ΚΥΝΗΓΙ ΤΖΙΚΛΑΣ 2014-2015

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Re: ΚΥΝΗΓΙ ΤΖΙΚΛΑΣ 2014-2015

Δημοσίευση από SilverPigeonS »

Ενδιαφέρον το θέμα για τον ήχο της τζίκλας και ιδιαίτερα το τσικ!! Υπάρχουν άτομα που δεν το ακούν καθόλου, κάποιοι ακούνε μόνο τα κοντινά πουλιά και κάποιοι άλλοι τις ακούνε από το χιλιόμετρο. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ.

Το τσικ της τζίκλας είναι μια ψηλή συχνότητα γύρο στα 7 kHz. Άρα τα άτομα που δυσκολεύονται να ακούνε ψηλές συχνότητες δεν μπορούν να ακούσουν και την τζίκλα.

Σε κυνήγι με ένα φίλο, όταν του έλεγα άκου το πουλί και αυτό εμφανιζόταν μετά από αρκετά δευτερόλεπτα, δεν το πίστευε. Φυσικά ο ίδιος δεν τις ακούει γιαυτό του φάνηκε παράξενο.

Όμως υπάρχει και το αρνητικό. Χθες άκουγα τα πουλιά, κόντευε να κοπεί ο λαιμός μου περιμένοντας να τα δω μπροστά μου αλλά αυτές ήταν τουλάχιστο 100 μέτρα μακριά. Όταν περνά το πουλί σε πολύ κοντινή απόσταση και κάνει τσικ νομίζω πως μου παίζουν αεροπουρούες!! :lol:

Για αυτό με εξιτάρει το απογευματινό κυνήγι και ιδιαίτερα τα κοντινά πουλιά. Οι μαύρες, η 8-) αδυναμία μου!!!
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Δημοσίευση από giorgos80 »

το ακουστικο φασμα του ζωου που λεγεται ανθρωπος ειναι 50Hz-20KHz οποτε τα 7KHz δεν τα λες και ψηλη συχνοτητα βεβαια οσο μεγαλωνουμε αυτο το ευρος τεινει να μικρυνει
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

γενικα το ποφυσημα και το τζιηταστρο εχουν αλλη χαρη!
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso

ΚΥΝΗΓΙ ΤΖΙΚΛΑΣ 2014-2015

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Ουτε ο πατερας μου τις ακουει γι αυτο περνα το ποφυσημα τζιαι μετα παει κυνηγι!
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Άβαταρ μέλους
giorgos80

Δημοσίευση από giorgos80 »

SilverPigeonS έγραψε: Το τσικ της τζίκλας είναι μια ψηλή συχνότητα γύρο στα 7 kHz. Άρα τα άτομα που δυσκολεύονται να ακούνε ψηλές συχνότητες δεν μπορούν να ακούσουν και την τζίκλα.
εκαμε μου εντυπωση που ηξερες και τη συχνοτητα του τσικ και εκατσα και εκαμα ενα σπεκτρουμ
αναλυσις στο οντασιτυ και βουαλα
τελικα καποιοι εν μανιακοι :D :D
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

giorgos80 έγραψε:το ακουστικο φασμα του ζωου που λεγεται ανθρωπος ειναι 50Hz-20KHz οποτε τα 7KHz δεν τα λες και ψηλη συχνοτητα βεβαια οσο μεγαλωνουμε αυτο το ευρος τεινει να μικρυνει
Φίλε επέτρεψε μου να διαφωνήσω.

Το ακουστικό φάσμα ανθρώπου είναι από 20Hz-20kHz. Τα ζώα έχουν διαφορετικό φάσμα.

Η συχνότητα των 7kHz θεωρείται ψηλή συχνότητα! High frequency!

Ο καθορισμός των συχνοτήτων σύμφωνα με την θεωρία είναι κάπως έτσι:

BASS = 20-140Hz (greatest perception between 60-90Hz)
MID-BASS = 140-400Hz (too much = muddy, boomy; too little = hollow, thin)
MID-RANGE = 400-2.6KHz (too much = bright; too little = dry, flat)
UPPER-MID = 2.6K-5.2KHz (too much = harsh, strident; too little = muffled, muted)
HIGH = 5.2K-20KHz (too much = piercing, unpleasant; too little = dull, depthless)
“There is a passion for hunting something deeply implanted in the human breast.”
Άβαταρ μέλους
SilverPigeonS

Και ένα τεστ για να δούμε το range συχνοτήτων που ακούμε!!! Βάλτε μεσαία ένταση και δοκιμάστε. Όσοι έχουν καλής ποιότητας ακουστικά ακόμη καλύτερα.

Πρώτος ο Χρύσανθος!! :D

Άβαταρ μέλους
spyrosspyrou851

Δημοσίευση από spyrosspyrou851 »

SilverPigeonS έγραψε:Ενδιαφέρον το θέμα για τον ήχο της τζίκλας και ιδιαίτερα το τσικ!! Υπάρχουν άτομα που δεν το ακούν καθόλου, κάποιοι ακούνε μόνο τα κοντινά πουλιά και κάποιοι άλλοι τις ακούνε από το χιλιόμετρο Ένας από αυτούς είμαι και εγώ..

Το τσικ της τζίκλας είναι μια ψηλή συχνότητα γύρο στα 7 kHz. Άρα τα άτομα που δυσκολεύονται να ακούνε ψηλές συχνότητες δεν μπορούν να ακούσουν και την τζίκλα.

Σε κυνήγι με ένα φίλο, όταν του έλεγα άκου το πουλί και αυτό εμφανιζόταν μετά από αρκετά δευτερόλεπτα, δεν το πίστευε. Φυσικά ο ίδιος δεν τις ακούει γιαυτό του φάνηκε παράξενο.

Όμως υπάρχει και το αρνητικό. Χθες άκουγα τα πουλιά, κόντευε να κοπεί ο λαιμός μου περιμένοντας να τα δω μπροστά μου αλλά αυτές ήταν τουλάχιστο 100 μέτρα μακριά. Όταν περνά το πουλί σε πολύ κοντινή απόσταση και κάνει τσικ νομίζω πως μου παίζουν αεροπουρούες!! :lol:

Για αυτό με εξιτάρει το απογευματινό κυνήγι και ιδιαίτερα τα κοντινά πουλιά. Οι μαύρες, η 8-) αδυναμία μου!!!
Σαν να με περιγράφεις εμένα, και εγώ τις ακούω που το χιλιόμετρο και μπορεί να είναι και πολύ μακριά μου και θα ξεκινήσω να γυρίζω ποτζί ποδά μέχρι να την δω. Όταν ήμουν πιο μικρός και επήεννα με τον τατά μου τζιαι ελάλουν του συνέχεια "ακου την τζιαι άκου την", τζιαι μετά "έτην στα 200 μέτρα", ελάλεν μου "να μου λαλείς μόνο άκου την αν είναι κάτω που 50 μέτρα". :D :D

Και άμαν περάσει καμμιά σε κοντινή απόσταση λαλείς "εν που μέστα σχιέλλια μου που επέρασε;" :lol: :lol:

Όσον αφορά τις μαυρότζικλες τζαι τους μαυρόπουλους είναι τζιαι εμένα η αδυναμία μου. Εγώ προσωπικά θα ήμουν ευχαριστημένος εάν σε κάθε εξόρμηση έπιαννα μόνο 1 μαυρότζικλα ή ένα μαυρόπουλο. Μου αρέσει πολλά το γεγονός ότι συνήθως οι βολές είναι κοντινές και χαμηλοπετούν με ελιγμούς και έτσι τεστάρουν τα αντανακλαστικά μου. Ιδιαίτερα αν είναι και κιτρινομύτες. :D
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Δημοσίευση από Pathfinder »

SilverPigeonS έγραψε:Ενδιαφέρον το θέμα για τον ήχο της τζίκλας και ιδιαίτερα το τσικ!! Υπάρχουν άτομα που δεν το ακούν καθόλου, κάποιοι ακούνε μόνο τα κοντινά πουλιά και κάποιοι άλλοι τις ακούνε από το χιλιόμετρο. Ένας από αυτούς είμαι και εγώ.

giorgos80 έγραψε:το ακουστικο φασμα του ζωου που λεγεται ανθρωπος ειναι 50Hz-20KHz οποτε τα 7KHz δεν τα λες και ψηλη συχνοτητα βεβαια οσο μεγαλωνουμε αυτο το ευρος τεινει να μικρυνει
Παντως στο πανεπιστημιο απο οτι θυμουμαι ο μεσος κοινος ανθρωπος ακουει και μιλα μεταξυ 400-8000hz το .οσο μεγαλωνουμε (εφηβεια και πανω) η ικανοτητα που ειχαμε σαν μικρα παιδια να ακουμε συχνοτητες ανω των 8khz χανεται.καποτε υπηρχε και θεμα στα σχολεια με ηχους κινητων των μαθητων που μεταδιδονταν κοντα στα 20κhz για να μην τα ακουουν οι καθηγητες.7khz θεωρειται ψηλη συχνοτητα οσο αφορα το ανθρωπινο ακουστικο φασμα
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Άβαταρ μέλους
Pathfinder

Δημοσίευση από Pathfinder »

SilverPigeonS έγραψε:Και ένα τεστ για να δούμε το range συχνοτήτων που ακούμε!!! Βάλτε μεσαία ένταση και δοκιμάστε. Όσοι έχουν καλής ποιότητας ακουστικά ακόμη καλύτερα.

Πρώτος ο Χρύσανθος!! :D

Εγω παντως ακουα που το κινητο μεταξυ 230-15500hz :)
"H ζωη δεν ειναι δικαιη"...οταν λεμε αυτο κοιταζουμε ποιους?Αυτους που εχουν τα πολλα η αυτους που δεν εχουν τιποτα?
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ”