Φασσα

Απάντηση
master
Full Member

Re: Φασσα

Δημοσίευση από master »

Παίδες καλημέρα σας,

Κάναμε και εμείς αναγνωρίσεις το Σαββατοκυρίακο σε περιοχές της Λευκωσίας και Λεμεσού και μείναμε αρκετά ευχαριστημένοι με τους αριθμούς των πουλιών που βρήκαμε.

Το θέμα είναι ότι πουλιά υπάρχουν, αλλά πολύ απλά θα μειωθούν αισθητά λόγω της ενόχλησης που θα υποστούν κατά τις αναγνωρίσεις και την λαθροθηρία.

Σημειώστε ότι υπάρχουν και μεγάλα ταίσματα, τα οποία φρουρούνται επί 24ώρου βάσεως, από "συναδέλφους κυνηγούς/κρεατοσυλλέκτες" όπου αναμένεται να σφαγούν κάποιες δεκάδες πουλιά.

Υποτίθεται ότι τα ταίσματα απογορεύονται. Πώς είναι δυνατό εμείς να διούμε πάνω τους και η Υπηρεσία Θήρας που κυκλοφορεί συνέχεια να μην τα γνωρίζει? Και μην μου πείτε ότι έπρεπε να τους πάρουμε τηλ. για να τους το πούμε, γιατί σιγά να μην τα γνωρίζουν. Απλά στα κυπριακά "ΠΕΖΟΥΝ ΠΕΛΛΟΝ". Δηλαδή αν περιμένουν από εμάς που κάνουμε αναγνωρίσεις να τους πούμε που εν τα ταίσματα, ζήτω που καiκαμε. Τότε να αρχίσουμε να πηγαίνουμε και περιπολίες την νύχτα για το λαγό και να κοιτάζουμε και για καμιά κλούβα στο νερό (και αν δούμε τίποτε να ειδοποιήσουμε τα παιδιά της Θήρας να παν να τους πιάσουν). Δηλαδή αν δεν πάμε εμείς έξω και δεν δούμε τι συμβαίνει εν πειράζει, αν τα δούμε όμως πειράζει. Για όνομα του θεού.

Χαιρετώ.
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε Μόδεστε σε χαιρετώ. Παρόλο που δεν μας έδωσες πλήρη στοιχεία για το όπλο σου έναν investearm θα υποθέσω ότι οι αυλοί του όπλου σου είναι στενοί 18.2 η 18.3 (αφού τα τσοκ σου είναι όπως λες 3-1) και το βάρος του πρέπει να είναι πέραν των 3200kg. Βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα εγώ προσωπικά σου συστήνω να χρησιμοποιείς φυσίγγια μέχρι 32gr .Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις και περισσότερα φτάνει οι πιέσεις του όπλου σου, πράγμα που δεν το αναφέρεις, να δέχονται. Για όσον αφορά φυσίγγια και καιρικές συνθήκες σου δίνω μερικά παραδείγματα. Πρέπει όμως να ξεχωρίζεις τι καιρός είναι για να μην χρησιμοποίησης λάθος φυσίγγια σε λάθος καιρό. Μπορείς να πάρεις πληροφορίες από το topic φυσίγγια και καιρικές συνθήκες όπου εκεί αναλύω τον καιρό.
• Υγρόςκαιρός: top31.5gr—extra rocket 32gr-olympia super32gr-starlight32gr
• Ξηρός καιρός: extra mini29gr-victory31gr(mov)-Olympia 31gr—gem32gr(με αέρα καλύτερη)
• Κανονικώς καιρός:extra tiger30gr-mirage30gr-olympia quick30gr-gem30

Σίγουρα τα ποιό πάνω είναι προσωπικές απόψεις και δικές μου εμπηρίες με το δικό μου όπλο. Θα ηταν καλό να κάνεις και μερικές δοκιμές στο χαρτόνι διότι η συμπεριφορά οπλου από οπλο διαφέρει. Ελπίζω να σε εχω βοηθήσει. Τα ξαναλέμε. :P
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ X.
Full Member

Δημοσίευση από ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ X. »

LEFKIOS έγραψε:Φίλε Μόδεστε σε χαιρετώ. Παρόλο που δεν μας έδωσες πλήρη στοιχεία για το όπλο σου έναν investearm θα υποθέσω ότι οι αυλοί του όπλου σου είναι στενοί 18.2 η 18.3 (αφού τα τσοκ σου είναι όπως λες 3-1) και το βάρος του πρέπει να είναι πέραν των 3200kg. Βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα εγώ προσωπικά σου συστήνω να χρησιμοποιείς φυσίγγια μέχρι 32gr .Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις και περισσότερα φτάνει οι πιέσεις του όπλου σου, πράγμα που δεν το αναφέρεις, να δέχονται. Για όσον αφορά φυσίγγια και καιρικές συνθήκες σου δίνω μερικά παραδείγματα. Πρέπει όμως να ξεχωρίζεις τι καιρός είναι για να μην χρησιμοποίησης λάθος φυσίγγια σε λάθος καιρό. Μπορείς να πάρεις πληροφορίες από το topic φυσίγγια και καιρικές συνθήκες όπου εκεί αναλύω τον καιρό.
• Ξηρός καιρός: extra mini29gr-victory31gr(mov)-Olympia 31gr—gem32gr(με αέρα καλύτερη)

Σίγουρα τα ποιό πάνω είναι προσωπικές απόψεις και δικές μου εμπηρίες με το δικό μου όπλο. Θα ηταν καλό να κάνεις και μερικές δοκιμές στο χαρτόνι διότι η συμπεριφορά οπλου από οπλο διαφέρει. Ελπίζω να σε εχω βοηθήσει. Τα ξαναλέμε. :P
Φίλε LEFKIE διαβάζοντας τα γραφόμενα σου συμφωνώ απόλυτα με τα όσα εισηγήσε αναφορικά με τα όπλα με στενούς αυλούς και την σωστή εκτίμηση των καιρικών συνθηκών αλλά με βάζει σε σκέψεις η εισήγηση σου ότι η victory31gr(mov) χρησιμοποιήται σε ξηρό καιρό. Και σε αυτό το forum αλλά και σε άλλα οι περισσότεροι βρίσκουν το συγκεκριμένο φυσίγγιο κατάλληλο σε υγρό καιρό.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εσένα και τα άλλα παιδία σε τι συνθήκες χρησιμοποιούν την EUROPA 32GR.

Ευχαριστώ

Χρίστος
LEFKIOS
Full Member

Δημοσίευση από LEFKIOS »

Φίλε Χρίστο για το φυσίγγιο που λέγεις έχεις δίκιο ,κατά λάθος έγραψα μοβ. Το ορθό είναι victory 31 μπλε. Πάντως εγώ δεν την χρησιμοποιώ (την μοβ) για να σου πω με ποιο καιρό κάνει. Για την victory32gr δεν τη χρησιμοποιώ και έτσι δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, ο κατασκευαστής της λέγει ότι είναι φυσίγγιο κυρίως χειμωνιάτικο άρα για την φάσα το Αύγουστο δεν συστήνετε μάλλον.
Άβαταρ μέλους
APOLLON_1

Δημοσίευση από APOLLON_1 »

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ X. έγραψε:
LEFKIOS έγραψε:Φίλε Μόδεστε σε χαιρετώ. Παρόλο που δεν μας έδωσες πλήρη στοιχεία για το όπλο σου έναν investearm θα υποθέσω ότι οι αυλοί του όπλου σου είναι στενοί 18.2 η 18.3 (αφού τα τσοκ σου είναι όπως λες 3-1) και το βάρος του πρέπει να είναι πέραν των 3200kg. Βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα εγώ προσωπικά σου συστήνω να χρησιμοποιείς φυσίγγια μέχρι 32gr .Μπορείς φυσικά να χρησιμοποιήσεις και περισσότερα φτάνει οι πιέσεις του όπλου σου, πράγμα που δεν το αναφέρεις, να δέχονται. Για όσον αφορά φυσίγγια και καιρικές συνθήκες σου δίνω μερικά παραδείγματα. Πρέπει όμως να ξεχωρίζεις τι καιρός είναι για να μην χρησιμοποίησης λάθος φυσίγγια σε λάθος καιρό. Μπορείς να πάρεις πληροφορίες από το topic φυσίγγια και καιρικές συνθήκες όπου εκεί αναλύω τον καιρό.

Φίλε LEFKIE διαβάζοντας τα γραφόμενα σου συμφωνώ απόλυτα με τα όσα εισηγήσε αναφορικά με τα όπλα με στενούς αυλούς και την σωστή εκτίμηση των καιρικών συνθηκών αλλά με βάζει σε σκέψεις η εισήγηση σου ότι η victory31gr(mov) χρησιμοποιήται σε ξηρό καιρό. Και σε αυτό το forum αλλά και σε άλλα οι περισσότεροι βρίσκουν το συγκεκριμένο φυσίγγιο κατάλληλο σε υγρό καιρό.
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω εσένα και τα άλλα παιδία σε τι συνθήκες χρησιμοποιούν την EUROPA 32GR.

Ευχαριστώ

Χρίστος

ΦΙΛΕ ΕΓΩ ΧΡΙΣΙΜΟΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΝ ΕΥΡΟΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΤΙΝ ΚΟΚΚΙΝΙ ΚΑΙ ΤΙΝ ΜΠΕΣΖ Ι ΚΟΚΚΙΝΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΗ ΒΑΣΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 8 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΘΚΙΑ Ι ΜΠΕΣΖ ΕΝ ΚΑΛΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΡΩΙ. ΕΓΩ ΤΙΣ ΠΑΙΖΩ ΟΛΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΓΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΙ ΦΑΣΣΑ. Ι ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΒΡΕΙΣ ΤΙΝ ΧΑΡΤΟΥΤΣΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΝ ΤΙΝ ΑΛΛΑΖΙΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΦΕΡΝΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ 3-4 ΧΑΡΤΟΥΤΣΙΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΗ ΠΟΤΕ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ.
EPANIEL POWER
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

φιλε ποτε δεν τις αλαζα ουτε εγω αλλα μια φορα πρωτη κυριακη του περτικου πρην 6 χρονια αν δεν καμω λαθος επαιζα τους ζε εχυφτεριζουνταν εσακατεφκουνταν ζε επιεναν με αποτελεσμα ως τες 9 που επρεπε αν παω μεσα γιατι ειμουν στρατιοτης δεν εκρεμασα ουτε 1!!! εβρεχε θεμας επια σπιτι βρεμενος παπαγαλος ζε κλαμενος! πουζινι την μερα εχω ζεγω 4 διαφορετικα πακετα μες το αυτοκινιτο :lol:
Άβαταρ μέλους
APOLLON_1

Δημοσίευση από APOLLON_1 »

sotiris!129 έγραψε:φιλε ποτε δεν τις αλαζα ουτε εγω αλλα μια φορα πρωτη κυριακη του περτικου πρην 6 χρονια αν δεν καμω λαθος επαιζα τους ζε εχυφτεριζουνταν εσακατεφκουνταν ζε επιεναν με αποτελεσμα ως τες 9 που επρεπε αν παω μεσα γιατι ειμουν στρατιοτης δεν εκρεμασα ουτε 1!!! εβρεχε θεμας επια σπιτι βρεμενος παπαγαλος ζε κλαμενος! πουζινι την μερα εχω ζεγω 4 διαφορετικα πακετα μες το αυτοκινιτο :lol:

κιτα γινεται και αυτο αλλα σπανια επιδει το κλημα τις κυπρου ειναι παντα ζεστο ετσι ι ευροπα οι κοκκινες παιζουντε παντα. αλλα και να εχεις 2 καταλαβενοτο αλλα 4 παει πολλα. εν μπορει να αλλαξει το κλημα αποτομα οταν ειναι καλοκαιρι.

γνωμη μου παντα μην παρεξηγηθω :)
EPANIEL POWER
KKILER
Full Member

Δημοσίευση από KKILER »

ΤΟ EUROPA ΤΟ ΚΟΚΙΝΟ 30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΣΤΑΘΕΡΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ EVER ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ . ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΙΞΕ ΤΗΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙ . Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ ΜΟΥ Ο ΦΤΗΝΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ . ΤΩΡΑ ΚΟΥΜΠΑΡΕ ΣΩΤΗΡΗ ΑΜΠΑ ΤΖΙΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΗΣΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ Ο ΝΟΥΣ ΣΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑΝ ΚΟΥΤΣΟΦΤΕΡΗ ΤΖΙΑΙ ΕΝ ΗΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ :lol: :lol: :lol: :lol:
sotiris!129

Δημοσίευση από sotiris!129 »

οι πιστεπσε με ο νους μου αμαν ειμαι κυνηγι εν ζιαμε ζε μονο ζιαμε!
εστι χατα μεαλο προτη φορα επαθα... εβρεχε τα περτιζια επατουν τα για να σικοστουν! κατι περτιζοι αρκοι 5κιλα ο 1ς
οπλο σκεετ 5χ5 laurona
εβλεπα τους εκρεμαζαν ποθκια σιερκα μουτες εφεφκαν ζε ενα σπασμα φτερα που πανω τους! σκεφτου επερασαν 5-6 χρονια ζε θιμουμε ουλους τους περτικους που εχασα ζινι την μερα ζε ακομα γεμονουν τα μαθκια μου τωρα που τους εσιναφερα! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
ΚΥΡΙΑΚΟΣ
Full Member

Δημοσίευση από ΚΥΡΙΑΚΟΣ »

Ετσι επαθα τζε εγω μια χρονια με κατι MYTHOS που με κουρτισαν να παιξω μονο που το τελος ηταν ευχαριστον :D , ειμουν πανω σε κατι μουτες τζε εφισαν και αερας αλωπος εμισοφκερωσα τη ζωνη και τα περτιτζια οπως του παρεα του Σωτηρη εκρεμαζαν ποδκια σιερκα φτερα και επαεναν δεν εκρεμασα ουτε 1 , ειμουν σε κατασταση εκτακτου αναγκης :lol: ηταν να πεταξω το σιηπετο που τα νευρα μου, επιασα τη στρατα να παω στο αυτοκινητο να δω τι αλλο ειχα μαζι μου να τες αλλαξω , κατεβενωντας που το βουνο επιασα τη χωματοστρατα και εδκιαολιζουμουν :evil: σε μια φαση ακουω σιηπεθκιες που λιγο πιο κατω και πετασετε που μπροστα μου στα 30 με 35 μετρα ενα κοπελι τραβω του μιαν με τες ιδιες που ειχα μαζι μου εν ειπεν μανα εμεινεν απλουμενος μες την χωματοστρατα . :D ηταν ο πρωτος μου . ( πρεπει να εφτεεν ο αερας τζιπανω που ειμουν :lol: )
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΦΑΣΣΑΣ”