ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13
-
- Full Member
Re: ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13 .
συναδελφοι, η κατασταση και φετος με την τζιηκλα ειναι τραγικη οπως τα τελευταια 5-7 χρονια. Κατα την αποψη μου, ουτε τα δυχτια φταινε, ουτε αυτες ολες οι δηθεν δικαιολογιες με τις καιρικες συνθηκες κλπ. Δεν ερχονται πλεον τζιηκλες στην Κυπρο, δεν υπαρχουν πουλια. Και αν αναλογιστειτε οτι τα τελευταια χρονια δεν εχουμε τρυγονια, τζιηκλες, ορτυκια και τρασιηλες, τοτε, μειναμε με τις φασσες-περδικια και λαγο. ειμαστε καταδικασμενοι διοτι δεν υπαρχει κανενας αρμοδιος που πραγματικα πονει το κυνηγι για να προσπαθησει να βρει τί φταιει. Κανενας χωρις συμφερον δυστυχως.
τρασιηλες εν γεμάτη η τόπι ρε φιλε αν τες παίζεις έλα να σου πω που να κάτσεις να παίζεις εγώ εν κυνηγώ τίποτε άλλο έχτος από λαγόWAFFEN έγραψε:συναδελφοι, η κατασταση και φετος με την τζιηκλα ειναι τραγικη οπως τα τελευταια 5-7 χρονια. Κατα την αποψη μου, ουτε τα δυχτια φταινε, ουτε αυτες ολες οι δηθεν δικαιολογιες με τις καιρικες συνθηκες κλπ. Δεν ερχονται πλεον τζιηκλες στην Κυπρο, δεν υπαρχουν πουλια. Και αν αναλογιστειτε οτι τα τελευταια χρονια δεν εχουμε τρυγονια, τζιηκλες, ορτυκια και τρασιηλες, τοτε, μειναμε με τις φασσες-περδικια και λαγο. ειμαστε καταδικασμενοι διοτι δεν υπαρχει κανενας αρμοδιος που πραγματικα πονει το κυνηγι για να προσπαθησει να βρει τί φταιει. Κανενας χωρις συμφερον δυστυχως.
-
- Full Member
ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13 .
Σημερα ο πατερας μου ηταν στην περιοχη των λευκαρων τζαι ειπε μου οτι για πρωτη φορα φετος εκινουνταν μερικες τσικλεσς!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- g13marcos
- Full Member
ΚΥΝΗΓΙ ΤΣΙΚΛΑΣ 2012-13 .
Κοπελλια εγω στες τελευταιες 2-3 εξορμισεις ειδα πολλες τζικλες, το προβλημα ειναι οτι δεν καμνουν περασματα τζαι απλα καθουνται τζαι τρωουν. Οταν λεω πολλες εννοω 20-30 σε μιαν ελια, 50-60 σε μια ποταμοσια κτλπ.
- andreasana210326
g13marcos έγραψε:Κοπελλια εγω στες τελευταιες 2-3 εξορμισεις ειδα πολλες τζικλες, το προβλημα ειναι οτι δεν καμνουν περασματα τζαι απλα καθουνται τζαι τρωουν. Οταν λεω πολλες εννοω 20-30 σε μιαν ελια, 50-60 σε μια ποταμοσια κτλπ.
ΦΙΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ....ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΔΕΣ.....ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΖΙΚΛΕΣ...KAI ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΤΖΙΚΛΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΣΟΥΝ 8Α ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.....ΟΠΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΣ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΒΓΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΟΒΗ8ΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΣΕΙ. EΒΛΕΠΑ ΚΑΤΙ ΤΖΙΚΛΕΣ ΕΧΤΕΣ ΕΚΑΘΟΥΝΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΒΑΤΟΥΣ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ.... ΜΕ ΕΛΙΟΥΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΚΕΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.... ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ 5 ΜΕΤΡΑ ΕΤΡΕΧΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΤΡΕΣ ΚΟΛΥΜΠΩΜΕΝΕΣ....GIA NA ΠΙΕΙ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ 8ΕΑΤΗΣ.
φιλε μου ΑΝ ειχε κυνηγους ΔΕΝ θα ηταν ζιαμε οι ζικλες!andreasana210326 έγραψε:g13marcos έγραψε:Κοπελλια εγω στες τελευταιες 2-3 εξορμισεις ειδα πολλες τζικλες, το προβλημα ειναι οτι δεν καμνουν περασματα τζαι απλα καθουνται τζαι τρωουν. Οταν λεω πολλες εννοω 20-30 σε μιαν ελια, 50-60 σε μια ποταμοσια κτλπ.
ΦΙΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΓΩ....ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΙΔΕΣ.....ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΖΙΚΛΕΣ...KAI ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΤΖΙΚΛΕΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΣΟΥΝ 8Α ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ.....ΟΠΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΣ ΝΑ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΒΓΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΝΤΟΥΦΕΚΙΕΣ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΟΒΗ8ΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΣΕΙ. EΒΛΕΠΑ ΚΑΤΙ ΤΖΙΚΛΕΣ ΕΧΤΕΣ ΕΚΑΘΟΥΝΤΑΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΒΑΤΟΥΣ...ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΚΑΝ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΕΙΣ.... ΜΕ ΕΛΙΟΥΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΚΕΤΟ ΦΑΓΗΤΟ.... ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ 5 ΜΕΤΡΑ ΕΤΡΕΧΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΤΡΕΣ ΚΟΛΥΜΠΩΜΕΝΕΣ....GIA NA ΠΙΕΙ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΛΩΣ 8ΕΑΤΗΣ.
ετσι παει το πραμα τωρα οπου ισηχεια και μεσα!
-
- Full Member
ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΣΙΚΛΕΣ ΑΛΛΑ ΣΙΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ.ΠΡΟΣΟΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΑΝΕ ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΙΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 

- mouzouris
- Full Member
- Επικοινωνία:
Πριν αρκετά χρόνια και όταν λέω αρκετά εννοώ πριν 25-30 χρόνια που γυρεύκαμε τις 150-200 τζιαι έπεφτε σήμα ότι ο Ακάμας ήσιε τζιήκλες ο ακάμας ήταν σε κίνηση όπως την τουριστική της Γερμασόγειας. Έπρεπε να διαδωθεί σε πολλοί κόσμο για να τις παίζουν τζιαι να ταράσουν. Αν δεν είσιε κυνηγούς εκάθουνταν πάνω στους αόρατους τζιαι δεν εγίνετου πέρασμα.
Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι, ίσως λόγο του μειωμένου αριθμού των πουλιών δεν το διαδίδουν ότι μια περιοχη έσιη, φοβούμενοι ότι θα τους αναλογη μικρότερο μερτικό, με αποτέλεσμα τα πουλιά να μην κινούντε καθόλου.
Γι' αυτό άλλωστε άρχισε να παίζει πολύ και το περπάτητό για την τζιήκλα τα τελευταία χρόνια. Άτε πε παλιού του τζιηνιού που έπεζε 50 με 80 τζιήκλες σίουρες να πάει να παίξει 10 στην καλλήτερη των περιπτώσεων !!!!!!!!!!!
Τα τελευταία χρόνια οι περισσότεροι, ίσως λόγο του μειωμένου αριθμού των πουλιών δεν το διαδίδουν ότι μια περιοχη έσιη, φοβούμενοι ότι θα τους αναλογη μικρότερο μερτικό, με αποτέλεσμα τα πουλιά να μην κινούντε καθόλου.
Γι' αυτό άλλωστε άρχισε να παίζει πολύ και το περπάτητό για την τζιήκλα τα τελευταία χρόνια. Άτε πε παλιού του τζιηνιού που έπεζε 50 με 80 τζιήκλες σίουρες να πάει να παίξει 10 στην καλλήτερη των περιπτώσεων !!!!!!!!!!!
φιλε οι ζικλες και περσυ οπως και φετος ειναι παρα μα παρα πολλες!!! απλα θελους ψαξιμο τωρα εν οι γιορτες και δεν θα ψαξει κανενας αλλα μετα εγω τουλαχιστο ειμαι αισιοδοξος πως εν να τες εβρω !DIMITRISF έγραψε:ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΣΙΚΛΕΣ ΑΛΛΑ ΣΙΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ.ΠΡΟΣΟΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΑΝΕ ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΙΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
- kypros
Σωτηρη, παρα μα παρα πολλες δεν ειναι! Ειπαμε να εισαι αισιοδοξος αλλα οι να θωρεις και φαντασματα.sotiris!129 έγραψε:φιλε οι ζικλες και περσυ οπως και φετος ειναι παρα μα παρα πολλες!!! απλα θελους ψαξιμο τωρα εν οι γιορτες και δεν θα ψαξει κανενας αλλα μετα εγω τουλαχιστο ειμαι αισιοδοξος πως εν να τες εβρω !DIMITRISF έγραψε:ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΤΣΙΚΛΕΣ ΑΛΛΑ ΣΙΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΠΡΟΙΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΟΤΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ.ΠΡΟΣΟΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΕΡΣΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΝΑΝΕ ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΣΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.ΑΣ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΙΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...