Να μην στοχοποιούμε τους επαγγελματίες του είδους.Δεν είναι μόνο οι φίλοι κύπριοι κατασκευαστές.Το φαινόμενο εφόσον υπακούει σε κάνονες marketing και ανταγωνισμού είναι επόμενο να υφίσταται σε μια ελευθερη αγορά.Ας γυρίσουμε το προβολέα στο δικό μας προφίλ.KINIGOSS έγραψε:Πολλοι κυπριοι κατασκευαστες εχουν σκοπο να βγαζουν χρηματα απο τους ταλιμπαν κυνηγους.μονο απο τα ονοματα που βαφτιζουν τα φυσιγκια τους επρεπε να εχει νομοθεσεια να τους κλινει ..λες και το κυνηγι ειναι ο πολεμος στον κολπο..ονοματα πχ δολοφονοι-ονοματα πηραβλων.. πακεττα με στρατιωτικο χαρακτηρα επρεπε καταργηθουν γτ νμζ το παρακαναν.ασε για αυτα τα κουζια η τα ζερο σκαγια που ο καθε ασχετος κουβαλα..ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Αν δεν κάνεις δοκιμές στον πίνακα να δεις αν είναι ικανά τα φυσίγγια να καταβάλουν το θήραμα στα Χ μέτρα τότε όση εμπειρία και να έχεις δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που πρέπει να έχεις ως ένας σωστός κυνηγός ( να καταβάλει το θήραμα χωρίς τραυματισμό) παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία και το τσοκαρισμα του όπλου μας.
Στο θέμα long range φυσίγγιων της ιδιογομωσης δεν έχουν καμία σχέση με τα εργοστασιακά για τον λόγο ότι τα προσαρμόζουμε στο όπλο μας! Σε άλλο όπλο μπορεί να μην κάνει το ίδιο φυσίγγιο. Για αυτό κάνουμε δοκιμές! Η παραπάνω νέοι κυνηγοί νομίζουν ότι θα παίζουν τα πουλιά στα 70μ και ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και να χάνουν το πουλί (όπως συγκεκριμένος κατασκευαστής λέει ότι χτυπούν)
Και να διηγηθώ κάτι που έζησα καποτε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Η.Π.Α
Ειχα την τύχη να συμμετέχω σε ένα κυνηγι υδροβίων αλλα "δυστηχώς" το όπλο που μου έδωσαν να κυνηγήσω ήταν μια επαναληπτική (χραπα-χρουπα) Ithaca και κάποια φυσίγγια που δεν θυμάμαι τον κατασκευαστή με γόμωση 1 1/8 oz shot σε νούμερο 6.
Προφανώς με θεώρησαν "κυνηγό β΄διαλογής" οι φίλοι Αμερικάνοι και μου έδωσαν κάτι να κρατάω κι εγώ και να κάνει "μπάμ" Ασχετα απο αυτό ήταν εξαιρετικοί στην φιλοξενία τους.
Οταν άρχισε το "πανυγήρι" με τα παπιά να κρύβουν τον ουρανό σκέφτηκα τα λόγια των Σπαρτιατών στη μαχη των Θερμοπυλών. Ωραία είπα θα κυνηγήσουμε "υπο σκιάν"
Αφθονία στον υπερθετικό βαθμό και στο τέλος τα υπεράριθμα νούμερα της κάρπωσης μάλλον ντροπιαστικά απέναντι στο ηθικό ανάστημα που θα έπρεπε να είχαμε επιδείξει όλοι μας.
Δεν αισθάνθηκα σε καμμία περιπτωση μειονεκτικά με το όπλο και τα "short range" φυσίγγια που είχα αφου μπορούσα να επιλέγω τις σωστές αποστάσεις λόγω της αφθονίας του θηράματος και των ευκαιριών που είχα.
Αργότερα στην Ελλάδα με την θηραματική πενία που υφίσταται μου έγινε βίωμα η αναζήτηση ενός long range φυσιγγίου και ανάλωσα πολύ χρόνο αλλα και χρημα σαν ιδιογομωτής για να το κατασκευάσω.
Το αποτέλεσμα ???? ... στις καλύτερες των περιπτωσεων μια αύξηση του βεληνεκούς με σίγουρη την καταβολή του θηράματος περί τα 5~8 μέτρα αναλόγως της διαμέτρου των σκαγιών και της επιφάνειας του θηράματος.