Rion Pichon Short Range

Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Re: Rion Pichon Short Range

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

canastas έγραψε:έψαξα και τις βρήκα στο χωριό μου είναι 9 ευρο η 10. Αν πάω την κυριακή στις βεδουίνες θα παώ να τις πιάσω για να τις δοκιμάσω... 8-)
Καλημέρα φίλε μου,

Αν εννοείς στις 'βελουδένιες', σου συνιστώ να μην το χρησιμοποιήσεις. Μου έτυχε και χτύπησα περδίκι στα 10 μέτρα και το μόνο που βρήκα ήταν το κεφάλι και ένα πόδι. Το φυσίγγιο αυτό στη Κύπρο το εισάγουν σε νούμερο 6. Αυτό το νούμερο δεν συνιστάται για την μπεκάτσα όπου η βολή είναι κοντινή, θα χαλάσεις πολύ το θήραμα αν το πετύχεις κέντρο. Με ένα φυσίγγιο μάλλινης τάπας 8,9 ή διασπορέα, ανοιχτό choke, νομίζω θα κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου. Από'τι γνωρίζω τα Rio να εισάγει ο στόχος στην Λευκωσία. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί του για να μας πει αν είναι εφικτό να φέρει και σε άλλα νούμερα. Εγώ θα ήθελα 7αράκι (αν βγαίνει φυσικά).

Μακάρι να βρεις μπεκάτσες έστω και χωρίς σκύλος.

Για φάσσα και περδίκι με 1000!!
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
canastas
Full Member

Δημοσίευση από canastas »

SilverPigeonS έγραψε:
canastas έγραψε:έψαξα και τις βρήκα στο χωριό μου είναι 9 ευρο η 10. Αν πάω την κυριακή στις βεδουίνες θα παώ να τις πιάσω για να τις δοκιμάσω... 8-)
Καλημέρα φίλε μου,

Αν εννοείς στις 'βελουδένιες', σου συνιστώ να μην το χρησιμοποιήσεις. Μου έτυχε και χτύπησα περδίκι στα 10 μέτρα και το μόνο που βρήκα ήταν το κεφάλι και ένα πόδι. Το φυσίγγιο αυτό στη Κύπρο το εισάγουν σε νούμερο 6. Αυτό το νούμερο δεν συνιστάται για την μπεκάτσα όπου η βολή είναι κοντινή, θα χαλάσεις πολύ το θήραμα αν το πετύχεις κέντρο. Με ένα φυσίγγιο μάλλινης τάπας 8,9 ή διασπορέα, ανοιχτό choke, νομίζω θα κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου. Από'τι γνωρίζω τα Rio να εισάγει ο στόχος στην Λευκωσία. Θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω μαζί του για να μας πει αν είναι εφικτό να φέρει και σε άλλα νούμερα. Εγώ θα ήθελα 7αράκι (αν βγαίνει φυσικά).

Μακάρι να βρεις μπεκάτσες έστω και χωρίς σκύλος.

Για φάσσα και περδίκι με 1000!!
Συγνώμη ρε φίλε το έθεσα λάθος, είναι για τις φάσσες που μίλαω :lol: απλά με τον φίλο μ που παμε κυνήγι έτσι τις λεμε.... :p
THE BEST THERE IS
Άβαταρ μέλους
canastas
Full Member

Πάντος ο πεθερός μου την χρησιμοποίησε φέτος καταλαθός :D είχε ενα πακέτο σπίτι που του το έδωσε καποίος φίλος του και έμεινε ικανοποιημένος. Μου είπε μάλιστα ότι κτύπησε φάσσα σε αρκέτη μακρυνή απόσταση και το πουλι έμεινε σεκκος...
THE BEST THERE IS
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

canastas έγραψε:Πάντος ο πεθερός μου την χρησιμοποίησε φέτος καταλαθός :D είχε ενα πακέτο σπίτι που του το έδωσε καποίος φίλος του και έμεινε ικανοποιημένος. Μου είπε μάλιστα ότι κτύπησε φάσσα σε αρκέτη μακρυνή απόσταση και το πουλι έμεινε σεκκος...
Εδώ εξηγείσαι φίλε! Είπαμε οι φάσσες είναι οι αδυναμία του. Ειδικά αν είναι κ κοντά σου κτυπά άριστα. Αλλά και μέχρι τα 30-35 δεν της χαρίζει.

Άφοβα τότε. Μακάρι να σου τύχει περίπτωση όπως του φίλου μας του 129 και να σαι έτοιμος σε θέση, θα σημαδέψεις μια και δεις 3-4 να κατεβαίνουν. Είναι θανατηφόρο φίλε, αν την φάει το πουλί το έχεις στη τσάντα.

Φίλοι μου στην Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν και αυτό και το Long Range σε παπιά και ήταν πολύ ευχαριστημένοι!

Καλό βόλι!!
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
canastas
Full Member

SilverPigeonS έγραψε:
canastas έγραψε:Πάντος ο πεθερός μου την χρησιμοποίησε φέτος καταλαθός :D είχε ενα πακέτο σπίτι που του το έδωσε καποίος φίλος του και έμεινε ικανοποιημένος. Μου είπε μάλιστα ότι κτύπησε φάσσα σε αρκέτη μακρυνή απόσταση και το πουλι έμεινε σεκκος...
Εδώ εξηγείσαι φίλε! Είπαμε οι φάσσες είναι οι αδυναμία του. Ειδικά αν είναι κ κοντά σου κτυπά άριστα. Αλλά και μέχρι τα 30-35 δεν της χαρίζει.

Άφοβα τότε. Μακάρι να σου τύχει περίπτωση όπως του φίλου μας του 129 και να σαι έτοιμος σε θέση, θα σημαδέψεις μια και δεις 3-4 να κατεβαίνουν. Είναι θανατηφόρο φίλε, αν την φάει το πουλί το έχεις στη τσάντα.

Φίλοι μου στην Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν και αυτό και το Long Range σε παπιά και ήταν πολύ ευχαριστημένοι!

Καλό βόλι!!
Ευχαριστώ πόλυ φίλε μου καλό βόλι και σε έσενα....
Εμενα προσωπίκα αν μ τύχει όπως τον φίλο 129 και δωκούν ετσί πολλά πουλιά πάνω μου θα αφήσω το όπλο κάτω και θα βάλω τα κλάματα από την χαρά μου.... :lol:
THE BEST THERE IS
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

canastas έγραψε:
SilverPigeonS έγραψε:

Καλό βόλι!!
Ευχαριστώ πόλυ φίλε μου καλό βόλι και σε έσενα....
Εμενα προσωπίκα αν μ τύχει όπως τον φίλο 129 και δωκούν ετσί πολλά πουλιά πάνω μου θα αφήσω το όπλο κάτω και θα βάλω τα κλάματα από την χαρά μου.... :lol:

Χαχαχαχαχα!! Πολύ πετυχημένο!!
Άβαταρ μέλους
canastas
Full Member

φίλε SilvenPigeonS έχεις δοκιμάσει και το long range αν ναι θα ήθελα τα σχόλιασου και για αυτό το φυσίγγι...
THE BEST THERE IS
Hunting Maniac
Full Member

Δημοσίευση από Hunting Maniac »

Φίλε Canastas, προσωπικα χρησιμοποιώ συστηματικά την RIO Pichon long range σαν δεύτερο φυσίγγιο στην πέρδικα. Η εμπειρία μου λέει ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά αξιόπιστο και σταθερό φυσίγγιο για μακρινές αποστάσεις με πολύ στενή συγκέντρωση.
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Φίλε Canastas, θα συμφωνήσω με τον Huntic Maniac στο ότι το φυσίγγιο αυτό είναι αρκετά συγκεντρωτικό όπως επίσης φυσίγγιο με υψηλές ταχύτητες και διατριτικότητα. Προσωπικά το έχω δοκιμάσει στη φάσσα με πολύ καλά αποτελέσματα με 3 ckoke και αυλούς 18.4 (Beretta Silver Pigeon S). Αν είσαι πολύ καλός στη σκόπευση μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε πιο στενό τσοκάρισμα για ψηλομένα πουλιά αλλά εγώ σου προτείνω να το βάλεις στο 3 αν έχεις όπλο polychoke και θα είσαι more than huppy! Ποιος ο λόγος να κτυπάμε το πουλί στα 50-60 μέτρα και να το ψάχνουμε για 20 λεπτά μέχρι να το βρούμε; Έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσουμε αρκετά πουλιά που θα περνούσαν σε καλύτερη απόσταση την ώρα του ψαξίματος.
Αυτή είναι τακτική μου σε όλα μου τα κυνήγια!

Σου παραθέτω 2 άρθρα να διαβάσεις. Το ένα είναι από τον φίλο Lefkios του φόρουμ που έχει κάνει αρκετές δοκιμές και το άλλο είναι μια παρουσίαση του Σοφοκλή Κοσκινά.

http://www.cyprushuntingmagazine.com/fo ... Long+Range

http://win.isolservers.org/article.asp?AID=341

Ελπίζω να σε βοήθησα και αναμένουμε τα αποτελέσματά σου από τις δοκιμές. Για να είσαι και πιο safe, κάνε την δική σου δοκιμή σε χαρτόνι με το όπλο σου για να βγάλεις και τα δικά σου συμπεράσματα!
Άβαταρ μέλους
canastas
Full Member

SilverPigeonS έγραψε:Φίλε Canastas, θα συμφωνήσω με τον Huntic Maniac στο ότι το φυσίγγιο αυτό είναι αρκετά συγκεντρωτικό όπως επίσης φυσίγγιο με υψηλές ταχύτητες και διατριτικότητα. Προσωπικά το έχω δοκιμάσει στη φάσσα με πολύ καλά αποτελέσματα με 3 ckoke και αυλούς 18.4 (Beretta Silver Pigeon S). Αν είσαι πολύ καλός στη σκόπευση μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε πιο στενό τσοκάρισμα για ψηλομένα πουλιά αλλά εγώ σου προτείνω να το βάλεις στο 3 αν έχεις όπλο polychoke και θα είσαι more than huppy! Ποιος ο λόγος να κτυπάμε το πουλί στα 50-60 μέτρα και να το ψάχνουμε για 20 λεπτά μέχρι να το βρούμε; Έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσουμε αρκετά πουλιά που θα περνούσαν σε καλύτερη απόσταση την ώρα του ψαξίματος.
Αυτή είναι τακτική μου σε όλα μου τα κυνήγια!

Σου παραθέτω 2 άρθρα να διαβάσεις. Το ένα είναι από τον φίλο Lefkios του φόρουμ που έχει κάνει αρκετές δοκιμές και το άλλο είναι μια παρουσίαση του Σοφοκλή Κοσκινά.

http://www.cyprushuntingmagazine.com/fo ... Long+Range

http://win.isolservers.org/article.asp?AID=341

Ελπίζω να σε βοήθησα και αναμένουμε τα αποτελέσματά σου από τις δοκιμές. Για να είσαι και πιο safe, κάνε την δική σου δοκιμή σε χαρτόνι με το όπλο σου για να βγάλεις και τα δικά σου συμπεράσματα!
Το όπλο που έχω είναι το browning 525 με αυλους 18,7 χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα εξωτερικά τσοκ 3-1 titanium. ένα άρθο που διάβασα όμως με έκανα να χρησιμοποιώ τώρα τα δικά του τσοκ 4-2 και σιγα σιγα θα παώ στο 3-1 γιατι το πουλακι που κυνηγω ξέρω ότι θέλει γερη σιπεθκια και απολαβάνω όταν βλέπω το πουλι να τρωει όλα τον μολυβδο 8-) . Για δέυτερο φυσιγγίο πάντα χρησιμοποιώ συγκεντροτικό και για πρωτο εξαρταται που θα κυνηγίσω και πόσα κοντά περνουν τα πουλια. Το φυσιγγι που χρησιμοποιώ για δευτερο είναι τις Fiochi 37HP και είναι πολυ ευχαριστημένος αλλα απο τον πινακα που μου εστείλες και ειδά έχει το χαμηλοτερο ποσοστο :? .
Ο λόγος που σε ρώτω για το φυσιγγο είναι γιατι με έβαλε σε σκέψεις ότι το χρησιμοποιουν στο αγώνισμα που είπες και έγω κυνηγώ αυτά τα πουλακια και θα ήθελα να την δοκιμάσω και αυτο θα κάνω. Θα προσπαθήσω να κανω και μερικά τεστ μόλις βρώ χρόνο για να δω πως αποδίδει στο δικό μου όπλο. :ugeek:

Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου για την βοήθεια.....
THE BEST THERE IS
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”