Πληροφορίες για χαρακτηριστικά όπλου

Απάντηση
Marinos
Full Member

Πληροφορίες για χαρακτηριστικά όπλου

Δημοσίευση από Marinos »

Χαιρετώ!
Κοπελια θα ήθελα μερικές πληροφορίες σχετικά με το όπλο που κρατώ. Βασικά τι σημαίνουν που μεριάς ικανοτήτων τα χαρακτηριστικά του.

Το όπλο είναι polichok και αγοράστηκε καινούριο το 95 από τον πατέρα μου, είναι κατασκευή τις FAIR για κάποιον έμπορο οπλων με το όνομα DAVID NICKERSON.
18.4 διάμετρος κάννης
82.6 μήκος θαλάμης(?)
KG 152 ????????????? τούτο δεν ξέρω τι είναι!
Ο κώνος δυστυχώς δεν ξέρω τι μήκος έχει.
Για να βρούμε το μήκος της κάννης την μετρούμε ολόκληρη η από ένα σημείο και μετά??
Όπως και να έχει όλο το μήκος από την αρχή της θαλάμης μέχρι το τέλος είναι 26 1/2 και κάτι τις, ειδαλλιώς αν το μετρήσω που μια γραμμή που υπάρχει από την εξω μεριά και μάλλον δείχνει το μήκος τις θαλάμης(?) τότες είναι 24 ιντζές ακριβώς.

Αν υπάρχει κανένα άλλο χαρακτηριστικό που έπρεπε να σας πω πείτε μου.
Ευχαριστώ
Φορούμε ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ πάντα. Γιατί κάμνουμε το χόμπι μας, ΔΕΝ πάμε στον ανταρτοπόλεμο!!!!! Πίσω στες οικογένειες μας σόι και αβλαβείς!
Marinos
Full Member

Re: Πληροφορίες για χαρακτηριστικά όπλου

Δημοσίευση από Marinos »

.
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Φορούμε ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ πάντα. Γιατί κάμνουμε το χόμπι μας, ΔΕΝ πάμε στον ανταρτοπόλεμο!!!!! Πίσω στες οικογένειες μας σόι και αβλαβείς!
koursaros21
Full Member

Δημοσίευση από koursaros21 »

ρε φιλε που τα λια που ξερω τζιε εγω..ας με διωρθωσει καποιος αν καμνω λαθος ακομα ενα πραμα που εν να κοιταξεις εν τις σφραγιδες του..εσηι κατι σχεδιουθκια πανω στις καννες ενα απο οτι ειδα ασχνοφενεται σε μια φωτο...καθε σφραγιδα εσηι αλλο νοημα...εν οι σφραγιδες που τους βαλλουν που τις τραπεζες δοκιμων για καθε οπλο...πχ αν εν μαγκνουμ αν πεζει ατσαλενα σκαγια κλπ..καθε χωρα εσηι τις δικες τις σφραγιδες...καπου ειχα εβρει ενα καταλογο με τις σφραγιδες θα σου τον στειλω σε πμ...

ως δαμε παν οι γνωσεις μου εμενα δηστυχως...περιμενε οσπου να μπουν και τα μεγαλα οπλα :D :D
Marinos
Full Member

Δημοσίευση από Marinos »

Σφραγίδες πάνω στο όπλο και η επεξήγηση τους βάσιν της ιταλικής τράπεζας δοκιμων
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

Φίλε Μαρίνο,

Όντως το όπλο έχει αυλό 18.4. Το βάρος των καννών είναι 1.52 κιλά και το μήκος των καννών είναι 26 ίντζες.
Το όπλο έχει δοκιμαστεί me άκαπνη πυρίτιδα - σήμα PSF.

Το AU είναι η χρονιά κατασκευής που είναι το 1989.

Με βάση τις φωτογραφίες σου κάτι δεν πάει καλά και ειδικά εν σχέσει με το βάρος των καννών.
Οι θαλάμες στις φωτογραφίες είναι 70 χιλ. (2 3/4 Ίντζες) και δεν μπορείς να χρησιμοποιείς φυσίγγια Magnum. Το CAM 82.5 που γράφει, άνκαι σημαίνει ότι έχει θαλάμες 3 1/4 ιντζών, πράγμα που δεν έχω ξαναδεί, με αφήνει να συμπεράνω ότι είναι η πιέσεις που δοκιμάστικε. 3 1/4 τόνους ανά τετραγωνική ίντζα. Αυτό αντιστοιχεί σε πιέσεις 850-960 bars και δεν μπορείς να χρησιμοποιείς φυσίγγια Magnum.

Είναι πολύ εύκολο να μετρήσεις τις θαλάμες με μια μικρή ρήγα. Την τοποθετείς μέσα στην θαλάμη και την κρατάς σε σημείο που ακουμπά στο εσωτερικό τοίχωμα. Την γλιστράς σιγά σιγά μέσα στην θαλάμη μέχρι να νοιώσεις ένα μικρό σκαλί. Το μήκος της θαλάμης τελειώνει εκεί που αρχίζει το σκαλί. Ίσως χρειαστεί να το επαναλάβεις μερικές φορές μέχρι να σιγουρευτείς. Μέτρησε το και γράψε μου τι βρήκες.

Σ. Μακρής
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Marinos
Full Member

Δημοσίευση από Marinos »

Καλημέρα!
Μετά από αμέτρητες προσπάθειες να μετρήσω τις θαλάμες έφτασα στο συμπέρασμα ότι το μήκος τους πρέπει να κυμαίνεται κάπου γύρο στο 84-85 χιλιοστά, συν ο κώνος που τον έχω υπολογίσει γύρο στα 15 χιλιοστά.

Μια ερώτηση. Ότι φαίνεται στις κάννες ως γυαλιστερό finish είναι ο αυλός, και πριν από αυτό ο κώνος που δεν έχει κάποιο finish???
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Marinos έγραψε:Καλημέρα!
Μετά από αμέτρητες προσπάθειες να μετρήσω τις θαλάμες έφτασα στο συμπέρασμα ότι το μήκος τους πρέπει να κυμαίνεται κάπου γύρο στο 84-85 χιλιοστά, συν ο κώνος που τον έχω υπολογίσει γύρο στα 15 χιλιοστά.

Μια ερώτηση. Ότι φαίνεται στις κάννες ως γυαλιστερό finish είναι ο αυλός, και πριν από αυτό ο κώνος που δεν έχει κάποιο finish???
Κοιτώντας τις κάννες στο φώς στην αρχη είναι η θαλάμες και φαίνοντε γυαλιστερές.
Ακολουθεί ο κώνος προσαρμογής που συνήθως φαίνετε σαν σκιά. Έχει και αυτός finish αλλά λόγω της σκιάς δεν φαίνεται.
Όλο το υπόλοιπο που είναι γυαλιστερό είναι ο αυλός.
Και στο τέλος τα τσοκ (ανάλογα από την μάρκα και μοντέλο τα τσοκ μπορεί να είναι από 1 μέχρι 4 ίντζες).
Marinos
Full Member

Δημοσίευση από Marinos »

virtualgreek έγραψε:
Marinos έγραψε:Καλημέρα!

Κοιτώντας τις κάννες στο φώς στην αρχη είναι η θαλάμες και φαίνοντε γυαλιστερές.
Ακολουθεί ο κώνος προσαρμογής που συνήθως φαίνετε σαν σκιά. Έχει και αυτός finish αλλά λόγω της σκιάς δεν φαίνεται.
Όλο το υπόλοιπο που είναι γυαλιστερό είναι ο αυλός.
Και στο τέλος τα τσοκ (ανάλογα από την μάρκα και μοντέλο τα τσοκ μπορεί να είναι από 1 μέχρι 4 ίντζες).

OK! Σωστά τα έχω μετρήσει τότε.
Απλά για να σιγουρευτώ :D
mikros

Δημοσίευση από mikros »

Θελω βοηθεια για ενα παλιο ισπανικο πλαγιοκαννω...

γραφει στες κανες 1350 GMO νομιζω γιατι δεν διακρινετε καθαρα...εχει ενα αστερι...γραφει ΜL ...j1...12-70...44285...850kgs γραφει τα chok και κατι αλλες σφραγιδες που εν εμπωρεσα να τες φκαλω καλα φωτογραφια...

στο πανω μερως των καννων γραφει αν καταλαβω καλα...DR NIGUEL LARRANAGA-PLACENCIA-(ESPANA)
Εσχει και'αλλου παρτακαλιες,
που καμνουν μαντορινια
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

mikros έγραψε:Θελω βοηθεια για ενα παλιο ισπανικο πλαγιοκαννω...

γραφει στες κανες 1350 GMO νομιζω γιατι δεν διακρινετε καθαρα...εχει ενα αστερι...γραφει ΜL ...j1...12-70...44285...850kgs γραφει τα chok και κατι αλλες σφραγιδες που εν εμπωρεσα να τες φκαλω καλα φωτογραφια...

στο πανω μερως των καννων γραφει αν καταλαβω καλα...DR NIGUEL LARRANAGA-PLACENCIA-(ESPANA)
Αντρέα μου,

το όπλο είναι μάρκας Miguel Larranaga και όχι Niguel Larranaga κατασκευασμένο στην πόλη Placienca της Ισπανίας. Το μοντέλο ML ήταν το φτυνό όπλο του κατασκευαστή ενώ το ακριβό ήταν το μοντέλο MI.

Τα πλείστα Ισπανικά όπλα της εποχής του 1960-70 ήταν αντιγραφές των Αγγλικών όπλων και σε πιο προσιτές τιμές για τον μέσο αγοραστή.

Το συγκεκριμένο έχει θαλάμες 2 3/4 ιντζών (70 χιλ) και βάρος καννών 1350 γραμμάρια. Μπορείς να χρησιμοποιείς με ασφάλεια φυσίγγια μέχρι 36 γρ.

Γράψε και τα άλλα νούμερα (αυλό, τσοκ κλπ) και θα σου πω και τα υπόλοιπα.

Σ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”