ΦΑΣΣΑ - ΤΡΥΓΟΝΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Re: ΦΑΣΣΑ - ΤΡΥΓΟΝΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Πανικος Setter έγραψε:Σεβαστού τουλάχιστο ότι γράφτηκε στην προηγουμενη σελίδα για λίγες μέρες , αλλα τι να κάνουνε , δεν μπορούμε να αντέξουμε τουλάχιστο να γυρίσει η βδομάδα για να δείξουμε το muppet show μας

???????
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
miky55

Δημοσίευση από miky55 »

ΕΓΩ ΕΙΣΗΓΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΕΥΡΗΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΟΟΔΟΥΣ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΦΑΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΟΣΕΣ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΟ ΣΤΑ ΓΥΡΟ ΔΑΣΗ.
Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΑ ΦΑΣΣΟΠΟΥΛΑ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Δημοσίευση από BAIKAL TEAM »

Δυστηχως αν γινει αυτό τοτε θα υπαρξει τοση μεγαλη συμφορηση στις περιοχες που θα μεινουν και δυστηχως θα εχουμε πρόβλημα και αλλου...συν το ότι στις επιτρεπομενες που θα μεινουν αν κοπει η αδεια στην περιοχη τροοδους θα αφανιστουν και τα υπολοιπα ειδη από τους επιτειδιους που δεν δυσταζουν να σφαγιαζουν και τα υπολοιπα ειδη πλην της φασας το καλοκαιρι...προς γκρεμος και πισω ρεμα...αλλα αν κλεισει μια τοσο μεγαλη περιοχη...πιστευω η καταστροφή θα είναι πολύ μεγαλυτερη αφου θα αποδυναμωθουν και άλλες περιοχες που δεν επηρεαστηκαν από τις φωτιες...το καλοκαιρι είναι και περιοριμενος ο αριθμος περιοχων που δινεται οποταν αν κοπει και ένα τοσο μεγαλο κομματι....θα δεχθεί τεραστιο πληγμα ο πληθυσμος των πουλιων σε ολη την επαρχια...οποταν αν γινει κατι τετοιο όπως εισηγησε τοτε θα πρεπει να ανοιξουν και άλλες περιοχες που ηταν κλειστες για το καλοκαιρι για να μην γινεται συνοστισμος σε μικρα κομματια..αλλα αυτό θελει πολύ μελετη και θα είναι χρονοβορο...και δεν υπαρχει χρονος μεχρι τον Αυγουστο...

το ότι θα υπαρξει πληγμα γενικα στο ειδος...αυτό είναι σιγουρο...και πρωτοι εμεις θα το καταλαβουμε που κυνηγάμε το συγκεκριμενο ειδος στην επαρχια Τροοδους/Λευκωσίας ολοχρονα...αλλα εμεις ειμαστε και οι πρωτοι που θα εχουμε την υπομονή για να δουμε την ανακαμψη των φασσων μεσα από τις σταχτες τους τα επομενα χρονια...τον πονο μας όμως για τα βουνα που καηκαν αυτόν δεν θα μας τον επουλωσει κανεις...

φυσικα όλα αυτά είναι αποψεις και εισηγήσεις και όλα είναι καλοδεχούμενα...μπορει το δικο μου σκεπτικο να είναι λαθος γιατι εμπειρογνωμας δεν είμαι...εμπειρογνομωνες είναι ολοι αυτοι που κανουν τα σχεδια Α-Β-Γ-Δ για περιπτώσεις πυρκαγιών....αυτοι που κανουν τις τεράστιες μελετες και κομματιαζουν τα βουνα με αντιπυρικες ζωνες....και όταν ερθει η στιγμη του κακου...οι φλωγες δεν σταματουν μεχρι να μην μεινει τιποτα...παρα μονο οι αντιπυρικές που σχεδιασαν...
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

miky55 έγραψε:ΕΓΩ ΕΙΣΗΓΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΕΥΡΗΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΡΟΟΔΟΥΣ ΜΗΝ ΔΟΘΕΙ ΦΕΤΟΣ ΓΙΑ ΦΑΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΟΣΕΣ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙΟ ΣΤΑ ΓΥΡΟ ΔΑΣΗ.
Η ΖΗΜΙΑ ΣΤΑ ΦΑΣΣΟΠΟΥΛΑ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΑΣ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ.

οι κυνηγετικοι συλλογοι εχουν ζητήσει να κλεισει για φασσα και μαλλον αυτό θα γινει..
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator

Δημοσίευση από Anthimos »

BAIKAL TEAM έγραψε:Δυστηχως αν γινει αυτό τοτε θα υπαρξει τοση μεγαλη συμφορηση στις περιοχες που θα μεινουν και δυστηχως θα εχουμε πρόβλημα και αλλου...συν το ότι στις επιτρεπομενες που θα μεινουν αν κοπει η αδεια στην περιοχη τροοδους θα αφανιστουν και τα υπολοιπα ειδη από τους επιτειδιους που δεν δυσταζουν να σφαγιαζουν και τα υπολοιπα ειδη πλην της φασας το καλοκαιρι...προς γκρεμος και πισω ρεμα...αλλα αν κλεισει μια τοσο μεγαλη περιοχη...πιστευω η καταστροφή θα είναι πολύ μεγαλυτερη αφου θα αποδυναμωθουν και άλλες περιοχες που δεν επηρεαστηκαν από τις φωτιες...το καλοκαιρι είναι και περιοριμενος ο αριθμος περιοχων που δινεται οποταν αν κοπει και ένα τοσο μεγαλο κομματι....θα δεχθεί τεραστιο πληγμα ο πληθυσμος των πουλιων σε ολη την επαρχια...οποταν αν γινει κατι τετοιο όπως εισηγησε τοτε θα πρεπει να ανοιξουν και άλλες περιοχες που ηταν κλειστες για το καλοκαιρι για να μην γινεται συνοστισμος σε μικρα κομματια..αλλα αυτό θελει πολύ μελετη και θα είναι χρονοβορο...και δεν υπαρχει χρονος μεχρι τον Αυγουστο...

το ότι θα υπαρξει πληγμα γενικα στο ειδος...αυτό είναι σιγουρο...και πρωτοι εμεις θα το καταλαβουμε που κυνηγάμε το συγκεκριμενο ειδος στην επαρχια Τροοδους/Λευκωσίας ολοχρονα...αλλα εμεις ειμαστε και οι πρωτοι που θα εχουμε την υπομονή για να δουμε την ανακαμψη των φασσων μεσα από τις σταχτες τους τα επομενα χρονια...τον πονο μας όμως για τα βουνα που καηκαν αυτόν δεν θα μας τον επουλωσει κανεις...

φυσικα όλα αυτά είναι αποψεις και εισηγήσεις και όλα είναι καλοδεχούμενα...μπορει το δικο μου σκεπτικο να είναι λαθος γιατι εμπειρογνωμας δεν είμαι...εμπειρογνομωνες είναι ολοι αυτοι που κανουν τα σχεδια Α-Β-Γ-Δ για περιπτώσεις πυρκαγιών....αυτοι που κανουν τις τεράστιες μελετες και κομματιαζουν τα βουνα με αντιπυρικες ζωνες....και όταν ερθει η στιγμη του κακου...οι φλωγες δεν σταματουν μεχρι να μην μεινει τιποτα...παρα μονο οι αντιπυρικές που σχεδιασαν...

Φιλε αν και μεγαλη έκταση και ενα μεγαλο κομματι παραδοσιακός φασσοτοπος νομιζω εχουν γινει οι καταλληλες μελετες για να δοθει μια περιοχη σαν αντισταθμισμα...εξ αλλου ηταν μια περιοχη που παραδοσιακα ειχε και τεράστια ταισματα και γινονταν σφαγες καθε χρόνο.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Δημοσίευση από Prestige 8 »

Νομίζω πρέπει να σκεφτούμε και το ενδεχόμενο με το να προτείνουμε να κλείσουν περιοχές ή και να αναβληθεί το καλοκαιρινό κυνήγι, δίνουμε τροφή σε όσους αντικυνηγους παραμονευουν για κατάργηση και της συγκεκριμένης κυνηγετικης περιόδου.
Θέλει σκέψη και λεπτούς χειρισμούς κατά την άποψη μου το συγκεκριμένο θέμα.
Γιατί εμείς κρίνουμε με μόνο γνώμονα το καλό του κυνηγίου και της φύσης γενικότερα, κάποιοι άλλοι όμως....
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα :roll:
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Φιλε αν και μεγαλη έκταση και ενα μεγαλο κομματι παραδοσιακός φασσοτοπος νομιζω εχουν γινει οι καταλληλες μελετες για να δοθει μια περιοχη σαν αντισταθμισμα...εξ αλλου ηταν μια περιοχη που παραδοσιακα ειχε και τεράστια ταισματα και γινονταν σφαγες καθε χρόνο.[/quote]

Ανθιμε μακαρι να γινει αυτό που ειπες να κλεισουν την περιοχη...αλλα ας μιλησουμε και ανοιχτα για να ακουν και τα παλικαρια με τα δυνατα ταισματα πως δεν είναι μονοι...για ποια περιοχη ακριβως μιλας???ταισματα υπηρχαν πολλα παντα και με την συνεναιση των κυνηγετικών συλλογων των περιοχων...και οποιος πει το αντιθετο από αυτους τους ανθρώπους να το πει μπροστα μας(γιατι είχαμε φτασει σε σημειο αγριων διαμαχεων πριν 2 χρονια...ακομα και με τη θηρα η οποια επαιζε το τρενακι της στις καταγγελιες)...ταισματα δυνατα με τη συναινεση των συλλογων υπηρχαν παντα στα Σπηλια στο Μεσα Ποταμο και σε μια τοποθεσια ακριβως πισω από τον φραχτη της Σολεας οπου εκει τα ταισματοπαλικαρια ειχαν και τη φαινη ιδεα προπερσυ (τελευταια χρονια που δωθηκε ο φραχτης) να κλεισουν και τον δρομο σαν να και τα γυρω βουνα ηταν ιδιοκτησια τους...

Μαριε συμφωνω απολυτα μαζι σου...αλλα το κομματι κυριως που καηκε νομιζω το μονο θελει τωρα είναι το χρονο του να επουλωθει και μια συνεχη παρακολουθησει και αναδασωση όταν ερθει η ωρα του...το να κλεισει ολη η επαρχια Τροοδους...σιγουρα αυτό με βρισκει αντιθετο...αλλα αν είναι όπως τα λεει ο Ανθιμος τοτε εγω συμφωνω απολυτα....
Βιάστηκες να φύγεις...Σου εύχομαι γλυκό καιρό και καλά κυνήγια να έχεις. Κράτησε μου ενα καρτέρι δίπλα σου...Όπως παλιά...
sanguine tuo...
Άβαταρ μέλους
Prestige 8
Full Member

Δημοσίευση από Prestige 8 »

BAIKAL TEAM έγραψε:Φιλε αν και μεγαλη έκταση και ενα μεγαλο κομματι παραδοσιακός φασσοτοπος νομιζω εχουν γινει οι καταλληλες μελετες για να δοθει μια περιοχη σαν αντισταθμισμα...εξ αλλου ηταν μια περιοχη που παραδοσιακα ειχε και τεράστια ταισματα και γινονταν σφαγες καθε χρόνο.

Ανθιμε μακαρι να γινει αυτό που ειπες να κλεισουν την περιοχη...αλλα ας μιλησουμε και ανοιχτα για να ακουν και τα παλικαρια με τα δυνατα ταισματα πως δεν είναι μονοι...για ποια περιοχη ακριβως μιλας???ταισματα υπηρχαν πολλα παντα και με την συνεναιση των κυνηγετικών συλλογων των περιοχων...και οποιος πει το αντιθετο από αυτους τους ανθρώπους να το πει μπροστα μας(γιατι είχαμε φτασει σε σημειο αγριων διαμαχεων πριν 2 χρονια...ακομα και με τη θηρα η οποια επαιζε το τρενακι της στις καταγγελιες)...ταισματα δυνατα με τη συναινεση των συλλογων υπηρχαν παντα στα Σπηλια στο Μεσα Ποταμο και σε μια τοποθεσια ακριβως πισω από τον φραχτη της Σολεας οπου εκει τα ταισματοπαλικαρια ειχαν και τη φαινη ιδεα προπερσυ (τελευταια χρονια που δωθηκε ο φραχτης) να κλεισουν και τον δρομο σαν να και τα γυρω βουνα ηταν ιδιοκτησια τους...

Μαριε συμφωνω απολυτα μαζι σου...αλλα το κομματι κυριως που καηκε νομιζω το μονο θελει τωρα είναι το χρονο του να επουλωθει και μια συνεχη παρακολουθησει και αναδασωση όταν ερθει η ωρα του...το να κλεισει ολη η επαρχια Τροοδους...σιγουρα αυτό με βρισκει αντιθετο...αλλα αν είναι όπως τα λεει ο Ανθιμος τοτε εγω συμφωνω απολυτα....[/quote]
Λεωνίδα μου όσον αφορά το κομμάτι που έχει υποστεί την καταστροφή, δεν χωράει καμία συζήτηση. Ασφαλώς και πρέπει να κλείσει και να γίνει η σωστή διαδικασία ώστε να ανακάμψει μέσα στις επόμενες δεκαετίες.
Μάλιστα κατά την άποψη μου θα πρέπει να κλείσει όχι μόνο κατά το εαρινο κυνήγι, αλλά και κατά το ενδημικο. Για την προστασία του Θήραμάτος και ειδικότερα του λαγου.
Άβαταρ μέλους
BAIKAL TEAM
Full Member

Λεωνίδα μου όσον αφορά το κομμάτι που έχει υποστεί την καταστροφή, δεν χωράει καμία συζήτηση. Ασφαλώς και πρέπει να κλείσει και να γίνει η σωστή διαδικασία ώστε να ανακάμψει μέσα στις επόμενες δεκαετίες.
Μάλιστα κατά την άποψη μου θα πρέπει να κλείσει όχι μόνο κατά το εαρινο κυνήγι, αλλά και κατά το ενδημικο. Για την προστασία του Θήραμάτος και ειδικότερα του λαγου.[/quote]

ακριβως Μαριε μου...ετσι με βρισκουν 100% συμφωνο!!!και αν οντως γινει αυτό που ειπε ο Ανθιμος...τοτε μπραβο και στους κυνηγετικούς συλλογους των περιοχων που για τους δικους μου λογους δεν τους ειχα ποτε μου σε μεγαλη εκτιμηση για πολλα και διαφορα...αλλα και μετα τις προσπάθειες που κατεβαλαν στις πυρκαγιες...περασμένα ξεχασμένα φτανει να μαθουμε ολοι ότι η κάθε τοποθεσια ανοιχτη για κυνηγι δεν είναι ιδιοκτησια κανενος...κανενα βουνο και κανενας ποταμος...και ότι το να μαντριζουμε τα πτηνα για να τα σφαγιάζουμε...είναι χειροτερο από αυτους που στεκουν πρωτη Κυριακη εξω από τις κλουβες των περδικιων...
sanguine tuo...
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”