ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
- Breda Pegaso
Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ
Οντως chris. Γεμισα σημερα λιγα φυσιγγια. Μεχρι να ρυθμισω τη μηχανη στο τριτο σταδιο ρελιασα και μερικα λαθος.
Στα λαθος το τριτο σταδιο ηταν στα 59.2 και ρελιασα 58.2...ηταν λαθος. Καταλαβαινεις το στροφειο ποσο ζωριζετε για να κατεβει εκει κατω και ποσο παραμορφωνει το πλαστικο με τις επιπτωσεις που εχει...
Μετα ρυθμισα το τριτο σταδιο στα 58.5 και το στροφειο απλα χαιδεψε στα 58.2 χωρις ζωρισμα. Μεγαλη διαφορα!
Στα λαθος το τριτο σταδιο ηταν στα 59.2 και ρελιασα 58.2...ηταν λαθος. Καταλαβαινεις το στροφειο ποσο ζωριζετε για να κατεβει εκει κατω και ποσο παραμορφωνει το πλαστικο με τις επιπτωσεις που εχει...
Μετα ρυθμισα το τριτο σταδιο στα 58.5 και το στροφειο απλα χαιδεψε στα 58.2 χωρις ζωρισμα. Μεγαλη διαφορα!
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Full Member
Φίλε vti-chris ξέρεις τις απόψεις μου για το στρογγυλο κλείσιμο και πόσο αρέσκομαι κα στην κατασκευή τέτοιων φυσιγγίων.vti-chris έγραψε:Εκεί που είχα αρχίσει να σκέφτομαι και το αστεροειδές κλείσιμο με τα στάδια, πέραν του στρογγυλού, ρίχνετε όλα αυτά τα νούμερα και με μπερδεύετε!!!!
Στρογγυλό και ξερό ψωμί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Όσο για το θέμα στις προηγούμενες σελίδες κατά πόσο χρειάζονται ή όχι τα πολλά στάδια, έχω να παραθέσω την δική μου εμπειρία όταν επισκέφθηκα Κυπριακή εταιρεία κατασκευής φυσιγγίων για να δοκιμάσω μερικά από τα φυσίγγιά μου στο κανονάκι δοκιμών.
Για καλή μου τύχη η εταιρεία έκανε εκείνη τη στιγμή δοκιμή ελέγχου σε ένα φυσίγγιο της το οποίο είχε την ίδια πυρίτιδα με τα δικά μου και με παραπλήσια υλικά και δοσολογίες, έτσι θα είχα ένα μέτρο σύγκρισης.
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!!!!!
Το εργοστασιακό στα 37γρ έδωσε 550bar και 430μ/δ ενώ τα δικά μου με κλείσιμο χωρίς στάδια ήταν στα 36gr 650bar και 409μ/δ. Και για να προλάβω...μην επικεντρωθείτε στα υλικά κλεισίματος(αν και η ουσιαστική διαφορά ήταν στο βύσμα), εδώ φαίνεται καθαρά το δέσιμο των υλικών με το σωστό κλείσιμο έτσι ώστε όλα να δουλεύουν αρμονικά και να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Όσες δοκιμές έχω κάνει χωρίς τρίτο στάδιο ο κάλυκας μετά το ρίξιμο είναι σχεδόν άχρηστος και πολύ δύσκολα μπορεί να τύχει αναγόμωσης και ο λόγος είναι ότι το ρέλι δουλεύει υπερβολικά τον κάλυκα και αλλοιώνει/παραμορφώνει το πλαστικό σε αντίθεση με τα εργοστασιακά όπου το σημείο ρελιάσματος ουσιαστικά δεν υπάρχει μιας και το τρίτο στάδιο ετοιμάζει τον κάλυκα σε σημείο όπου το ρέλι απλά χαϊδεύει το χείλος του.
Μην νομιζει ομως κανείς ότι και στο στρογγυλο κλεισιμο τα πραγματα είναι ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ή μαλλον ΤΟΣΟ απλα φίανονται
Τα νουμερα που είδες έιναι μια πολύ απλη διαδικασία μόλις καταλαβεις οτι έχεις να κάνεις με ένα "ατιθασο"υλικο που λέγεται πλαστικό.
Τα πραγματα ειναι πολύ απλα....
Αν εφαρμόσεις τους παρακατω αλγοριθμους όλα αυτοματοποιούνται.
Ελευθερος χώρος 12 (+/- Η) χιλ >>> τελικο ύψος -11,50 χιλ απο το αρχικο ύψος καλυκα
Ελευθερος χώρος 11 (+/- Η) χιλ >>> τελικο ύψος -10,50 χιλ απο το αρχικο υψος καλυκα
Σαν ελευθερος χώρος λογίζεται ο πραγματικός (αυτο που σου δειχνει η μεζούρα) και το +/-Η δείχνει ΤΗΝ ΜΕΤΑΒΟΛΗ που θα πρέπει να υπολογίζουμε καθε φορά αναλογα με την σκληρότητα του βύσματος που χρησιμοποιούμε , όπου Η έιναι εκεινα τα δέκατα του χιλιοστου που πρέπει να υπλογίσουμε αναλογα με το πόσο πιέζετε το βύσμα με μια πίεση της τάξης των 2~3 κιλών.
Αλλωστε το ίδιο δεν πράττεις όταν αποφασίζεις να κλεισεις και με το στρογγυλο παραδοσιακό ρέλι.????
Το Γ στάδιο με τον τρόπο που δουλευει σε οδηγεί στην σωστή διαδικασία .Ο οδηγός ή αν θέλετε ο μπουσουλας σε αυτό είναι το "πανωσήκωμα" του κωνικού αστεροειδους που διαμορφώνει το Γ στάδιο. ΟΣΟ ΠΙΟ ΜΥΤΕΡΟ ΤΌΣΟ ΈΞΩ ΕΙΜΑΣΤΕ απο την σωστή διαδικασία.
Σε ότι αφορά το στρογγυλο ρελιαστο κλεισιμο σας πληροφορω ότι κι εδώ ΙΣΧΥΕΙ η ίδια φιλοσοφία που ισχύει και με το αστερειδες κλεισιμο!!!!
Σιγουρα γεννωνται απορίες!!!!
Αλλα για εξηγείστε μου ΠΩΣ στα εργοστασιακα ρελιαστα φυσίγγια με ρέλιασμα -4,00~4,50 χιλ απο το αρχικο ύψος του καλυκα πετυχαίνουν βάθος ρελιάσματος 3,00~3,20 χιλ ?????
Ενω ένα απλός ιδιογομωτης ενω ρελιάζει -5,00~5,50 χιλ κατω απο το αρχικο ύψος κάλυκα δεν πετυχαίνει βάθος ρελιάσματος περισσότερο απο τα 2,80 χιλ ???
Και εξηγώ...
Φέρνω σαν παράδειγμα τα φυσίγγια :
RUBIS της FOB γομωμένα σε καλυκα 67,50 χιλ.
Το τελικό ύψος του κλεισμενου φυσιγγίου έιναι 63,00 χιλ !!!
Το βάθος ρελιάσματος είναι 3,10 χιλ!!!!
ΜΒ TRICOLORE της B & P γομωμενα σε καλυκα 69,00 χιλ
Το τελικο ύψος του κλεισμενου φυσιγγίου είναι 64,50 χιλ
Το βάθος ρελιασματος είναι 3,20 χιλ.
Tι συμβαίνει λοιπόν? μηπως εφαρμόζεται κατι παρόμοιο με το αστεροειδες κλεισιμο?
Εχουμε διαφορα απο 1,00~0,50 χιλ στο τελικα κλεισμενο φυσίγγιο σε σχέση με αυτό που μέχρι σημερα έχουμε μαθει να κατασκευάζουμε εμείς και επιπλεόν μια διαφορα της τάξεως των 0,20~0,50 χιλ ως προς το επιτυγχανόμενο βαθος ρελιάσματος.
Θα τα αναλύσουμε κι αυτά και θα δούμε πόση ΠΛΑΝΗ και ίσως σκόπιμη ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ υπάρχει στο θέμα κυνηγετικό φυσίγγι όχο μονο στο αστεροειδές κλεισιμο αλλα και στο στρογγυλο!!!.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Albert Einstein
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Full Member
Τα είπες όλα !!! αυτη ειναι η ΟΥΣΙΑ.Breda Pegaso έγραψε:Οντως chris. Γεμισα σημερα λιγα φυσιγγια. Μεχρι να ρυθμισω τη μηχανη στο τριτο σταδιο ρελιασα και μερικα λαθος.
Το στροφείο δεν ζορίζεται μη φοβασαι!!!
Το μοτεράκι σου ζορίζεται και ο καλυκας που γίνεται πλαστελίνη!!!
Επιπλέον δεν χρειάζεται να έχουμε κι ένα ποτήρι με λάδι δίπλα να βουτάμε τους κάλυκες!!!
Ας βάλουμς κι ένα ventilateur να ψύχεται και το στροφείο που μετα τα 10 ρελιάσματα "ζεματάει"!!!
Kαι μην τρέφετε την ψευδαίσθηση ότι τα ερασιτεχνικα στροφεια είναι μελετημενα και έχουν υπολογισθεί οι ανοχες τους (θερμικη διαστολη) ώστε να μένουν ίδιες οι διαστάσεις τους όταν υπερθερμαινονται!!!
Αυτη είναι μια απο τις διαφορές τους με τα επαγγελματικα στροφεία το οποία καλουνται να "χαιδεψουν" χιλιάδες φυσιγγια σε μια γραμμη παραγωγής αλλα οι διαστάσεις τους δεν αλλοιώνονται παρότι μετα απο την τόση χρήση είναι επόμενο να αναπτύσσουν κάποια θερμοκρασία.
Δεν είναι τόσο ΤΥΧΑΙΕΣ οι διαδικασίες φίλοι μου στο κλεισιμο του φυσίγγιου.
Και δεν είναι τυχαιο που κάποιοι καθισαν κι εσπασαν το κεφάλι τους να φτειαξουν αυτα τα εργαλειάκια όπως το Γ σταδιο και το στροφείο ώστε να συνεργάζονται πάνω σε μια και μόνη στοχευση.
Πώς να τιθασευσουν το ατίθασο υλικο που λέγεται ΠΛΑΣΤΙΚΌ χωρίς να του ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ τα δομικα χαρακτηριστικά του.
Δεν ειναι τυχαιο λοιπόν που υπήρξε ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ προσέγγιση στο κλεισιμο του φυσιγγίου!!! ακριβώς γιατι ευθυνεται κατα το 70% στην επιτυχημενη απόδοση του.
Τωρα εδώ στην Ελλαδα και και στην Κύπρο κάναμε τη τριχιά σχοινί και μας έπνιξε με όλους αυτούς που ξύπνησαν ένα πρωί κατέβασαν ένα μοχλό κι αρχίσανε τα σκαψίματα και τα μοχλοκατεβασματα με 45 στάδια και ένα κάρο αηδίες δημιουργώντας εντυπώσεις και διεκδικώντας τον τιτλο των ΒΑΡΩΝΩΝ της ιδιογόμωσης.
Αυτο έκανε τεράστια ζημια στην ιδιογόμωση και στους ιδιογομωτές.Αλλοι πλανηθηκαν σε λαθος διαδρομες και άλλοι απογοητευτηκαν με το μπερδεμα που υπεστησαν.
Απλα πραγματα φίλοι μου.... ΧΑΡΑΓΜΑ-ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΔΙΟ-ΡΕΛΙΑΣΜΑ. Θελετε να προσθέσετε και το ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΤΑΔΙΟ? Μπορειτε να το κανετε αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΔΗΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ. Προσωπικα κανω χρήση μόνο κατα την γόμωση χάρτινων καλυκων.
Και μια συμβουλη ...έτσι για να πατάτε σωστά.
ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΥΨΟΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 57,50 ΧΙΛ.!!!!!!
Οποιος φυλαει τα ρουχα του έχει τα μισα.!!!!
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- Full Member
Φιλε Κωνσταντινο με την μιση χαραξη τι γινεται? Εγω μεχρι πριν λιγες μερες εκανα χαραξη τριτο τεταρτο και ρελιασμα και διαφοροποιησα τη χαραξη σε μιση και επειτα κωνικη και τριτο και ολα αυτα επειδη δεν ηξερα να ρυθμισω σωστα. Εχω ολα τα σταδια αλλα δτην μεκ τρια χωρανε. Τι συστηνεις καλυτερα? Χαραξη τριτο και τεταρτο ή μιση κωνικη και τριτο?
Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
- andreas constantinou
- Full Member
Τα τελευταία 35 χρόνια γεμίζω μόνος μου τις χαρτούτσιες μου.Διαβάζοντας όλες τις πιο πάνω θεωρίες ,πραγματικά εσυγχήστηκα με τα στάδια και τους αριθμους.
-
- Full Member
Πετε μας και λιγα λογια για την ΑΝΑΓΩΜΟΣΗ να μην νιωθουμε κατωτεροι που δεν εχουμε ουτε τριτα ουτε τεταρτα, απλα κλεινουμε με το μερακι μας 

- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Full Member
Το Β σταδιο αν θέλεις το βάζεις στην διαδικασία,Απίθανος 78 έγραψε:Φιλε Κωνσταντινο με την μιση χαραξη τι γινεται? Εγω μεχρι πριν λιγες μερες εκανα χαραξη τριτο τεταρτο και ρελιασμα και διαφοροποιησα τη χαραξη σε μιση και επειτα κωνικη και τριτο και ολα αυτα επειδη δεν ηξερα να ρυθμισω σωστα. Εχω ολα τα σταδια αλλα δτην μεκ τρια χωρανε. Τι συστηνεις καλυτερα? Χαραξη τριτο και τεταρτο ή μιση κωνικη και τριτο?
Για τις αναγκες κλεισιματος ενος φυσιγγίου με ελευθερους χώρους όπως προαναφέραμε δεν έιναι αναγκαιο.
Με τερματισμενο ένα μαχαίρι σαν κι αυτά που πωλούνται κάνεις άνετα την δουλεια σου.
Το Β σταδιο μπορεις να το βάλεις στην διαδικασία απλά για να εξαλείφεις τις χαράξεις στο ρέλι σου.
Η μισή χάραξη (που δεν είναι μιση) ουσιαστικά έιναι μια προσθήκη-επιμήκυνση του ήδη χαραγμένου κάλυκα κατα μερικα δέκατα του χιλιοστού.
Εσυ χάραζε υποχρεωτικα τον καλυκα σου τουλαχιστον 8,5 χιλ και πρόσθετε με το Β σταδιο όσο σου χρειαζεται για να κλεινεις σωστά.
Εχεις MEC? τότε ΜΑΧΑΙΡΙ, Β΄ ΣΤΑΔΙΟ, Γ ΣΤΑΔΙΟ και εισαι υπερ-καλυμμένος.
Albert Einstein
Albert Einstein
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
- Full Member
Γιατι νοιώθετε ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ δεν κατάλαβα??? τίθεται και ΤΑΞΙΚΟ θέμα με την ιδιογόμωση δηλαδή???nike powder έγραψε:Πετε μας και λιγα λογια για την ΑΝΑΓΩΜΟΣΗ να μην νιωθουμε κατωτεροι που δεν εχουμε ουτε τριτα ουτε τεταρτα, απλα κλεινουμε με το μερακι μας
θα το φτάσουμε κι εκεί το θέμα?
Μεράκι έχουμε όλοι μας και αυτό μας ενώνει και μας κάνει ίσους μεταξύ μας και δεν μας χωρίζει!!!
Αναγόμωση!!! νομιζω ότι με τους ήδη χρησιμοποιημενους κάλυκες οι πρέσσες MEC και LEE είναι ότι καλύτερο.
Προσφέρουν καλυμπράρισμα και επανακαψυλιωση των καλυκων και συνεπώς έιναι οι καλυτερες επιλογές.
Albert Einstein
Albert Einstein
-
- Full Member
Ωραια. ΕυχαριστωΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:Το Β σταδιο αν θέλεις το βάζεις στην διαδικασία,Απίθανος 78 έγραψε:Φιλε Κωνσταντινο με την μιση χαραξη τι γινεται? Εγω μεχρι πριν λιγες μερες εκανα χαραξη τριτο τεταρτο και ρελιασμα και διαφοροποιησα τη χαραξη σε μιση και επειτα κωνικη και τριτο και ολα αυτα επειδη δεν ηξερα να ρυθμισω σωστα. Εχω ολα τα σταδια αλλα δτην μεκ τρια χωρανε. Τι συστηνεις καλυτερα? Χαραξη τριτο και τεταρτο ή μιση κωνικη και τριτο?
Για τις αναγκες κλεισιματος ενος φυσιγγίου με ελευθερους χώρους όπως προαναφέραμε δεν έιναι αναγκαιο.
Με τερματισμενο ένα μαχαίρι σαν κι αυτά που πωλούνται κάνεις άνετα την δουλεια σου.
Το Β σταδιο μπορεις να το βάλεις στην διαδικασία απλά για να εξαλείφεις τις χαράξεις στο ρέλι σου.
Η μισή χάραξη (που δεν είναι μιση) ουσιαστικά έιναι μια προσθήκη-επιμήκυνση του ήδη χαραγμένου κάλυκα κατα μερικα δέκατα του χιλιοστού.
Εσυ χάραζε υποχρεωτικα τον καλυκα σου τουλαχιστον 8,5 χιλ και πρόσθετε με το Β σταδιο όσο σου χρειαζεται για να κλεινεις σωστά.
Εχεις MEC? τότε ΜΑΧΑΙΡΙ, Β΄ ΣΤΑΔΙΟ, Γ ΣΤΑΔΙΟ και εισαι υπερ-καλυμμένος.
-
- Full Member
Φιλε εγω πριν εκανα αναγομωση και ορκιστηκα να μην ξανα κανω γιατι απλα οι καλυκες που αναγομωνα ηταν αυτοι που εκλεινα εγω καινουργιους και επειδη δεν ειχα εξωτερικα σταδια ουτε ρελιαζα οι καλυκες ηταν μαυροι και γεριμοι με αποτελεσμα να μην μπορω να τους ξανακλεισω. Τωρα ομως που ο καλυκας βγαινει καλουπομενος απο το οπλο μπορω ανετα να τους ξανα κλεισω με το β σταδιο μιας και η χαραξη ειναι εκειnike powder έγραψε:Πετε μας και λιγα λογια για την ΑΝΑΓΩΜΟΣΗ να μην νιωθουμε κατωτεροι που δεν εχουμε ουτε τριτα ουτε τεταρτα, απλα κλεινουμε με το μερακι μας