποιήσουν απόλυτα?
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Απίθανος 78
Full Member

Δημοσίευση από Απίθανος 78 »

Αυτο πουλεω Κωνσταντινε ειναι οτι πριν οι καλυκες μου εβγαιναν απο την καννη στρογγυλεμενοι, παραμορφωμενοι και καποτε σχισμενοι και οταν πηγαινα να τους ξανα κλεισω πολλες φορες γυριζε το ενα φτερο πανω στο αλλο και καθε αλλο παρα φυσιγγιο εκανα. Τωρα ομως οταν βγαινει με ενα Α καλουπι, οταν κατεβασεις το κωνικο οδηγηται μονο του στη σωστη θεση

Άβαταρ μέλους
Kostas M.
Full Member

Δημοσίευση από Kostas M. »

Χωρις να εχω καμια απολυτως γνωση απο ιδιογομωση, εμενα ειναι αλλη η απορια μου!!!
Πως γινεται εν θεμα οπως ειναι η ιδιογομωση, που πρεπει να εχεις του κοσμου τις γνωσεις και να κανεις ακομη αλλες τοσες δοκιμες και πειραματα να μην χαιρει κανενου ελεγχου;;;
Με ποια εμπιστοσυνη να τουφεκιζει καποιος διπλα σου; Ή και ακομη και για τον ιδιο; Και που οπως βλεπω οι ιδιογομωτες ολο και αυξανωνται, πως γινεται αυτο να γινεται χωρις κανενα απολυτος ελεγχο και ο καθενας να γεμιζει οτι θελει και οπως θελει και πολλες φορες χωρις τις απαραιτητες γνωσεις και τηρωντας καποιους κανονες ασφαλειας. Και δεν μιλω για καποιον συγκεγκριμενα, ειτε απο το φορουμ ειτε απο οπουδηποτε αλλου. Γενικα σαν θεμα συζητησης.
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
andreas constantinou έγραψε:Τα τελευταία 35 χρόνια γεμίζω μόνος μου τις χαρτούτσιες μου.Διαβάζοντας όλες τις πιο πάνω θεωρίες ,πραγματικά εσυγχήστηκα με τα στάδια και τους αριθμους.
Για να σε ξεμπερδέψουμε εδώ είμαστε...και δεν είναι ΘΕΩΡΙΕΣ αλλα ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ.
Ελπίζω το εσυγχήστηκες να υποδηλώνει "μπερδευτηκες" γιατι αν δηλώνει "νευρίασες" τοτε ειναι θεμα προσωπικα δικό σας.
Ειναι θέμα εξοικίωσης αγαπητε φίλε.Το μπερδεμα κατα την πρωτη επαφη είναι όντως αναποφευκτο. Μετα απο μερικά κλεισίματα όλα αποσαφηνίζονται και με την εμπειρια που ερχεται αναπόφευκτα και γινεται ένα ευχάριστο παιχνίδι.
Το ότι όταν αφήνω ελευθερο χώρο 12 χιλ να έχω τελικο κλεισιμο -11,50 χιλ απο το αρχικο ύψος του καλυκα αλλα πριν ρελιάσω να "κόβω" με το Γ στάδιο, +0,3 χιλ απο εκεί που θα έχω σαν τελικο ύψος.
Θέλω να έχω τελικο ύψος κλεισμενου φυσιγγίου με 'υψος Υ (-11,50 χιλ κατω απο το αρχικο υψος, δλδ Υ=Η-11,50)
Χαράζω με το μαχαίρι μου
Ρελιαζω με τελικο ύψος Υ

Σιγα σιγά άρχισα να το καταλαβαινω.
Μην ξεχνάτε είμαι στην μαθηση τηε θεωριας ωστε αφου εμπεδωσω κάποια πραγματα να παω στην πρακτική.

Απορία.
Για να ειμαι παντα πριν το κλείσιμο στα 12 χιλ. Ανεξαρτητως γομωσης σκαγιων σημαινει οτι υπαρχουν διαφορα μεγεθη καλυκα πιυ αγοραζουμε?
Ωστε να εχω π.χ τα 12 χιλ ελεύθερο κ στα 36 γρ.για λαγο κ στα 28 γρ. για τσίχλα. ?

Αυτοι οι τυποι εφαρμόζονται κ στα χαρτινα?αυτα γουσταρω να γεμιζω για λαγο :)

Εαν μαθω να κλεινω μονο ρελι αρχικα, τουλαχιστον τα χαρτινα κ βρω μια συνταγη που φτιάχνοντας την με εκανοποιει. Εαν μετα κλεισω με αστερι θα αλλάξει η απόδοση της?

Και τελος τωρα για ολους τους ιδιογωμοτες.

Πως δοκιμαζετε ολοι εσεις που γεμιζετε τα φυσιγγια σας κ την απόδοση τους.
Στο κυνηγι δεν νομιζω.
Στο δκοπευτηριο?
Κ τι βλέπετε. ?
Θελω να πω πως και τι μετράτε. ?
Πίεση. ?
Κατανομη?
Διατριτικοτητα?

Ευχαριστω πολυ.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Kostas M. έγραψε:Χωρις να εχω καμια απολυτως γνωση απο ιδιογομωση, εμενα ειναι αλλη η απορια μου μου!!!
Πως γινεται εν θεμα οπως ειναι η ιδιογομωση, που πρεπει να εχεις του κοσμου τις γνωσεις και να κανεις ακομη αλλες τοσες δοκιμες και πειραματα να μην χαιρει κανενου ελεγχου;;;
Με ποια εμπιστοσυνη να τουφεκιζει καποιος διπλα σου; Ή και ακομη και για τον ιδιο; Και που οπως βλεπω οι ιδιογομωτες ολο και αυξανωνται, πως γινεται αυτο να γινεται χωρις κανενα απολυτος ελεγχο και ο καθενας να γεμιζει οτι θελει και οπως θελει και πολλες φορες χωρις τις απαραιτητες γνωσεις και τηρωντας καποιους κανονες ασφαλειας. Και δεν μιλω για καποιον συγκεγκριμενα, ειτε απο το φορουμ ειτε απο οπουδηποτε αλλου. Γενικα σαν θεμα συζητησης.
Εχεις απόλυτο δίκιο με την απορία που εκφράζεις αγαπητε φίλε και αγγίζει ο προβληματισμός όλους μας.
Εδω και αρκετό καιρό μεσα στις όποιες συλλογιστκές μου και σκέψεις κατέληξα σε μια παραδοχή εν ήδη αυτοσαρκασμού και αυτοκριτικής.
Θεωρώ λοιπόν ότι η ιδιογόμωση δημιουργεί ένα είδος ψυχοπαθογένειας η οποια απωτυπώνεται σε αυτό που ονόμασα ως ΣΥΝΔΡΟΜΟ του Αργικέραυνου Δία !!!
[url]http://greek_greek.enacademic.com/24005/%CE%B1%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%82
[/url]
Αυτό σημαίνει ότι ο καθείς εξ ημων και υμων, γνωριζοντες και μη γνωρίζοντες , νοιώθει ότι με το να κατασκευάζει ένα φυσίγγι και να μπορει να σπέρνει τον θανατο και τον όλεθρο , αποκτά μια υπερβάλλουσα ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ και εναν υπερφύαλο ΕΓΩΙΣΜΟ δημιουργώντας έτσι ένα ΥΠΕΡΟΠΤΙΚΟ προφίλ στο χαρακτηρα και τη συμπεριφορά του.
Μπορούμε να επεκταθούμε επι πολύ ως προς τον προβληματισμό που αποτύπωσες με την αναρτηση σου.
Θεωρώ ότι βρισκεται προς την σωστή κατευθυνση μια τέτοια συζήτηση και ειναι σιγουρο ότι θα βοηθήσει να ανασκευάσουμε όλοι μας πολλά στερεότυπα και ισοπεδωτικές διαδικασίες που έχουμε οικειοποιηθεί.
Albert Einstein
Απίθανος 78
Full Member

Θα παω για δοκιμες σε στοχο και χρειαζομαι καποιες πληροφοριες. Το χαρτονι μου πρεπει να ειναι 1χ1 και 2 κυκλους 1 στους 76cm και ενα στους 50 cm σωστα? Τωρα για την αποσταση ειναι η απορια. Ξερω οτι για τσοκ φουλ ειναι τα 36μ. Για το **** και το ** ποια αποσταση πρεπει να εχω?

nike powder
Full Member

Δημοσίευση από nike powder »

Απίθανος 78 έγραψε:Θα παω για δοκιμες σε στοχο και χρειαζομαι καποιες πληροφοριες. Το χαρτονι μου πρεπει να ειναι 1χ1 και 2 κυκλους 1 στους 76cm και ενα στους 50 cm σωστα? Τωρα για την αποσταση ειναι η απορια. Ξερω οτι για τσοκ φουλ ειναι τα 36μ. Για το **** και το ** ποια αποσταση πρεπει να εχω?

Η αποσταση ειναι ιδια στα 35μετρα η 36,5 αν θελεις. Η συγκεντροση φιαφοροποιητε αναλογως των τσιοκ σε κυκλο 76cm διαμετρο. Ψαξτο στο ιντερνετ και θα βρεις τισ ανςλογιες πχ στο τσοκ 1 ξερω οτι ειναι 70% δηλαδη αν μια γομωση εχει500 σκαγια πρεπει να κατσουν στο κυκλο μεσα τα 350 με τσοκ1
Απίθανος 78
Full Member

nike powder έγραψε:
Απίθανος 78 έγραψε:Θα παω για δοκιμες σε στοχο και χρειαζομαι καποιες πληροφοριες. Το χαρτονι μου πρεπει να ειναι 1χ1 και 2 κυκλους 1 στους 76cm και ενα στους 50 cm σωστα? Τωρα για την αποσταση ειναι η απορια. Ξερω οτι για τσοκ φουλ ειναι τα 36μ. Για το **** και το ** ποια αποσταση πρεπει να εχω?

Η αποσταση ειναι ιδια στα 35μετρα η 36,5 αν θελεις. Η συγκεντροση φιαφοροποιητε αναλογως των τσιοκ σε κυκλο 76cm διαμετρο. Ψαξτο στο ιντερνετ και θα βρεις τισ ανςλογιες πχ στο τσοκ 1 ξερω οτι ειναι 70% δηλαδη αν μια γομωση εχει500 σκαγια πρεπει να κατσουν στο κυκλο μεσα τα 350 με τσοκ1
Βρηκα κατι χτες που ελεγε αναλυτικα πως βρισκουμε τα ποσοστα αλλα νομιζα οτι αλλαζει η αποσταση αναλογως τσοκ. Θα το ξανακοιταξω ομως. Ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Laurona έγραψε:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
Χαράζω με το μαχαίρι μου
Ρελιαζω με τελικο ύψος Υ

Σιγα σιγά άρχισα να το καταλαβαινω.
Μην ξεχνάτε είμαι στην μαθηση τηε θεωριας ωστε αφου εμπεδωσω κάποια πραγματα να παω στην πρακτική.

Απορία.
Για να ειμαι παντα πριν το κλείσιμο στα 12 χιλ. Ανεξαρτητως γομωσης σκαγιων σημαινει οτι υπαρχουν διαφορα μεγεθη καλυκα πιυ αγοραζουμε?
Ωστε να εχω π.χ τα 12 χιλ ελεύθερο κ στα 36 γρ.για λαγο κ στα 28 γρ. για τσίχλα. ?

Αυτοι οι τυποι εφαρμόζονται κ στα χαρτινα?αυτα γουσταρω να γεμιζω για λαγο :)

Εαν μαθω να κλεινω μονο ρελι αρχικα, τουλαχιστον τα χαρτινα κ βρω μια συνταγη που φτιάχνοντας την με εκανοποιει. Εαν μετα κλεισω με αστερι θα αλλάξει η απόδοση της?

Και τελος τωρα για ολους τους ιδιογωμοτες.

Πως δοκιμαζετε ολοι εσεις που γεμιζετε τα φυσιγγια σας κ την απόδοση τους.
Στο κυνηγι δεν νομιζω.
Στο δκοπευτηριο?
Κ τι βλέπετε. ?
Θελω να πω πως και τι μετράτε. ?
Πίεση. ?
Κατανομη?
Διατριτικοτητα?

Ευχαριστω πολυ.
φιλε μου το υλικο που θα πεξεις μαζι του για αλλαζεις το κενο ειναι το πιστονι ή η ταππα. Υπαρχουν σε διαφορα υψη ωστε αναλογα με τη γομωση σου και το μεγεθος των σκαγιων να ρυθμιζεις το κενο σου.

Απο καλυκα σε καλυκα εχουμε καποιες διαφορες στην ογκομετρια τους. Πχ σε καλυκα βικτου μια συγκεκριμενη γομωση εχει 30γρ ενω σε καλυκα νομπελ σπορτ εχει 32 γρ με τον ιδιο συγκεντρωτηρα.

Επισης βρηκες μια γομωση που σε ικανοποιει σε στρογγυλο δεν την αλλαζεις σε αστερι. Αλλα αν θελεις η θεωρια λεει οτι μειωνεις την πυριτιδα αλλα και παλι μπορει να μην ειναι το ιδιο φυσιγγι.

σιγουρα χρειζεται λιγος χρονος να καταλαβουμε αλλα οπως λεει και ο Κωνσταντινος δεν χρειαζεται να κανουμε τα ευκολα δυσκολα.

Προσωπικα τα φυσιγγια μου τα δοκιμαζω στον πινακα, σε κανονακι οταν μπορω και στο κυνηγι. Ενα φυσιγγι εχει καλη κατανομη σωστες πιεσεις και καλη συμπεριφορα στο θηραμα...Τελος. Δεχτες καποιες μικροβελτιωσεις!

Αν εισαι στα στανταρτς δεν εχεις κανενα προβλημα. Η διατρηση εινσι υπερ αρκετη για τα θηραματα της Κυπρου!

Εξαλλου οι γομωσεις τις δινουν οι κατασκευαστες αν εισαι κοντα δεν φοβασαι τιποτα.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”