ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13
-
- Full Member
Re: ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13 .
Μόνο γιαυτο προτιμούν τα εσπεριδοειδή ?όλη μέρα τι κανουν εκεί??
- andreasana210326
παιδια για να ειμαστε ρεαλιστες και αντικειμενικοι........οι τζικλες φετος ειναι μηδαμινες......την κυριακη γυρισαμε 2 ποστα πολυ δυνατα.......σε ποστα που για να προλαβεις να στα8εις αλλες χρονιεσ επρεπε να εισαι εκει απο τις 4 το πρωι....και για να βαλεις τη καρεκλουα σου να κα8ισεις επρεπε να κα8αρισεισ το τοπο απο τα πολλα φυσιγγια που ηταν κατω στο εδαφος. εμεινα εκει μεχρι τις 9μιση το πρωι γτ και καλα εκει αργουν να βγουν οι τζικλες
......στο τελος τπτ. νεκρα. μονο πουλου8κια πετουσαν και τσακροστρουφοι που μερικοι μη βλεποντασ να κινειται τπτ απο τζικλες και πανω στην απελπισια τους.......εβαλαν σε εφαρμογη την κουβεντα που λεει...''οτι κινειται πυροβολειται''
. στο τελος ευτυχισα να κτυπησω 2 τζικλες σε ενα περιπατο που εκανα καμια ωρουα μεσα σε κατι αμπελια. οι περτικοι που ειδα σιγουρα ηταν παραπανω απο τισ τζικλεσ
και κα8ωσ πετουσαν που μεσα στα ποδια μου εκλεινα τα ματια μου να μην τουσ βλεπω και φωναζα ΦΥΕΤΕ ΦΥΕΤΕ ΦΥΕΤΕ ΦΥΕΤΕ

-
- Full Member
φιλε λουαρκαζω να παω κυπερουντα για τρυονεσ.τι λαλεις για τζινο το τοπο?εκινηθην τιποτε?APOLLON_1 έγραψε:δύσκολο να βγείς πάνω ψηλά δεν νομίζω να θέλεις να βάλεις αλυσίδες για να πας κυνήγι αν μείνεις κάτω χαμηλά στο τρόοδος κινούνται λίγες αλλα εγώ που είμαι φανατικός του τρόοδος δεν πάω αλλα έχεις πιθανότητες να παίξεις 2-3 πήγαινε εκεί κοντά στο λιβάδι του πασιαsolon loyka έγραψε:ΜΟΝΟΝ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙdidimos8 έγραψε:Το σαββατοκυριακο λουαρκαζω να παω τροοδοσ.παιζει τιποτε για τρυονεσ οξα εν εχει ουτε ποτζινες?ΑΤΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ!!!!
Παρεπιπτοντος εχω ανθρωπο μου που πηγε σημερα στα μανιταρκα τζε επιαν με τηλ πρωι πρωι
οτι σημερα εν που τεσ μονες μερεσ που ειδε πουλια (τζικλες).
-
- Full Member
ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13 .
Την κυριακη εν ευπροσδεκτος οποιος θελει να παμε σταματα στην περιοχη του ορκοντα!
Για αποφυγη παρεξηγησεων απαγορευεται να φερει φαγητο μαζι του γιατι θα ακολουθηση δεξιωση στο κεντρο του μαρκιτανη με english brekfast και ζηβανια λοελ απο τις 9:00 το πρωι μιας τζαι τζικλες εν θα εχει!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Για αποφυγη παρεξηγησεων απαγορευεται να φερει φαγητο μαζι του γιατι θα ακολουθηση δεξιωση στο κεντρο του μαρκιτανη με english brekfast και ζηβανια λοελ απο τις 9:00 το πρωι μιας τζαι τζικλες εν θα εχει!

Sent from my iPhone using Tapatalk
- APOLLON_1
ΜΟΝΟΝ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ
ΑΤΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ!!!!
[/quote]
δύσκολο να βγείς πάνω ψηλά δεν νομίζω να θέλεις να βάλεις αλυσίδες για να πας κυνήγι αν μείνεις κάτω χαμηλά στο τρόοδος κινούνται λίγες αλλα εγώ που είμαι φανατικός του τρόοδος δεν πάω αλλα έχεις πιθανότητες να παίξεις 2-3 πήγαινε εκεί κοντά στο λιβάδι του πασια[/quote]
φιλε λουαρκαζω να παω κυπερουντα για τρυονεσ.τι λαλεις για τζινο το τοπο?εκινηθην τιποτε?
Παρεπιπτοντος εχω ανθρωπο μου που πηγε σημερα στα μανιταρκα τζε επιαν με τηλ πρωι πρωι
οτι σημερα εν που τεσ μονες μερεσ που ειδε πουλια (τζικλες).[/quote]
τίποτα φιλε πολύ λίγες τσίκλες και "τρυονοτσικλες" καθόλου έχω συνάδερφο που μένει μόνιμα κυπερούντα και δεν έχει τίποτα μου λέει κάθε μέρα τι γίνεται

δύσκολο να βγείς πάνω ψηλά δεν νομίζω να θέλεις να βάλεις αλυσίδες για να πας κυνήγι αν μείνεις κάτω χαμηλά στο τρόοδος κινούνται λίγες αλλα εγώ που είμαι φανατικός του τρόοδος δεν πάω αλλα έχεις πιθανότητες να παίξεις 2-3 πήγαινε εκεί κοντά στο λιβάδι του πασια[/quote]
φιλε λουαρκαζω να παω κυπερουντα για τρυονεσ.τι λαλεις για τζινο το τοπο?εκινηθην τιποτε?
οτι σημερα εν που τεσ μονες μερεσ που ειδε πουλια (τζικλες).[/quote]
τίποτα φιλε πολύ λίγες τσίκλες και "τρυονοτσικλες" καθόλου έχω συνάδερφο που μένει μόνιμα κυπερούντα και δεν έχει τίποτα μου λέει κάθε μέρα τι γίνεται
EPANIEL POWER
- Phinix
το περασμένο σαββατοκύριακο μείναμε στο τρόοδος
πουλια τί-πο-τε
τριονες ούτε και μια
για να πάει το αυτοκίνητο πρέπει να είναι οπωσδήποτε 4x4 και πάλι μπορεί να κολλήσει
ελπίζω να γίνει κάτι το τελευταίο ενάμισι μηνα που μας έμεινε
πουλια τί-πο-τε
τριονες ούτε και μια
για να πάει το αυτοκίνητο πρέπει να είναι οπωσδήποτε 4x4 και πάλι μπορεί να κολλήσει
ελπίζω να γίνει κάτι το τελευταίο ενάμισι μηνα που μας έμεινε
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
- Anthimos
- Moderator
miky55 έγραψε:ΡΕ ΠΑΙΔΚΙΑ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑ ΤΙ ΛΕΤΕ;ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΠΟΥ ΠΕΡΣΥ ΠΡΟΠΕΡΣΥ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ;
ΣΑΛΗΓΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ Η ΤΣΙΧΛΑ ΤΡΩΕΙ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΑΡΗ ΠΟΥ ΟΡΝΙΘΕΥΚΗ ΟΠΩΣ ΛΕΟΥΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ.ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΕΛΙΕΣ ΑΣΥΝΑΧΤΕΣ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΜΕΡΣΥΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΩΡΑ.
ΑΠΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.ΤΟ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ
ΘΕΛΕΙ ΕΥΝΟΙΚΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΗ ΠΟΡΕΙΑ,ΝΑ ΧΙΟΝΙΣΗ ΝΩΡΙΣ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΠΟΡΕΙΑ .
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΜΕ ΜΑΝΤΗΣ ΚΑΚΩΝ ΦΟΒΑΜΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΧΡΟΝΙΑ,ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΓΩ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟΣ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ.![]()
![]()
Κύριε Μιχαλη διαχρονικα τα τελευταια 20 χρονια , εν μιλουμε για πέρσι και προπερσι, τα περβολια τα πασια εχαθηκαν που τις εφιλοξενουσαν , ετζιταζαν μεσα, εκαμνες ενα παντιμα που την μια μερκα κι επιστρεφαν απο την αλλη ... τα τελευταια 5 χρονια εν αλλαξε κατι στη γεωργία αλλα εν εδω και 20+ χρονια που η τζικλα καθε περσι και καλυτερα.......καμνουν αναλαμπες καθε 2-3 χρονια αλλα ακομα και η καλυτερη μερα δεν συγκρινετε με την δεκαετια του 80 -90 ας πουμε η και πιο παλια!!!
Παντως το μονο δικαιολογητικο οποιο αρθρο κι αν διαβασα λεει οτι οι τσιχλες δεν έχουν σταθερη αποδημητικη συμπεριφορα, δηλαδη δεν ειναι οπως τα χελιδονια , που κάθε χρόνο επιστρέφουν στο ίδιο σημείο και στη ίδια φωλια
Επειδη η τσιχλες δεν καμνουν φωλια στη Κύπρο , τότε τιποτε δεν τους επιβαλλει να μεινουν ή να ερθουν καν.
Τα πουλια εχουν σταθερες αποδημιες ΜΟΝΟ στα σημεια που εγενηθηκα
Οι τσιχλες δακτυλιωνονται απο το 1930 και σε δειγματα δακτυλιδιων οι επιστημονες διαπιστωνουν οτι δεν εχουν σταθερη αποδημιτικη συμπεριφορά ...Μια τσιχλα δηλαδη αν ηρθε πέρσι στη Κύπρο μπορει να καμει 2 χρονια να ξαναερθει ....και αυτη η συμπεριφορά πραγματικα προβληματιζει τους βιολόγους....και επιπλέον ολα τα αρθρα μετα το 2000 αναφερουν τις ανυσηχίες τους για την μειωση των πληθυσμών της κοινης τσιχλας (turdus filomelus) ειδικα στην Αγγλια
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
- Georgios
- Full Member
Σήμερα σε καθημερινή περιοχή είδα 15 πουλιά (τζικλες) περπατώντας (λιγα πράματα) ... κτύπησα 1 τζικλα και 2 τρασιήλες (ας είναι
)

-
- Full Member
το οτι δεν ερχοντε πουλια στη κυπρο οπωσ πρωτα δεν φταινε τα περβολια που εχουν μειωθει απλωσ τεσ βρισκεισ αλλου σε περιοχεσ με σχοινιεσ οπωσ ειναι οι περιοχεσ απο σκαρινου μεχρι παφο .παλια τισ βρισκαμε μεσα στα περβολια και ηταν ποιο ευκολο το κυνηγι τουσ γιατι ηταν και μαζεμενεσ και μασ φαινοταν ποιο πολλεσ .τωρα τα τελευταια χρονια οταν ερχουνταν σκορπιζουνταν στεσ μεγαλεσ περιοχεσ που ειναι οι σχοινιεσ και νομιζεσ οτι ηταν λιγεσ .επαιζα 25-30 πουλια σικωτα και τα ποδια μου ευκαλαν νερο .λαξιεσ αρκατζια κουπεσ κλπ. αν μαζευεσ αυτα τα πουλια σε δυο τρια περβολια τοτε θα σου φαινοντα πωσ ηρτε η τζικλα τησ τουρκιασ ολη στη κυπρο .δυστυχωσ στο μελλον αν ερχοντε πουλια ετσι θα καταλιξει το κηνυγι μασ.εμενα φυσικα θα μου αρεσε .και ο λογοσ ειναι η καταστροφη των περβολιων .και φετοσ αν ερτουν το ιδιο θα ειναι .τα περισσοτερα πουλια θα παικτουν στισ περιοχεσ με σχοινο και πολυ λιγεσ στα εναπομιναντα περιβολια .
-
- Full Member
Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές έχει σχοινιες??
Τι τρώνε οι τσίχλες εκτός από ελιες???
Τι τρώνε οι τσίχλες εκτός από ελιες???