F.A.I.R 692GOLD και φυσίγγια PM40?
-
- Full Member
F.A.I.R 692GOLD και φυσίγγια PM40?
Για σας,
Εχω το F.A.I.R 692GOLD και η απορία μου είναι σχετικά με φυσίγγια με ψηλές πιέσεις. Συγκεκριμένα έχω δοκιμάσει τα NSI TECNA PM40 πέρσι και μου άρεσαν αλλά εχω διαβάσει κάπου ότι σε όπλα κάτω απο 3kg δεν είναι καλο να χρησιμοποιάς φυσίγγια υψηλών πιέσεων. Τώρα εάν αυτά ανήκουν στην κατηγορία τον υψηλών πιέσεων ή όχι δεν ξέρω. Ο αυλός πάντως του όπλου είναι 18.4. Αν ξέρει κάποιος κάτι και μπορεί να με διαφωτίση θα το εκτιμούσα.
Ευχαριστώ πολύ
Χρήστος
Εχω το F.A.I.R 692GOLD και η απορία μου είναι σχετικά με φυσίγγια με ψηλές πιέσεις. Συγκεκριμένα έχω δοκιμάσει τα NSI TECNA PM40 πέρσι και μου άρεσαν αλλά εχω διαβάσει κάπου ότι σε όπλα κάτω απο 3kg δεν είναι καλο να χρησιμοποιάς φυσίγγια υψηλών πιέσεων. Τώρα εάν αυτά ανήκουν στην κατηγορία τον υψηλών πιέσεων ή όχι δεν ξέρω. Ο αυλός πάντως του όπλου είναι 18.4. Αν ξέρει κάποιος κάτι και μπορεί να με διαφωτίση θα το εκτιμούσα.
Ευχαριστώ πολύ
Χρήστος
- spyrosspyrou851
Re: F.A.I.R 692GOLD και φυσίγγια PM40?
Δεν είναι ότι είναι κακό απλώς με ένα ελαφρύ όπλο οι ψηλές πιέσεις θα έχουν παραπάνω κλώτσημα, φυσικά το κλώτσημα είναι σχετικό από την έννοια ότι κάποιοι δεν τους πειράζει και κάποιοι δεν το αντιλαμβάνονται λόγω της αδρεναλίνης κ.ο.κ. Το PM40 είναι 40 γρ; To 692 με βάση της ιστοσελίδας της FAIR είναι 3,150 γρ. Ένα περίπου αν διαιρέσεις με 96 θα δεις τι γραμμάρια περίπου πρέπει να χρησιμοποιάς (3150/96=~32.8 γρ). Φυσικά το όπλο είναι μαγκνουμ και μπορείς θεωρητικά να παίζεις φυσίγγια 76μμ/3" που είναι 50+ γρ.
- Breda Pegaso
Αν εσυ εισαι ευχαριστημενος και δεν σε ενοχλει το λακτισμα εισαι οκ!
Απλα καταπονεις το οπλο περισσοτερο απ οτι με πιο χαμηλες πιεσεις. Πχ εκει που θα θελει μιαν ακαναινιση στα 15 χρονια μπορει να τη θελει στα 10. Εξαρταται βεβαια και ποσα φυσιγγια ριχνεις.
Η PM40 ειναι πολυ καλο και δυνατο φυσιγγι συγκεντρωτικο με αυξημενες πιεσεις.
Το λακτισμα του δεν τοσο μεγαλο. Τουλαχιστον ετσι μου φανηκε εμενα.
Απλα καταπονεις το οπλο περισσοτερο απ οτι με πιο χαμηλες πιεσεις. Πχ εκει που θα θελει μιαν ακαναινιση στα 15 χρονια μπορει να τη θελει στα 10. Εξαρταται βεβαια και ποσα φυσιγγια ριχνεις.
Η PM40 ειναι πολυ καλο και δυνατο φυσιγγι συγκεντρωτικο με αυξημενες πιεσεις.
Το λακτισμα του δεν τοσο μεγαλο. Τουλαχιστον ετσι μου φανηκε εμενα.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
-
- Full Member
Σας Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Απλα είπα να ρωτήσω μήπως και κάνω κάποια ζημιά στο όπλο. Δεν είναι ότι ρίχνω και τοσα πολλά φυσίγγια κάθε χρόνο μιας και τις PM40 τις ρίχνω για λαγό και πέρδικα. Ούτε ενα πακέτο την σεζόν. επίσης πια η άποψη σας για το συγκεκριμένο γυσίγγιο με τσόκ CYL και στις 2 κάννες?
Ευχαριστώ
Απλα είπα να ρωτήσω μήπως και κάνω κάποια ζημιά στο όπλο. Δεν είναι ότι ρίχνω και τοσα πολλά φυσίγγια κάθε χρόνο μιας και τις PM40 τις ρίχνω για λαγό και πέρδικα. Ούτε ενα πακέτο την σεζόν. επίσης πια η άποψη σας για το συγκεκριμένο γυσίγγιο με τσόκ CYL και στις 2 κάννες?
Ευχαριστώ
- spyrosspyrou851
Εν επιτρέπεται σε τι περιοχές κυνηγάς και χρησιμοποιάς κύλινδρο και στα 2; Δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα με τα πιο μακρινά θηράματα;discjockeyr έγραψε:Σας Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Ευχαριστώ
-
- Full Member
Φίλε κοίτα, όσο αφορά το CYL το χρησιμοποιό σε δάσος κυρίως που είναι κοντινές βολές για λαγό αλλά πέρσυ το χρησιμοποίησα και σε πέρδικες σε αποστάσεις λογικές και μπορώ να πώ ότι είχα καλά αποτελέσματα. το όπλο είναι 28" και οι δοκιμές που έκανα με τσοκ 5 και με CYL δεν μπορώ να πώ ότι είχε ιδιαίτερη διαφορά σε μέτρια απόσταση
- Breda Pegaso
Πολυ καλη επιλογη. Αν ηταν μονο για περδικα θα σου ελεγα Νο 7 και στις 2 καννες με CYL και μεχρι τα 35 μετρα θεριζεις! Τι θελεις αλλο?discjockeyr έγραψε:Σας Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Ευχαριστώ

Αλλα να εχει υποψη σου οτι για πρωτη ντουφεκια ειναι συγκεντρωτικη ασχετως του CYL. Στην πρωτη μπορεις να βαλεις ενα αλλο πιο ανοικτο φυσιγγιο παλι με γραμμαριο για να γεμιζεις τα κενα.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
-
- Full Member
Τι εννοείς πιο ανοικτό φυσίγγιο? και όσο αφορα πιο συγκεντροτική το λές γιατί λογικά η πρώτη είναι σε πιο κοντινή απόσταση?Breda Pegaso έγραψε:Πολυ καλη επιλογη. Αν ηταν μονο για περδικα θα σου ελεγα Νο 7 και στις 2 καννες με CYL και μεχρι τα 35 μετρα θεριζεις! Τι θελεις αλλο?discjockeyr έγραψε:Σας Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Ευχαριστώ![]()
Αλλα να εχει υποψη σου οτι για πρωτη ντουφεκια ειναι συγκεντρωτικη ασχετως του CYL. Στην πρωτη μπορεις να βαλεις ενα αλλο πιο ανοικτο φυσιγγιο παλι με γραμμαριο για να γεμιζεις τα κενα.
- spyrosspyrou851
Εννοεί ένα φυσίγγιο που ανοίγουν πιο γρήγορα τα σκάγια του παρά με πιστονάκι, π.χ με ττάππα ή διασποράς. Επίσης αν και χρησιμοποιάς κύλινδρο, σε κοντινές αποστάσεις με πιστονάκι πιθανόν το θήραμα είτε δεν θα φάει σκαι είτε θα φάει ούλλη την χαρτούτσια τζιαι πιθανόν να το λύσεις. Όπως μου έτυχε τζαι μέναν πάμπολλες φορές. Δεν προλαβαίνει η χαρτούτσια να ανοιξει τζιαι ειναι λυμα του θηράματος η bye bye.discjockeyr έγραψε:Τι εννοείς πιο ανοικτό φυσίγγιο? και όσο αφορα πιο συγκεντροτική το λές γιατί λογικά η πρώτη είναι σε πιο κοντινή απόσταση?Breda Pegaso έγραψε:Πολυ καλη επιλογη. Αν ηταν μονο για περδικα θα σου ελεγα Νο 7 και στις 2 καννες με CYL και μεχρι τα 35 μετρα θεριζεις! Τι θελεις αλλο?discjockeyr έγραψε:Σας Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,
Ευχαριστώ![]()
- Breda Pegaso
Εξαρταται και τι πιστονι ειναι.
Εχει φυσιγγια με πιστονια που ειναι πιο ανοικτα απο αλλα φυσιγγια με ταππες.
Για αυτο οπως λεει και ο Σολων ο καθε ενας πρεπει να κανει τις δοκιμες του με το οπλο του για να δει πως αποδιδει.
Εχει φυσιγγια με πιστονια που ειναι πιο ανοικτα απο αλλα φυσιγγια με ταππες.
Για αυτο οπως λεει και ο Σολων ο καθε ενας πρεπει να κανει τις δοκιμες του με το οπλο του για να δει πως αποδιδει.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ