LOUIS SETTER έγραψε:ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΙΑΝΑ-ΦΛΑΣΟΥ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΝ 3 ΤΑΙΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΙΖΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΕΣΑΝ ΒΑΡΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΝ ΖΩΕΣ . ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ ΟΛΟΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ . ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΩ : ΓΙΑΤΙ Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ Ο ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΤΑ ΤΑΙΣΜΑΤΑ ???????????????????
ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΙ ΛΕΕΙ :
<< ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ,, ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ . ΕΑΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ Η ΘΗΡΑ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ . ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΕ ΔΟΥΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ ΣΤΕΚΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ .
ΔΗΛΑΔΗ :ΠΑΩ ΕΓΩ ΠΧ ΚΑΙ ΤΑΙΖΩ ΣΤΗΝ ΦΛΑΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΩ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΕΚΕΙ
ΠΑΕΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΜΕΝΑ ΕΚΕΙ .
ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ .
Οχι φίλε μου εν σου λαλω που εν το ταισμα μου στο Τροοδος αλλα αν θελεις να παμε στο δικό σου πάμε...
Σοβαρα τωρα...αν η υπηρεσία θηρας εντοπισει το τάισμα και άλλα ταίσματα νομιζω ότι το καλυτερο θα ηταν όταν θα εκδοσουν τους χαρτες για το κυνηγι της φασσας ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑΙΣΜΑΤΑ..και αφου γεωγραφικα ξερει που ειναι να στειλει τα περιπολα να γραψει τους ταιστές για κυνηγι σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγιου και τέλιωσε!!! Ουτε ασβεστες να πάμε να ριξουμε ουτε τιποτε ...ενημερωση στη υπηρεσία θηρας και ας αναλάβουν τις ευθυνες τους ...ουτε νευρα θα υπηρχαν ουτε τίποτε...αλλα ελα που τα ταισματα γνωστων αγνωστων ακομα κι αν γινει αυτο θα μεινουν επιτρπομενες..
Εγω προκαλώ την υπηρεσία θηρας φετος να κάμει ακριβως αυτο το πραγμα!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Α ρε Λούη κοψιμο του νου σου!! Αφου και οι νόμοι μας είναι τέλια μεσοδοτζι....!!!
Κάθε χρόνο τα ίδια και χειρότερα....Επαθαν μεν την πέρσι,εν αναγκη και φέτος....Μακριά απο τα ταισματα, 2 φασσούες και είμαι πολλά happy!!!
ζεγω με 5 εν να ειμαι happy γιατι 10-12 σεπεμβρη φεφκω ζε μετα εν θα ξανακυνηγισω φετος αρα αναγκαστικα για να χωρτασω εν να πρεπει να κυνηγισω 3 εξωρμισης που το προι ως την νυχτα να μεν ταραξω που το ποστο να συρο maximum χαρτουτσιες τουλαχιστω να πω οτι 3 εξωρμισης που κυνηγισα εχωρτασα το
5+ εν να ειμαι ΗΑPPY παρολο που ποτε εν 3ερεις ετσι κυνηγια τι γινεται... μπορει να εισαι ολη μερα ζε να μεν πιαεις ουτε 1 και μπορει να ερτει 1 κοπαει και με μια χαρτουτσια να πιαεις 3ς!
LOUIS SETTER έγραψε:ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΘΗΡΑΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΛΙΑΝΑ-ΦΛΑΣΟΥ ΝΑ ΞΗΛΩΣΟΥΝ 3 ΤΑΙΣΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. ΕΚΕΙ ΟΜΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑΙΖΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΕΣΑΝ ΒΑΡΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗΘΗΚΑΝ ΖΩΕΣ . ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ΚΤΛ ΟΛΟΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ . ΚΑΙ ΣΑΣ ΡΩΤΩ : ΓΙΑΤΙ Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ Ο ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΤΑ ΤΑΙΣΜΑΤΑ ???????????????????
ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΙ ΛΕΕΙ :
<< ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΣΠΟΡΟΥΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΗΣ ΚΤΛ ΚΤΛ ,, ΑΛΛΑ Ο ΙΔΙΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ . ΕΑΝ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ Η ΘΗΡΑ ΝΑ ΤΑΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ . ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΕ ΔΟΥΝ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΕΚΕΙ ΤΟΤΕ ΣΤΕΚΕΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ .
ΔΗΛΑΔΗ :ΠΑΩ ΕΓΩ ΠΧ ΚΑΙ ΤΑΙΖΩ ΣΤΗΝ ΦΛΑΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΩ ΤΟΝ ΑΝΘΙΜΟ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ ΕΚΕΙ
ΠΑΕΙ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΙΖΕΙ ΣΤΟ ΤΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΜΕΝΑ ΕΚΕΙ .
ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ .
Οχι φίλε μου εν σου λαλω που εν το ταισμα μου στο Τροοδος αλλα αν θελεις να παμε στο δικό σου πάμε...
Σοβαρα τωρα...αν η υπηρεσία θηρας εντοπισει το τάισμα και άλλα ταίσματα νομιζω ότι το καλυτερο θα ηταν όταν θα εκδοσουν τους χαρτες για το κυνηγι της φασσας ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑΙΣΜΑΤΑ..και αφου γεωγραφικα ξερει που ειναι να στειλει τα περιπολα να γραψει τους ταιστές για κυνηγι σε απαγορευμένη περιοχή κυνηγιου και τέλιωσε!!! Ουτε ασβεστες να πάμε να ριξουμε ουτε τιποτε ...ενημερωση στη υπηρεσία θηρας και ας αναλάβουν τις ευθυνες τους ...ουτε νευρα θα υπηρχαν ουτε τίποτε...αλλα ελα που τα ταισματα γνωστων αγνωστων ακομα κι αν γινει αυτο θα μεινουν επιτρπομενες..
Εγω προκαλώ την υπηρεσία θηρας φετος να κάμει ακριβως αυτο το πραγμα!!!
Ανθιμε αν απαγορευσουν τις περιοχες αυτες σημαινει οτι τα πουλια θα μεινουν εκει απειραχτα ετσι ολοι θα επιστρεψουμε παπαγαλοι.νομιζω η θυρα σε συνεργασια με την αστυνομια να στησουν καρτερι σε αυτους που ταιζουν και να τους πιασουν απο την πρωτη εξορμηση.τωρα αν ισχθει ο νομος που αναφερε ο λουις ειμαστε αξιοι της μοιρας μας και αυτων που μας διοικουν
μηδεν εστην ο ανθρωπος μηδεν η ωραιοτης τα παντα οναρ και σκια τα παντα ματαιοτης.....
Φιλε Πανικο αμα η περιοχη που πάεις να κυνηγησεις εχει τάισμα τότε το πιο πιθανον τζαι συ να καταληξεις παπαγαλος επειδη τα πουλια θα παικτουν στο τάισμα...
Το να ταιζεις τα θηράματα γενικα δεν πρεπει να απαγορευτει αντιθετα πρεπει να προβληθει αλλα όχι για κυνηγι αλλα το να φυτευεις/ριφκεις σπορους προς βελτιωση των βιοτόπων , οπόταν το να τους συλλαβει το ταμειο θηρας επειδη ταιζουν νομιζω εν παραλογο. Απο την αλλη καλητερα να μην παιξω φτερό και να παώ παπαγαλος σπιτι παρα να σφαξουν τα πουλια στο ταισμα.
Μιαν αλλη μιαν να γινεται τουτο με τις απαγορευμενες θα σταματησουν να ταιζουν και θα παιζουμε ολοι πουλια
Εξαλλου το κοστος για ταισματα ειναι ψηλο και ο κόπος πολλης και καποιος πρεπει να ειναι παλαβος να ταιζει με ρισκο μιαν εβδομαδα πριν να του κοψουν την περιοχή και αν ταισει θα μεινουν τα πουλια ταισμενα θα μεγαλωσουν οι φασσοπουλλοι και θα γεμισει ο τόπος φασσες την επόμενη χρονια
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Anthimos έγραψε:Φιλε Πανικο αμα η περιοχη που πάεις να κυνηγησεις εχει τάισμα τότε το πιο πιθανον τζαι συ να καταληξεις παπαγαλος επειδη τα πουλια θα παικτουν στο τάισμα...
Το να ταιζεις τα θηράματα γενικα δεν πρεπει να απαγορευτει αντιθετα πρεπει να προβληθει αλλα όχι για κυνηγι αλλα το να φυτευεις/ριφκεις σπορους προς βελτιωση των βιοτόπων , οπόταν το να τους συλλαβει το ταμειο θηρας επειδη ταιζουν νομιζω εν παραλογο. Απο την αλλη καλητερα να μην παιξω φτερό και να παώ παπαγαλος σπιτι παρα να σφαξουν τα πουλια στο ταισμα.
Μιαν αλλη μιαν να γινεται τουτο με τις απαγορευμενες θα σταματησουν να ταιζουν και θα παιζουμε ολοι πουλια
Εξαλλου το κοστος για ταισματα ειναι ψηλο και ο κόπος πολλης και καποιος πρεπει να ειναι παλαβος να ταιζει με ρισκο μιαν εβδομαδα πριν να του κοψουν την περιοχή και αν ταισει θα μεινουν τα πουλια ταισμενα θα μεγαλωσουν οι φασσοπουλλοι και θα γεμισει ο τόπος φασσες την επόμενη χρονια
Φιλε Ανθιμε συμφωνω με οσα λες αλλα οπως εκαταντησαν με τα ταισματα σημερα δεν θα εχει περιοχη να κυνηγησουμε θα απαγορευσουν ολη τη κυπρο κατα την περιοδο της φασσας.
Υπαρχει τουλαχιστο 1 ταισμα σε καθε χωριο σε ολες τις επαρχιες για να μεν πω και περισσοτερα μερικες περιοχες
Το καλυτερο ειναι να βγαζουμε στη φορα οτι βρισκουμε η ακομα καλυτερα να τα καταστρεφουμε με την εννοια οτι δεν θα ριξουμε ασβεστη η οτιδηποτε αλλο αλλα καμια κορδελα γυρω γυρω 2-3μερες να γυαλιζει να φυγουν και μετα το φαι που μενει να τρωνε οι λαοι & τα περδικια
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»
Παιδες θελουμε δεν θελουμε δυστυχος τα ταισματα και οι κρεατοσυλλεκτες δεν θα εξαφανιστουν ποτε. και το ασχημο ειναι πως αναγκαζονται και οι αλλοι να παρανομουν. ενας για να παικσει 3-4 πουλια παει κ σιρνει ενα σακκο σιταροπουλα διπλα απο ενα νερο και λιμπιζει 10-15 πουλια. για καπιους αυτο δεν θεωρειται ταισμα αλλα δεν παυει απο το να ειναι παρανομια. δηλαδη ενασ μιτσης που βλεπει πως οι αλλοι ταιζουν με 500 κ 1000 ευρω, λαλει σου ασ το καμο κ εγο να δουμε αν πιασει. 9-10 ευρω γοραζεις οτι σπορο θελεις για 25kg. υπαρχουν περιοχεσ που σε αποσταση 1km υπαρχουν πανω απο 3-4 ψευτολιμπισματα των 15-20 πουλιων. παρεπιπτοντος ποτε βγενουν οι νεοι χαρτες?
Anthimos έγραψε:....... Απο την αλλη καλητερα να μην παιξω φτερό και να παώ παπαγαλος σπιτι παρα να σφαξουν τα πουλια στο ταισμα. Μιαν αλλη μιαν να γινεται τουτο με τις απαγορευμενες θα σταματησουν να ταιζουν και θα παιζουμε ολοι πουλια
Καλημέρα σας...
Φίλε Άνθιμε συμφωνώ απόλυτα μαζί σου!!!!
Πέρσυ στο χωριό μου είχε γίνει ενα αρκετά μεγάλο τάισμα, με πάρα πολλά ευτράπελα, όντως μέσα σε μόνο μερικές ώρες είχε γινει μεγάλη σφαγή.... Ειλικρινά λυπήθηκα πάρα πολύ!!! Απο εκίνη την ημέρα εξαφανίστηκαν !!! Μεσα μεσα βλέπαμε αλλα τώρα δυστυχώ τπτ....
Για ν μην παρεξηγούμε, κι εγω ήμουνα κάπου εκεί κοντά, έπαιξα μονάχα 2 αρκοπέζουνα και 1 φάσσα... εΙχε παρεα 3 ατόμων που κτύπησε 86 πουλιά σε 40 λεπτά....
και το αλλο..
Πως γινετε να ξερουν 500 + ατομα οτι στην περιοχη Κουτραφα(1) και Ορουντας(2) οτι εχει μεγαλα ταισματα εδω και 2 μηνες και να μην ξερουν οι αρμοδιοι τιποτα εστω να στησουν καρτερι σε αυτους που βαζουν τους σπορους και να τους πιασουν επ'αυτοφορο την ωρα που θα κατεβουν με τους σακκους να αναπληρωσουν το φαι????
(επιβεβαιωμενο οτι εχει ταισματα και δεν ειναι φασσες που ερχονται απο τη νεκρη ζωνη ...αλλες αυτες)
«Για να είσαι κυνηγός … δεν αρκεί να διαθέτεις άδεια, όπλο και σκύλο … αλλά κυρίως σεβασμό, συνείδηση και γνώση για την φύση»