ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13
-
- Full Member
Re: ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13 .
συναδελφοι ειλικρινα ειναι για λυπηση η κατασταση μας και απορω αν ακομη υπαρχουν καποιοι να λενε οτι εχει τζιηκλες φετος. δυστυχως και φετος οπως τα τελευταια 3-4 χρονια δεν εχει πουλια και πρεπει να το παρουμε αποφαση.
ε Αρτεμη βαλεις μου τα 2 ποθκια μεσα σε 1 λαστιθοποδινα για τουτι την τεταρτηArtemis G. έγραψε:ενα σε δω την τεταρτη που ενα με παρεις ρε καθηγητη....sotiris!129 έγραψε: φιλε μου συνφονω 100% πως ζικλες ΔΕΝ ΕΧΕΙ! παρολα αυτα ομως η κατασταση δεν ειναι τοσο χαλια που να πιασουν 4 οπλα 4 πουλια! μιλουμε τουτο ειναι τραγικο οχι απλα δεν εχει!
ο πατερας μου και ο αδερφος μου 13χρονον εχει 7-8 Σαββατοκυριακα παν κατυδατα στο σπιτι μας και παν φλασου κυνηγι! παν που την παρασκευη και βλεπουν 0-1 πουλια 0-0-0-0-1-0 πουλια και περπατουν θεμας οχι απλα παν και στεκουνται! οκ τι να τους καμω αφου εχουν ματια βλεπουν πως δεν εχει ζικλες γιατι παν ζιαμε??????αμαν τους πω και τιποτε λαλουν μου εεεεεε εν παραδοσιακος ζικλοτοπος εν να βαλει πουλια καποτε!!! :S :S
σημερα επαιξεν μια μπεκατσα ο αδερφος μου και 1 μαυροζικλα ο παπας μου! και παλε την αλλη κυριακη εν ναν ζιαμε!!!
και εσεις αφου πατε 1 τοπο και δεν εχει πουλια γιατι ξαναπατε εκει?
ΕΓΩ νεκατσιω να παω σε τοπο που εχει αλλους κυνηγους (εχτος παρεας) και παντα παιζω αρα οι ζικλες δεν ειναι ποια στα "παραδοσιακα" ζικλοτοπια! δεν ισχιει πλεον το "να εχει λιους κυνηγους να ταραξουν τα πουλια" ισχιει το "να εχει λιους κυνηγους να ταραξουν τα πουλια να παν αλλη περιοχη!"
αρα εφκα που τους δρομους/χωματοδρομους ! παενε καπου που δεν πατα πλασμα!![]()

φιλε μου εισαι κενουριος και εχεις αποτι βλεπω και την διαθεση αλλα και ορεξη να δουλεψεις το αθλημα που αγαπας, ψαξε και με τα χρονια θα ερτουν και τα αποτελεσματα!Georgios έγραψε:
Ε φιλέ εννοείται ότι κάθε Κυριακή αλλάζω τόπο που τη στιγμη που δεν βρήκα στον προηγούμενο τόπο... Να σου πω τζιε συγκεκριμενα τόπους που επία... Πριν 2 κυριακάες επία ασκά - μαδαρή 3 όπλα 4 τζίκλες (περπατητο κυνήγι και μακριά που χωματόδρομους) την περασμένη κυριακή επία κατύδατα (μπορεί τζιε να είδα και τους συγγενείς σου - 4 όπλα 0 τζικλες) και τουτη την Κυριακή επία Πυργά (4 όπλα 1 τζίκλα - παλι περπατητό κυνήγι) ,, άλλη κυριακή μάλλον κάπου αλλού θα τη φκάλω. Θέλω πολλα να πάω τζιε εκτος κυπρου αλλα no money τι να καμουμε ?Όπως τζιε να εχει η πλειοψηφία πάει πολλά άσχημα χώρις να εννοώ κάτι για σένα τζιε μπράβο σου που κουμαντάρεις ρε φιλε. Τζιε εγώ πριν 1 χρόνο έφκαλα την άδεια τζιε μελετώ πολλά έτσι πράματα (σιγά σιγά ενα έβρω τζιε εγώ τους καλούς τους τόπους)
![]()
ΥΓ. Σε καθημερινή περιοχή που πάω καρπώνομαι περισσότερο θήραμα πάρα τις Κυριακές
Σε καθημερινη περιοχη που πας δεν εχει κυνηγους γιατι εχτος του οτι υποτιμουν την περιοχη λογο του οτι εν Καθημερινη , ο κοσμος παει δουλεια και δεν εχει ψυχη να φανταστω ζιμεσα ζινες τες μερες!
Θα πω μιαν κουβεντα χωρις να θελω να προσβαλω ουτε εσενα αλλα ουτε κανεναν αλλο!
ο καλος κυνηγος (χωρις να βαζω τον εαυτο μου μεσα σε αυτην την μεριδα εχω υπερβολικα πολλα πραματα να μαθω ακομα) ειναι αυτος που σε συνδιασμο με την υθικη και σεβασμο προς το θηραμα να ξερει κιολας που να το βρει αυτο , να διαβαζει με μια ματια την περιοχη και να υπολογιζει ! δεν ειναι ουτε ο καλος ο σκοπεφτης αλλα ουτε ο ποιο μεγαλος ηλικιακα!
αμαν εχει θηραμα ουλοι παιζουν ζιαμε που δεν εχει ομως? εν γιαυτο που καποτε εφοναζα για τα ρεχτα περτιζια... οσπου "ερκουνται" ρεχτα εν καλα αλλα αν δεν εχει καποιο να τα συκοσει για να παν πανω στον αλλο ρεχτα τι γινεται? ζιαμε εν να φανει η αξια του κυνηγου μπορει αραγε βρει στο απεραντο βουνο και να καρπωθει το ιδιο περδικη κατω απο 38 βαθμους μετα απο 1-2 ωρες περπατημα και χωρις να ειναι στιμενος στην ανεση του ποστου ???
παραδειγμα ο breda pegaso και ο συντροφος του περσυ που παλε ηταν μια χαλια χρονια αυτοι ειχαν μια εξερετικα καλη σεζον στες ζικλες ο ζικλοκτονος παλε εσφαξεν τες περσυ φανταζουμε και φετος...που βρεθουνται ζινα ουλλα τα πουλια ζε τουτοι οι κυριοι καμουν ετσι αποτελεσματα? δεν ειναι τυχαιο απλα λογο του μεγαλου τους ζηλου για αυτο το θηραμα βρηκαν καινουριους τροπους για να κυνηγισουν το θηραμα που τοσο αγαπουν εστο και με μεγαλητερο κοπο απο το οταν ειχε πουλια!
ΥΣ: φανταζουμε τι κανονιες θα ακουσω αυριο

- kypros
Σωτηρη, εχεις παθος και εν ωραιο πραμα....αλλα ακου και κατι που πιστευω.
Χρειαζεται και καποτε να μπορουμε να κυνηγουμε ξεκουραστα. Το κυνηγι πρεπει να αποτελει και ξεκουραση . Δεν μπορει ολες οι εξορμησεις ανεξερετου θηραματος να περιλαμβανουν παγανιες μες τους κρεμους και οριβασιες. Σκοτωνουμαστε 2 μηνες και βουρουμε το ενδημικο...η τζηκλα ειναι κυνηγι που πρεπει να ειναι πιο ξεκουραστο.
Ναι να περπατισεις λιο, να καμεις αναγνωρισεις κτλ. Αλλα η μανια , η υπερκοπωση και το αγχος και για την τζηκλα ειναι περιττο κατα την γνωμη μου. Δεν ειναι υγιεις τροπος να κυνηγας τζηκλες με τουντη νοοτροπια οταν τα πουλια ειναι τοσο ελαχιστα. Ειναι καπος μαζοχιστιμο
Τα πουλια φετος ειναι ελαχιστα. Ναι ισως σε καπιο τυχερο σημια να βρεις λιγα και να παιξεις, οπως μου ετυχε πριν δυο εξορμισεις. Αλλα να φκαλουν τα ποθκια σου νερο για να παιξεις 7,8 πουλια δεν αξιζει.
Αυτα πιστευω φιλε....καλο το παθος αλλα η ζωη συνεχιζεται και αμα δεν εχει τζηκλες. Εν και σημαινει οτι ο σκοπος της υπαρξης μας στη γη ειναι να εβρουμε τζιντα 5 πουλια που υπαρχουν. Καπου χανεται και το νοημα ετσι.
Προσωπικα το μονο ενδιαφερον που βρισκω πλεον φετος ειναι τα μπλε σιδερενια πουλια
Χρειαζεται και καποτε να μπορουμε να κυνηγουμε ξεκουραστα. Το κυνηγι πρεπει να αποτελει και ξεκουραση . Δεν μπορει ολες οι εξορμησεις ανεξερετου θηραματος να περιλαμβανουν παγανιες μες τους κρεμους και οριβασιες. Σκοτωνουμαστε 2 μηνες και βουρουμε το ενδημικο...η τζηκλα ειναι κυνηγι που πρεπει να ειναι πιο ξεκουραστο.
Ναι να περπατισεις λιο, να καμεις αναγνωρισεις κτλ. Αλλα η μανια , η υπερκοπωση και το αγχος και για την τζηκλα ειναι περιττο κατα την γνωμη μου. Δεν ειναι υγιεις τροπος να κυνηγας τζηκλες με τουντη νοοτροπια οταν τα πουλια ειναι τοσο ελαχιστα. Ειναι καπος μαζοχιστιμο
Τα πουλια φετος ειναι ελαχιστα. Ναι ισως σε καπιο τυχερο σημια να βρεις λιγα και να παιξεις, οπως μου ετυχε πριν δυο εξορμισεις. Αλλα να φκαλουν τα ποθκια σου νερο για να παιξεις 7,8 πουλια δεν αξιζει.
Αυτα πιστευω φιλε....καλο το παθος αλλα η ζωη συνεχιζεται και αμα δεν εχει τζηκλες. Εν και σημαινει οτι ο σκοπος της υπαρξης μας στη γη ειναι να εβρουμε τζιντα 5 πουλια που υπαρχουν. Καπου χανεται και το νοημα ετσι.
Προσωπικα το μονο ενδιαφερον που βρισκω πλεον φετος ειναι τα μπλε σιδερενια πουλια
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
- peanut5020
- Full Member
kypros έγραψε:Σωτηρη, εχεις παθος και εν ωραιο πραμα....αλλα ακου και κατι που πιστευω.
+1000
Ώτα έχει όνου, μύστακα γαλής, εριφίου νώτα, πόδας ασφαλείς.
- admin
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Κύπρο ενώ θέλω να προσθέσω ακόμη και το γεγονός ότι θέλουμε και τα παραδοσιακά κυνήγια. Ο τσικλοκτόνος εν ο ο δεύτερος μου αδελφός και χρόνια τώρα είμαστε μαζί σε κυνήγια και ψαρέματα . Εν καλές οι σηκωτές ναί παίζεις κάμνεις αριθμούς αλλά εγώ νοσταλγώ το παραδοσιακό, το καρτέρι μές τις ελιές, το τσίταστρο , τις πορείες , τις ωραίες νοτυφεκιές , Την στιγμή εκείνη που βλέπεις την τσίλα όπως την μούγια απο μακριά και ξέρεςι ότι θα περάσει απο πάνω σου. Να πάω να παίξω 5-10 πουλιά και είμαι φούλ. Πρίν 3 χρόνια πήγα Ελλάδα, περπατητές.... δέν μου άρεσε καθόλου η εμπειρία. Δυστηχώς φέτος τα πουλιά είναι εξαφανισμένα , εκαταντήσαμε να λέμε είδα 1 είδα 2. Φυσικα΄αφού εν έχει τσίκλες έχει άλλα πράματα να κάμνουμε, εκπαιδευτικά , ψ'άρεμα, ...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Προσέχουμε...για να έχουμε
- stelios25
- Full Member
ΣΩΣΤΟΤΑΤΟς παρτε και μερικες φωτο απο τη μαγεια του ψαρεματος φιλε αριστε
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
- Rai
- Full Member
Kαι εγώ συμφονώ με αυτό πού λές Κύπρο.kypros έγραψε:Σωτηρη, εχεις παθος και εν ωραιο πραμα....αλλα ακου και κατι που πιστευω.
Το θέμα είναι και για τον λόγο ότι έχω κυνηγήσει με τον Σωτήρη κάι μπορώ να έχω άποψη έναι ότι δέν αγχώνεται και σίγουρα δέν κουράζεται.......
Τα 10-12 πουλία μπορέι να τα κάνει άνετα και χαλαρά σε κάθε εξόρμηση σε πολύ εύκολους τόπους σε σχετίκα λίγο διάστημα.
Εγώ πάλι καθόλου αφού δέν με συγκινέι.Ασε που ίσως κάι να μήν μπόρω .....
Φιλικά
Rai
Fa i cazzi tuoi
Rais Team
Rais Team
- Breda Pegaso
Παιδια εν τζιαι εν να καμουμε θεμα παλε εν ναι?
Καρτερι Τζιηκλας Vs Περπατητο Τζιηκλας
Περι ορεξεως οπως σε ολα τα κυνηγια...Ο καθε ενας κανει αυτο που τον γεμιζει περισσοτερο.
Καρτερι Τζιηκλας Vs Περπατητο Τζιηκλας

Περι ορεξεως οπως σε ολα τα κυνηγια...Ο καθε ενας κανει αυτο που τον γεμιζει περισσοτερο.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- canastas
- Full Member
παιδιά ότι και να λέμε η κατάσταση είναι τραγώδια... Ήτε καρτέρι ήτε περπάτητο τα πουλιά έχουν χάθει.... έχτες σε παραδοσίακο τσικλότοπο σε καρτέρι ουτέ και μία, καθήμερίνες σε περπάτητο όπου παλιά τα πουλιά ήταν πολλά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα....
THE BEST THERE IS
ε Κυπρο μου επεσα και εγω αρκετες φορες εξω στα συνπερασματα μου... να πω "ζιαμε εν να εχει ζικλες/φασες αυριο και θα παω" και την επομενη μερα να χαθουν τα πουλια και να μεν παιξω (σπανιο αλλα ετυχε μου) ή να παω και να αλαξουν πορεια τα πουλια και να πεσω εξω στην επιλογη ποστου αλλα ζιαμε τουλαχιστο βλεπω πουλια να περνουν που αλλου και γεμιζει το ματι μου και φεφκω παλε happy!kypros έγραψε:Σωτηρη, εχεις παθος και εν ωραιο πραμα....αλλα ακου και κατι που πιστευω.
μαζοχισμος δεν ειναι να κυνηγισεις τα πουλια και να κανεις ενα Α/Β αποτελεσμα, μαζοχισμος κατ εμενα ειναι να ξυπνας καθε εξωρμιση που η ωρα 4 ενο δεν εχει πουλια να παενεις στο αγνωστο με βαρκα την ελπιδα και να παιζεις 0-1 πουλι και μετα την επομενη εξωρμιση παλε το ιδιο και παλε το ιδιο!
αυτο ειναι κουραση και μαζοχισμος γιατι θα μπορουσε καλιστα ενας τετοιος κυνηγος να περασει αυτες τες ωρες στο κρεβατακι του και να ξεκουραστει παρα να παενει μεσα στην ψαζι να τρωει ενα σεβαστο ποσο σε βενζινη/φουρνους/περιπτερα για 0-1 πουλι!
χτες επειαμε κυνηγι ως τες 10 .... 6 εφκεικα μονος μου πας το βουνο για να φκαλω τα συνπερασματα μου... 6: 15 εκρατουν 1 φασα και 6:30 ειχα φκαλει τα ποστα της τεταρτης, ως τες 6:45 ειχα παιξει πανω σε 3 ωριακα πουλια και ειπα κανει! αν ειχα ανχος θα επαενα στο ποστο 300 μετρα παρακατω που ειδα τες φασες πως περνουσαν και θα επαιζα ακομα 2-3 πουλια χαλαρα ! ειπα οχι θα κατεβω κατω να μεν τες λαοσω και την τεταρτη που θα παμε η παρεα πανω περκει εν ζιαμε να παιξουμε ουλοι! 7 ημουν κατω μαζι με τους αλλους επαιξα ζε πανω σε λιες ζικλες εμαζεφτικαμε ουλοι μαζι εκαμαμε το πασιαμα μας (δεν κυνηγισαμε) και 10 εφεφκαμε ζε εκρατουσαμε λια πουλια +οτι εκαμαμε την αναγνωρηση μας που ηταν ο λογος που ηθελα να παω ζιαμε!
οι αλλοι 2 της παρεας που εμειναν ως τες 12 κυνηγι αλαξαν τοπο και που ετηλεφωνιθικαμε χαλαρα μεσα σε 2 ωρες ειχαν παιξει 3 μπεκατσες και λιες ζικλες!