SilverPigeonS έγραψε:Φίλε Canastas, θα συμφωνήσω με τον Huntic Maniac στο ότι το φυσίγγιο αυτό είναι αρκετά συγκεντρωτικό όπως επίσης φυσίγγιο με υψηλές ταχύτητες και διατριτικότητα. Προσωπικά το έχω δοκιμάσει στη φάσσα με πολύ καλά αποτελέσματα με 3 ckoke και αυλούς 18.4 (Beretta Silver Pigeon S). Αν είσαι πολύ καλός στη σκόπευση μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και σε πιο στενό τσοκάρισμα για ψηλομένα πουλιά αλλά εγώ σου προτείνω να το βάλεις στο 3 αν έχεις όπλο polychoke και θα είσαι more than huppy! Ποιος ο λόγος να κτυπάμε το πουλί στα 50-60 μέτρα και να το ψάχνουμε για 20 λεπτά μέχρι να το βρούμε; Έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσουμε αρκετά πουλιά που θα περνούσαν σε καλύτερη απόσταση την ώρα του ψαξίματος.
Αυτή είναι τακτική μου σε όλα μου τα κυνήγια!
Σου παραθέτω 2 άρθρα να διαβάσεις. Το ένα είναι από τον φίλο Lefkios του φόρουμ που έχει κάνει αρκετές δοκιμές και το άλλο είναι μια παρουσίαση του Σοφοκλή Κοσκινά.
http://www.cyprushuntingmagazine.com/fo ... Long+Range
http://win.isolservers.org/article.asp?AID=341
Ελπίζω να σε βοήθησα και αναμένουμε τα αποτελέσματά σου από τις δοκιμές. Για να είσαι και πιο safe, κάνε την δική σου δοκιμή σε χαρτόνι με το όπλο σου για να βγάλεις και τα δικά σου συμπεράσματα!
Το όπλο που έχω είναι το browning 525 με αυλους 18,7 χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα εξωτερικά τσοκ 3-1 titanium. ένα άρθο που διάβασα όμως με έκανα να χρησιμοποιώ τώρα τα δικά του τσοκ 4-2 και σιγα σιγα θα παώ στο 3-1 γιατι το πουλακι που κυνηγω ξέρω ότι θέλει γερη σιπεθκια και απολαβάνω όταν βλέπω το πουλι να τρωει όλα τον μολυβδο

. Για δέυτερο φυσιγγίο πάντα χρησιμοποιώ συγκεντροτικό και για πρωτο εξαρταται που θα κυνηγίσω και πόσα κοντά περνουν τα πουλια. Το φυσιγγι που χρησιμοποιώ για δευτερο είναι τις Fiochi 37HP και είναι πολυ ευχαριστημένος αλλα απο τον πινακα που μου εστείλες και ειδά έχει το χαμηλοτερο ποσοστο

.
Ο λόγος που σε ρώτω για το φυσιγγο είναι γιατι με έβαλε σε σκέψεις ότι το χρησιμοποιουν στο αγώνισμα που είπες και έγω κυνηγώ αυτά τα πουλακια και θα ήθελα να την δοκιμάσω και αυτο θα κάνω. Θα προσπαθήσω να κανω και μερικά τεστ μόλις βρώ χρόνο για να δω πως αποδίδει στο δικό μου όπλο.
Σας ευχαριστώ πολύ φίλοι μου για την βοήθεια.....