ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

KINIGOSS έγραψε:
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Αν δεν κάνεις δοκιμές στον πίνακα να δεις αν είναι ικανά τα φυσίγγια να καταβάλουν το θήραμα στα Χ μέτρα τότε όση εμπειρία και να έχεις δεν θα έχεις τα αποτελέσματα που πρέπει να έχεις ως ένας σωστός κυνηγός ( να καταβάλει το θήραμα χωρίς τραυματισμό) παίζει μεγάλο ρόλο η εμπειρία και το τσοκαρισμα του όπλου μας.
Στο θέμα long range φυσίγγιων της ιδιογομωσης δεν έχουν καμία σχέση με τα εργοστασιακά για τον λόγο ότι τα προσαρμόζουμε στο όπλο μας! Σε άλλο όπλο μπορεί να μην κάνει το ίδιο φυσίγγιο. Για αυτό κάνουμε δοκιμές! Η παραπάνω νέοι κυνηγοί νομίζουν ότι θα παίζουν τα πουλιά στα 70μ και ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό και να χάνουν το πουλί (όπως συγκεκριμένος κατασκευαστής λέει ότι χτυπούν)
Πολλοι κυπριοι κατασκευαστες εχουν σκοπο να βγαζουν χρηματα απο τους ταλιμπαν κυνηγους.μονο απο τα ονοματα που βαφτιζουν τα φυσιγκια τους επρεπε να εχει νομοθεσεια να τους κλινει ..λες και το κυνηγι ειναι ο πολεμος στον κολπο..ονοματα πχ δολοφονοι-ονοματα πηραβλων.. πακεττα με στρατιωτικο χαρακτηρα επρεπε καταργηθουν γτ νμζ το παρακαναν.ασε για αυτα τα κουζια η τα ζερο σκαγια που ο καθε ασχετος κουβαλα..
Να μην στοχοποιούμε τους επαγγελματίες του είδους.Δεν είναι μόνο οι φίλοι κύπριοι κατασκευαστές.Το φαινόμενο εφόσον υπακούει σε κάνονες marketing και ανταγωνισμού είναι επόμενο να υφίσταται σε μια ελευθερη αγορά.Ας γυρίσουμε το προβολέα στο δικό μας προφίλ.
Και να διηγηθώ κάτι που έζησα καποτε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Η.Π.Α
Ειχα την τύχη να συμμετέχω σε ένα κυνηγι υδροβίων αλλα "δυστηχώς" το όπλο που μου έδωσαν να κυνηγήσω ήταν μια επαναληπτική (χραπα-χρουπα) Ithaca και κάποια φυσίγγια που δεν θυμάμαι τον κατασκευαστή με γόμωση 1 1/8 oz shot σε νούμερο 6.
Προφανώς με θεώρησαν "κυνηγό β΄διαλογής" οι φίλοι Αμερικάνοι και μου έδωσαν κάτι να κρατάω κι εγώ και να κάνει "μπάμ" Ασχετα απο αυτό ήταν εξαιρετικοί στην φιλοξενία τους.
Οταν άρχισε το "πανυγήρι" με τα παπιά να κρύβουν τον ουρανό σκέφτηκα τα λόγια των Σπαρτιατών στη μαχη των Θερμοπυλών. Ωραία είπα θα κυνηγήσουμε "υπο σκιάν"
Αφθονία στον υπερθετικό βαθμό και στο τέλος τα υπεράριθμα νούμερα της κάρπωσης μάλλον ντροπιαστικά απέναντι στο ηθικό ανάστημα που θα έπρεπε να είχαμε επιδείξει όλοι μας.
Δεν αισθάνθηκα σε καμμία περιπτωση μειονεκτικά με το όπλο και τα "short range" φυσίγγια που είχα αφου μπορούσα να επιλέγω τις σωστές αποστάσεις λόγω της αφθονίας του θηράματος και των ευκαιριών που είχα.
Αργότερα στην Ελλάδα με την θηραματική πενία που υφίσταται μου έγινε βίωμα η αναζήτηση ενός long range φυσιγγίου και ανάλωσα πολύ χρόνο αλλα και χρημα σαν ιδιογομωτής για να το κατασκευάσω.
Το αποτέλεσμα ???? ... στις καλύτερες των περιπτωσεων μια αύξηση του βεληνεκούς με σίγουρη την καταβολή του θηράματος περί τα 5~8 μέτρα αναλόγως της διαμέτρου των σκαγιών και της επιφάνειας του θηράματος.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

spyrosspyrou851 έγραψε:
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Εχω και το νορμάλ σετ απ για κάτω των 30μ με πίο ανοιχτή τουφεκιά
Κανένα πρόβλημα φίλε Σολωνα καθόλου δεν δυσκολεύομε,θα κάνω την δοκιμή και στα 50μ με φουλ τσοκ και στα 36μ με φουλ να δούμε πως θα δουλέψει αυτο το σετ απ.
Άτε κάμε την να δούμε συγκριτικά με ένα εργοστασιακό που δοκιμάσαμε με το Λεύκιο εκτές. 32γρ #4 με φουλ τσιοκ στα 50μ στο 1x1 2 βολές εβάλαν 95 και 114 σκάγια. Αναμένουμε το κύκλο των 76. Δεν θα αναφέρω τι φυσίγγι ήταν προς το παρόν.
Εικόνα
Σετ απ μολις περάσει το κανονάκι
με 3 τσοκ στα 45μ το τσοκ 1 ηταν χάλια η κατανομή!
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Σύνολο σκαγιών στο φυσίγγιο 174 μετρημένα στο χέρι ένα ένα!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Σύνολο σκαγιών στο φυσίγγιο 174 μετρημένα στο χέρι ένα ένα!

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑ....ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΧΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΝΑ ΚΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΑ 45Μ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΩ...ΑΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΠΑΜΕ 50Μ ΑΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΜΕΙ ΣΤΑ 50Μ....Ο ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΡΟΣ ΤΑ 50Μ!!!

Η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ....ΠΟΣΑ ΣΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟ,ΠΟΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΧΕΣ...ΚΑΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΑΣ ΑΝΕΤΑ ΣΤΑ 50!

ΜΕ 135 ΣΚΑΓΙΑ ......ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΓΙΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ 78% ΣΤΑ 45Μ....LIKE ΦΙΛΕ!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SOLON-FAIR ΤΕΑΜ την 11 Ιούλ 2015, 17:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

SOLON-ΒΕRΕΤΤΑ ΤΕΑΜ έγραψε:

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΑΝΔΡΕΑ....ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΧΘΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΝΑ ΚΑΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΗ ΣΤΑ 45Μ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΕΩ...ΑΤΕ ΑΦΟΥ ΕΙΠΑΜΕ 50Μ ΑΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΜΕΙ ΣΤΑ 50Μ....Ο ΛΟΓΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΠΡΟΣ ΤΑ 50Μ!!!

Η ΝΤΟΥΦΕΚΙΑ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΗ....ΠΟΣΑ ΣΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΚΥΚΛΟ,ΠΟΣΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΧΕΣ...ΚΑΙ ΑΠ'ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΑΣ ΑΝΕΤΑ ΣΤΑ 50!
Φίλε Σολωνα Έχει 146 σκάγια μέσα ο κύκλος αν θυμάμαι καλά 84% ταχύτητα 405μ/δ στα 2μ.
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:

Φίλε Σολωνα Έχει 146 σκάγια μέσα ο κύκλος αν θυμάμαι καλά 84% ταχύτητα 405μ/δ στα 2μ.
ΑΜΑ ΕΝ ΕΤΣΙ ΦΙΛΕ...ΜΕ 84% ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 45Μ.....LIKE X 1000! :P
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Ο λόγος που την έχω έτσι είναι για να έχω ακαριαία σκοτωνατα στα 45μ χωρίς τραυματισμό του θυράματος σε τέτοια απόσταση όχι όμως πάνω απο τα 50μ γιατι μετά το θήραμα το τραυματίζεις.
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Φίλε Σολωνα Έχει 146 σκάγια μέσα ο κύκλος αν θυμάμαι καλά 84% ταχύτητα 405μ/δ στα 2μ.[/quote]

ΑΜΑ ΕΝ ΕΤΣΙ ΦΙΛΕ...ΜΕ 84% ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 45Μ.....LIKE X 1000! :P[/quote]
Σολωνα 138 είναι οχι 146 εκανα λάθος εγώ!
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Φίλε Σολωνα Έχει 146 σκάγια μέσα ο κύκλος αν θυμάμαι καλά 84% ταχύτητα 405μ/δ στα 2μ.
ΑΜΑ ΕΝ ΕΤΣΙ ΦΙΛΕ...ΜΕ 84% ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 45Μ.....LIKE X 1000! :P[/quote]
Σολωνα 138 είναι οχι 146 εκανα λάθος εγώ![/quote]

ΚΑΙ ΜΕ 79% ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΕΑ....ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ..ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΣΟΥ ΜΕ Ν5 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΤΣΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ...ΚΑΤΩ ΤΩΝ 50Μ!

ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΑΝΕΤΑ!
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

ΑΝΔΡΕΑΣ Τ έγραψε:Φίλε Σολωνα Έχει 146 σκάγια μέσα ο κύκλος αν θυμάμαι καλά 84% ταχύτητα 405μ/δ στα 2μ.
ΑΜΑ ΕΝ ΕΤΣΙ ΦΙΛΕ...ΜΕ 84% ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 45Μ.....LIKE X 1000! :P
Σολωνα 138 είναι οχι 146 εκανα λάθος εγώ![/quote]

ΚΑΙ ΜΕ 79% ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΔΡΕΑ....ΕΓΩ ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ..ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΤΟ ΦΥΣΙΓΓΙ ΣΟΥ ΜΕ Ν5 ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ..ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΡΟΟΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΤΣΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ...ΚΑΤΩ ΤΩΝ 50Μ!

ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΡΟΥΣΗΣ ΑΝΕΤΑ![/quote]

Εχει δοκιμάσει κανείς τον lb6 σε κλασσικό στήσιμο με εσωτερικό βύσμα φελλού ή fiber σε κάννη με porting η με choke ported?
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”