Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Απάντηση
isimerinos
Full Member

Re: Κυνηγι μπεκάτσας με σκύλο τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο!

Δημοσίευση από isimerinos »

Anthimos έγραψε:
isimerinos έγραψε:
andreas78 έγραψε:Δηλαδή φίλε μου, να συνεχίσουμε με την υπάρχουσα ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ!!!!
Με την νοοτροπία ότι κάποιοι θα παρανομούν!!!!
Με την νοοτροπία του ζαμαν φού!!!!!
Αυτά δηλαδή που γίνονται όλα αυτά τα χρόνια ??
Είσαι με την ψευδαίσθηση δηλαδή ότι σε πέντε χρόνια το πολύ θα κυνηγάς????
Με το να δωθει η μπεκατσα με σωστό έλεγχο και κανόνες, με το να γίνονται ελάχιστες απελευθερώσεις πέρδικες και μόνο εκεί που χρειάζονται και όχι για εκτόνωση κάποιων, θα περισσεύουν χρήματα και μαζί με το αντίτιμο της μπεκατσα μπορεί να επανδρωθει αφάνταστα το Ταμείο.
Οι ασυνείδητοι θα πρέπει εκτός από τις καταγγελίες σιγά-σιγά να απομονώνονται και από τους νομοταγείς, αυτή τη στιγμή οι καθώς πρέπει κυνηγοί σκύβουν το κεφάλι στους παράνομους και τους κρεατοσυλλεκτες!!!!!!
Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι, και όσο περισσότεροι νομοταγείς κυνηγοί βρίσκονται στα βουνά τόσο λιγότεροι θα είναι οι επιτήδειοι!!!!
Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε, αν συνεχίσουμε έτσι θα έρθει το τέλος του κυνηγιού πολύ σύντομα!!!!!
φιλε μου αντρεα εν καλα τουτα που λεεις στη θεωρια αλλα στη πραξη ξερουμε ολοι τι εν να γινει. καποιοι θα κυνηγουν το ενδημικο με σκυλο και αν εγλιτωσε και τιποτε θα τα ξιλιψουν ολα. πρεπει πρωτα να καμουμε βηματα μπροστα, να μειωσουμε τη λαθροθηρια , να αποκτησουμε κυνηγετικη συνειδηση σαν λαος και οχι μερικα ατομα μεμονωμενα, να ανακαμψουν οι πλυθησμοι και μετα. δυστηχως αυτοι ειμαστε. εν μπορεις απευθειας να κατεβεις που τον γαρο και να μπεις μες τη φερραρι

Φιλε ναι υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να οδηγησουν γαρο, φερραρι, νταλικα, διπλοκαμπινο σε μια μερα....Αν καποιος μονο γαρο ξερει να οδηγα τοτε γαρος του αξιζει και αν δεν μαθει να οδηγα φερραρι να μεν παραπονιεται και να φωναζει επειδη οι υπολοιποι θελουν να οδηγουν φερραρι να απαγορευτει επειδη τζεινος εν μπορει
ανθιμε ενεν στη κυπρο που ζεις? βλεπεις ναμπου γινεται πας τα βουνα η βλεπεις τον κυπρο και τον μαρινο και νομιζεις εν ολοι ετσι. πιστευεις δηλαδη οτι ειμαστε γενικα σαν λαος ωριμοι για παραπανω ελευθεριες? τελοςπαντων εγω νομιζω οτι το ενα βημα πρεπει να γινεται μετα το αλλο και αν υπαρχει προοδος μετα παεις και παρακατω.
παντα φιλικα
Άβαταρ μέλους
marinos.a
Site Admin

Δημοσίευση από marinos.a »

ρε παιδιά,
πως γίνετε να λέμε για θεωρία αφού μιλάμε για δοκιμή στην πράξη;
πως γίνετε να αναπτυχθεί παιδεία ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ αλλαγή;;
δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε κυνηγετική συνείδηση σαν είμαστε καθισμένοι στον καναπέ

πρεπει να αλλάξουμε κατι, να δοκιμάσουμε, να κάνουμε λάθη να τα σασουμε και ούτω καθεξής

αυτή ειναι η αρχή της ανάπτυξης φιλε
Si vis pacem, para bellum
Άβαταρ μέλους
LAGOS
Full Member

Δημοσίευση από LAGOS »

Anthimos έγραψε:
isimerinos έγραψε:
andreas78 έγραψε:Δηλαδή φίλε μου, να συνεχίσουμε με την υπάρχουσα ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ!!!!
Με το να δωθει η μπεκατσα με σωστό έλεγχο και κανόνες, με το να γίνονται ελάχιστες απελευθερώσεις πέρδικες και μόνο εκεί που χρειάζονται και όχι για εκτόνωση κάποιων, θα περισσεύουν χρήματα και μαζί με το αντίτιμο της μπεκατσα μπορεί να επανδρωθει αφάνταστα το Ταμείο.
Οι ασυνείδητοι θα πρέπει εκτός από τις καταγγελίες σιγά-σιγά να απομονώνονται και από τους νομοταγείς, αυτή τη στιγμή οι καθώς πρέπει κυνηγοί σκύβουν το κεφάλι στους παράνομους και τους κρεατοσυλλεκτες!!!!!!
Πρέπει επιτέλους να γίνει κάτι, και όσο περισσότεροι νομοταγείς κυνηγοί βρίσκονται στα βουνά τόσο λιγότεροι θα είναι οι επιτήδειοι!!!!
Από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε, αν συνεχίσουμε έτσι θα έρθει το τέλος του κυνηγιού πολύ σύντομα!!!!!
φιλε μου αντρεα εν καλα τουτα που λεεις στη θεωρια αλλα στη πραξη ξερουμε ολοι τι εν να γινει. καποιοι θα κυνηγουν το ενδημικο με σκυλο και αν εγλιτωσε και τιποτε θα τα ξιλιψουν ολα. πρεπει πρωτα να καμουμε βηματα μπροστα, να μειωσουμε τη λαθροθηρια , να αποκτησουμε κυνηγετικη συνειδηση σαν λαος και οχι μερικα ατομα μεμονωμενα, να ανακαμψουν οι πλυθησμοι και μετα. δυστηχως αυτοι ειμαστε. εν μπορεις απευθειας να κατεβεις που τον γαρο και να μπεις μες τη φερραρι

Φιλε ναι υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να οδηγησουν γαρο, φερραρι, νταλικα, διπλοκαμπινο σε μια μερα....Αν καποιος μονο γαρο ξερει να οδηγα τοτε γαρος του αξιζει και αν δεν μαθει να οδηγα φερραρι να μεν παραπονιεται και να φωναζει επειδη οι υπολοιποι θελουν να οδηγουν φερραρι να απαγορευτει επειδη τζεινος εν μπορει
Ποίος ο λόγος όμως να κάμεις εισαγωγή φερράρι σε μια χώρα που όλοι μπορούν να την αγοράσουν αλλά μόνο 5-10% ξέρουν να την οδηγήσουν? Στο τέλος θα την αγοράζουν και αυτοί που δεν ξέρουν να την οδηγούν και θα έχουμε δυστυχήματα.
Φίλοι μου εγώ το δηλώνω ξεκάθαρα ότι σε καμιά περίπτωση δεν είμαι εναντίον της ιδέας σας. Είμαστε όμως σαν νοοτροπία χρόνια πίσω . . Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα πριν από αυτό.
Αν βρέθηκε αντίδοτο....δεν το θέλω. ..
Άβαταρ μέλους
Laurona

Δημοσίευση από Laurona »

Ξερετε οτι ειμαι υπερ αυτου του κυνηγιου.

Πιστευω οτι για να κτισεις κατι, βαζεις ΣΩΣΤΑ και ΓΕΡΑ θεμελια.

Αυτα που υπαρχουν ειναι ετοιμα να πεσουν, δεν μπορεις να κτισεις πανω.

Αρα παραλληλα, για να πετυχει αυτο το εγχειρημα και τα τοσα αλλα που εχουν προταθει απο αυτο το φορουμ ΠΡΕΠΕΙ.

ΝΑ ΑΣΚΗΘΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΝΟΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΥΤΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, ΚΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΟ ΧΡΟΝΟ.

Εαν γινει αυτο τοτε.......
1. Το κυνηγι μπεκατσας το Ιανουαριο θα γινεται αφοβα.Δεν θα μετρα η δικαιολογια του παρανομου κια του λαθροθηρα.
2. Η λαθροθηρια δεν θα ειναι ελευθερη, γιατ ιεαν σε πιασουν ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΦΑΣ ΤΗΝ
3.Θα φανει η δουλεια της υπηρεσιας και του ουλαμου θα καταλαβουν οτι πραγματι εινα ιλιγα και απροστατευτα αυτα τα ατομα, αρα θα τους βοηθησουν, πιθανον αυξανοντας τον αριθμο τους με νεους αστυνομικους.
4. Το θηραμα θα δει ξανα χαιριν, και βλεποντας και οι ιδιοι οι Διοικουντες μας, φως στον οριζοντα, θα επιδιωξουν να κανουν εργο για να καρπωθουν τα ευγε της επιτυχιας.Ασεν και ετσι με το κουντημα , κατι ειναι.
5. Θα δημιουργηθει ξανα οραμα και πιστη τοσο σε εμας, οσο και στην υπηρεσια και στον ουλαμο, για να βοηθησουμε εμεις οσο πιο πολυ και αυτοι να κανουν την δουλεια τους αφοβα

ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

Αρα εαν λαθροθηρας και και σε πιασουν και ξερεις οτι εαν το προστιμο ειναι 10.000, βρεξει χιονισει θα τα πληρωσεις, τοτε δεν θα το καμεις.Εαν εχεις τον Γιαννην κουμπαρον ομως και σε λαλουν Αντρεαν, και ξερεις οτι εννα χαθει η υποθεση, τοτε, οσα μετρα αναπτυξης και να γινουν, παλι θα χαλας το καλο του κυνηγιου και των υπολοιπων γιατι θα εισαι η δικαιολογια του να μην γινουν βελτιωσεις....γιατι εσυ και παλι θα παρανομησεις.

Με πρωτη και καλυτερη ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΜΕΣΑ του νομου, δινεται η δυναμη να γινουν ΟΛΑ τα αλλα ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ, και μαζι με αυτα και το κυνηγι της μπεκατσας , που μπορει να προσφερει απιστευτη χαρα στο κοσμο της.
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

isimerinos έγραψε:

Εάν όλα τα μέλη του φόρουμ που αναφέρονται σε καταστάσεις που είδαν ή που τους είπαν φίλοι τους, ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟ, ξέρεται τι χαλασμός θα γινόταν μέσα σε μία σεζόν ????
Αλλά μάθαμε νε επαναπαυόμαστε σε άλλους αφού είναι πιο εύκολο να κατηγορούμε την θήρα και τον ουλαμό!!!!!!!!
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Με αφορμή αυτό που λει ο φίλος Αντρέας, μια δικιά μου πιο φιλοσοφική ματιά ματιά στο όλο θέμα απο κάτι που διάβασα πρόσφατα και μου άρεσε και το παραλλήλισα με το θέμα (το παρουσιάζω αυτούσιο, με italics τα δικά μου λίγα σχόλια) .

"ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ από τους αναρχικούς η κοινωνία (φύση)· οι αναρχικοί (ευσυνείδητοι κυνηγοί) ζουν μέσα στην κοινωνία (φύση), φροντίζουν γι’ αυτήν, υπερασπίζονται το ελάχιστον της αξιοπρέπειάς της. Η κοινωνία (φύση) κινδυνεύει απ’ αυτούς που τάχα θέλουν να την προστατεύσουν από κινδύνους (??????????????)· η εξουσία είναι ο κίνδυνος. Και δυστυχώς η εξουσία δεν είναι μόνο στους κυβερνητικούς θεσμούς-γρανάζια. Η εξουσία τρέχει απ’ τα μπατζάκια του καθενός μας· και ας λέμε άλλα."

Τα ???????? ας τα αποφασίσει ο καθένας μας.

Όλο το πολυ ενδιαφέρον άρθρο (άσχετο με το κυνήγι βέβαια) αν θέλει κανέις να το διαβάσει εδώ.
http://eagainst.com/articles/the-anarch ... -comments/

Για ανοικτά μυαλά μόνο ;)
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

φιλε μου ΕΑΝ το παρεις με το ΕΑΝ τοτε πολλα πραγματα επρεπε να γινουν χωρις να χρειαζεται ο οποιος διποτε κυνηγος να κανει αυτα που λες!
η πραγματικοτητα ειναι πως ημαστε μια σταλια τοπος και παρολα αυτα ο ελεχος ειναι 0!
φετος για πρωτη φορα με ελεξε το ταμειο θηρας 2 φορες! bravo τους εκαμαν την δουλεια τους ηταν ευγενικοι εκαμαν μας τες απαρετητες συστασεις γιατι δεν ειχαμε πανω μας οσο πορτοκαλι επρεπε, ελενξαν τες χαρτουτσιες που επαιξαμε τα θηραματα και ολα... στην ζωη μου απο την μερα που εβγαλα αδεια εδω και 8 χρονια οι εξωρμησεις που εχασα ειναι μετριμενες στα 2 χερια + τα εκπαιδευτικα που ειναι εχτος κυνηγιου και τι ελεχο ειχα? 6-7 φορες στην ζωη μου!!!
εαν επιτραπει το κυνηγι μπεκατσας με σκυλο τοτε το κυνηγι θα τελειωσει καπου εκει...
Yiannis
Full Member

Δημοσίευση από Yiannis »

Θα ήθελα να πω και εγώ τις απόψεις μου για αυτό το κυνήγι.

Από τι φαίνεται μερικοί βλέπουν εκείνο που τους συμφέρει και όχι το γενικό καλό του κυνηγίου.

Από τη μια οι πολέμιοι των λαγοκυνηγών και των εκπαιδευτικών διατυμπανίζουν πως οι σκύλοι δεν έχουν θέση στα βουνά από τον Γενάρη μέχρι το κυνήγι (εκτός από τις ‘δήθεν’ περιοχές εκπαίδευσης ) και από την άλλη τα ίδια άτομα υποστηρίζουν πως τα περδίκια στις περιοχές θα δοθούν για αυτό το κυνήγι δεν θα επηρεαστούν γιατί δήθεν θα κυνηγούν στις ποταμοσιές, γιατί δεν θα έχουν φωλιές και οι λαγοί (εάν τους νοιάζει δηλαδή) δεν θα εντοπίζονται από τα σκυλιά φερμας.

Τα ίδια επιχειρήματα αλλά με αντίθετο νόημα θα έλεγαν και στην περίπτωση που κάποιος λαγοκυνηγός υποστήριζε να δοθούν όλες οι περιοχές παγκύπρια για εκπαιδευτικά από το Γενάρη μέχρι το Φεβράρη με περιορισμό στον αριθμό σκύλων και μετά μόνο σε προκαθορισμένες περιοχές.

Αν σκεφτόμουν ακριβώς όπως μερικοί θα έβγαζα τα σκυλιά μου από τον Μάρτη μέχρι τον Απρίλη χωρίς να με νοιάζει η πέρδικα αφού δεν την κυνηγώ. Αλλά από την άλλη είναι και αυτή ένα ενδημικό θήραμα που έμαθα να σέβομαι.

Αν καταφέρει να γίνει ένα ελεγχόμενο κυνήγι μπεκάτσας εγώ είμαι μαζί σας. Αλλά μην χρησιμοποιείτε επιχειρήματα όπως και τι μας νοιάζει εμάς ο λαγός κτλ.
Μπορεί και να ζηλέψω μάλιστα γιατί σαν άνθρωπος που κυνηγώ μόνο λαγό είμαι αναγκασμένος να έχω απαγορεύσεις στην εκπαίδευση των σκυλιών μου γιατί αυτοί που οδηγούν γάρο τουλάχιστο στο κυνήγι του λαγού είναι περισσότεροι από τις φερράρι.

Επίσης φίλε Αντρέα δες το οργανόγραμμα του ταμείου θήρας και πες μου εάν σου προκαλεί θλίψη ή όχι. Δεν κατηγορώ ούτε τους θηροφύλακες ούτε τίποτε. Απλά ίσως να μην μπορούν!
http://www.moi.gov.cy/moi/wildlife/wild ... enDocument
nature
Full Member

Δημοσίευση από nature »

Κλασικό παράδειγμα κεντρικής εξουσίας. Ο ορισμός του υδροκέφαλου δημόσιου οργανισμού.
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

Φίλε Yiannis
Κανενας δεν κατηγορει του λαγοκυνηγους , απλα λεμε οτι θυματοποιουνται οι ανθρωποι που θέλουν να διεξαγουν το κυνηγι της μπεκατσες , εκφραζοντας κυνδυνολογιες για το οτι θα κτυπουνται οι λαγοι..

ΔΕΝ υπάρχουν πολεμιοι των λαγοκυνηγων , εγω μονο αντιπαραθεσεις απο πολεμιους του κυνηγιου μπεκατσας το Ιανουαριο και το Φεβρουαριο διαβασα....Δεν εχω ΤΙΠΟΤΕ εναντιον των λαγοκυνηγων , οπως και πολλοι αλλοι γραφοντες υποστηριξαν , ειμαι εναντια σε ορισμενες μεθοδους , πρακτικες που χρησιμοποιουνται απο ορισμενους ,φανατικους του λαγου!!

Οταν εγινε αναφορα σε γαρους & φερραρι ηταν για αυτους που πιθανον να κτυπουν φερμαριστα περδικια ενω κυνηγουν μπεκατσα και οχι πάλι για λαγοκυνηγους.

Η ιδεα σου για παγκυπρια εκπαιδευτικα με περιορισμενο αριθμο σκυλιων ειναι πολυ καλη ...εγω θα προσθετα οτι θα ηταν πολυ ομορφο να διδεται αδεια για εκπαιδευτικα ακομα και σε πλουσιες απαγορευμενες περιοχες σε ιδιοκτητες καθαροαιμων ιχνηλατων εγγεγραμενους σε ομιλο φυλής!!!

Για το οργανογραμμα εχεις δικιο το ταμειο θηρας ειναι υποστελεχομενο , νομιζω το συζητησαμε πολλες φορες
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΜΠΕΚΑΤΣΑΣ”