LOUIS SETTER έγραψε:ΦΙΛΕ ΜΑΡΙΝΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΤΑ ΞΥΛΑ ΣΟΥ , ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΟΥΛΕΥΩ ΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ . ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΕΝ ΜΕΡΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΑΔΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΛΑ ΛΟΓΩ ΠΙΟ ΠΟΛΛΗΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ (ΕΚΑΝΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 50-70 ΚΟΝΤΑΚΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ , ) ΕΧΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΑΛΛΟ ΕΙΔΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ . ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΑ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ (ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΟ ΛΕΩ ΦΙΛΕ ΜΕΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ , ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΔΙΑΛΥΜΕΝΑ ΚΟΝΤΑΚΙΑ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ) ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΥΑΛΟΧΑΡΤΟ 400, ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ . ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ <<ΓΥΑΛΛΙ>> ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΑΒΑ ΤΟ ΞΥΛΟ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΙ ΠΟΡΟΙ . ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΞΥΛΟΥ, ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 8-10 ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΕΝΑ ΚΟΝΤΑΚΙ . ΞΕΚΙΝΩ ΜΕ SEALLER ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΩ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΚΕΡΙ . ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ 7-8 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΦΕΡΝΩ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ (ΑΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΣΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟΥΣ DEALERS) ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ 10 ΜΕ 15 ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ . ΣΟΥ ΒΑΖΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΡΙΝ ΜΕΡΕΣ . ΑΝ ΣΕ ΕΝΑΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΠΜ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΕΧΩ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ..ΔΕ ΤΟΥΤΟΝ ΤΟ ΚΟΝΤΑΚΙ
ΦΙΛΕ ΧΑΡΗ ΝΑ ΣΟΥ ΦΕΡΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΜΗΣ ΤΖΕ ΕΓΙΝΙΚΕ ΟΠΟΣ ΤΟΝ ΚΟΛΟ ΕΜΑΥΡΙΣΕ ΤΖΕ ΕΧΑΘΙΚΑΝ ΤΖΕ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΟΥ . ΤΖΕ ΑΝ ΒΑΡΚΕΣΕ ΝΑ ΒΑΛΟ ΤΟΝ ΓΑΜΠΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΣΕ ΠΕΛΑΝΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΟΣΠΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΚΑΜΗΣ
Μια και ξεθάφτηκε το θέμα μετά απο καιρό, σήμερα τελείωσα και εγώ το δικό μου κοντάκκι. Γενικά δεν πιάνουν τα χέρια μου για να είμαι ειλικρινής αλλά με καλό ψάξιμο στο internet και στο youtube κάνεις τα πάντα σήμερα. Ξεκίνησα με γιαλλόχαρτο 400,μετά 600, 800, και μετά 1000. Στην συνέχεια καμιά 15ριά χέρια λινέλαιο (2/ ημέρα) χωρίς sealer (βαριόμουνα να περιμένω μέχρι να έρθει και δεν βρήκα σε καταστήματα Κύπρο κάποιο καλό). Στο τέλος έκοψα την γυαλλάδα με γιαλλόχαρτο 1200 για να έχω mat τελείωμα που μου αρέσει περισσότερο. Αν το έκανα ξανά θα έβαζα sealer αφού οι πόροι δεν έχουν κλείσει εντελώς. Γενικά πάντως το κοντάκι έγινε ξανά καινούριο και μαζί του χάθηκαν και 2-3 αναμνήσεις από βαθουλώματα μετά από πτώσεις......
Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή και αρκετά αγχολυτική για όσον δουλεύουν σε ένα γραφείο η πάνω απο ένα υπολογιστή ολη μέρα. Συνιστάται....!
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
nature έγραψε:Μια και ξεθάφτηκε το θέμα μετά απο καιρό, σήμερα τελείωσα και εγώ το δικό μου κοντάκκι. Γενικά δεν πιάνουν τα χέρια μου για να είμαι ειλικρινής αλλά με καλό ψάξιμο στο internet και στο youtube κάνεις τα πάντα σήμερα. Ξεκίνησα με γιαλλόχαρτο 400,μετά 600, 800, και μετά 1000. Στην συνέχεια καμιά 15ριά χέρια λινέλαιο (2/ ημέρα) χωρίς sealer (βαριόμουνα να περιμένω μέχρι να έρθει και δεν βρήκα σε καταστήματα Κύπρο κάποιο καλό). Στο τέλος έκοψα την γυαλλάδα με γιαλλόχαρτο 1200 για να έχω mat τελείωμα που μου αρέσει περισσότερο. Αν το έκανα ξανά θα έβαζα sealer αφού οι πόροι δεν έχουν κλείσει εντελώς. Γενικά πάντως το κοντάκι έγινε ξανά καινούριο και μαζί του χάθηκαν και 2-3 αναμνήσεις από βαθουλώματα μετά από πτώσεις......
Η όλη διαδικασία είναι πολύ απλή και αρκετά αγχολυτική για όσον δουλεύουν σε ένα γραφείο η πάνω απο ένα υπολογιστή ολη μέρα. Συνιστάται....!
ΦΙΛΕ NATURE ΠΙΣΤΕΥΙΣ ΟΤΙ ΙΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ?Η ΝΑ ΑΠΕΥΘΗΝΘΩ ΣΕ ΚΑΠΙΟ ΗΔΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ .Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΛΕ ΔΕΝ ΤΡΙΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝ ΝΑΙ ΠΩΣ ?
Γεια σου φίλε Άθω. Η δουλεία είναι παιχνίδι μπορείς να το κάνεις απο μόνος σου και να εξοικονομήσεις ένα σημαντικό ποσό. Το άγριο του πιστολέ λέγεται ψάθα και δεν τρίβεται απλά με προσοχή το αφήνουμε όπως είναι. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με την πάπια (παρακόντακο). Αν τα ξύλα σου δεν είναι περασμένα με βερνίκη αλλά είναι oil finish μπορείς να ξεκινήσεις το γυαλλοχάρτισμα άμεσα. Αν τα ξύλα σου δεν έχουν μεγάλα γδαρσίματα και γενικά η κατάσταση τους είναι πολύ καλή ξεκίνα ακόμα και με γυαλλόχαρτο 800. Συνέχισε με 1000 μέχρι να γίνει μάρμαρο το κοντάκι. Αν έχεις και κανένα βαθούλωμα επιδιορθώνεται και αυτό απλά πες μου να σου πω πως (αν ψάξεις λίγο στο διαδίκτυο βρίσκεις τα πάντα). Μετά αφού το καθαρίσεις επιμελώς απο σκόνες κτλ άστο 1-2 μέρες σε ξηρό μέρος να φύγει η όποια υγρασία (πχ απο τον ιδρώτα των χεριών κατά το τρίψιμο) και ξεκίνα να περνάς το λινέλαιο. Πρίν το λινέλαιο μπορείς να περάσεις και ένα χέρι sealer (το οποίο "σφραγίζει" το ξύλο). Met;a to σεαλερ πάλι τρίψιμο απο 800-100. Αν ξέρει κάποιος φίλος κάποιο καλό sealer να μας το γράψει να το έχουμε υπόψη. Αν τα ξύλα σου είναι καλά και δεν έχουν πόρους είναι δηλαδή μάρμαρο που λέμε μην βάλεις sealer και πήγαινε κατευθείαν σε λινέλαιο (boiled λινέλαιο, έχουν τα καταστήματα με μπογιές ζωγραφικής, έχει και η beretta ένα true oil το ονομάζει αλλά γυαλίζει υπερβολικά για τα δικά μου γούστα). Πολύ μικρή ποσότητα κάθε φορά (1-2 σταγόνες ανα πλευρά) και πολύ καλό τρίψιμο. Μετά από καμιά 15 αρια χέρια θα γίνει μια "κρούστα" από αυτό. Αν δεν το θες πολύ γυαλιστερό τρίψε με 1200 γυαλόχαρτο και θα έχεις ένα πιο φυσικό τελείωμα.
Αν είναι βερνίκι πρέπει να το αφαιρέσεις με ειδικό καυστικό υγρό και μετά να ακολουθήσεις την πιο πάνω διαδικασία. Δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό αλλά νομίζω πως είναι μόνο η πρώτη φορά.
Καλό είναι να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και όχι να τις κρατάμε μόνο για μας και δεν μιλώ μόνο για αυτό αλλά και πολλά άλλα θέματα σχετικά με την συντήρηση των όπλων και άλλους τομέις. Όντως στο χώρο μας στη Κύπρο παρατηρείται μια μικροπρεπεις μυστικοπάθεια. Άθω ξεκίνα και ότι θες εδώ είμαστε (εχω να γράψω κάτι το επόμενο διάστημα και θα μπαίνω λίγο πιο αραιά να το ξέρεις αν δεν σου απαντήσω άμεσα καμία φορά). Το πολλή πολλή να μου δώσεις και κανα πόστο σου για τις οδηγίες....
nature έγραψε:Γεια σου φίλε Άθω. Η δουλεία είναι παιχνίδι μπορείς να το κάνεις απο μόνος σου και να εξοικονομήσεις ένα σημαντικό ποσό. Το άγριο του πιστολέ λέγεται ψάθα και δεν τρίβεται απλά με προσοχή το αφήνουμε όπως είναι. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με την πάπια (παρακόντακο). Αν τα ξύλα σου δεν είναι περασμένα με βερνίκη αλλά είναι oil finish μπορείς να ξεκινήσεις το γυαλλοχάρτισμα άμεσα. Αν τα ξύλα σου δεν έχουν μεγάλα γδαρσίματα και γενικά η κατάσταση τους είναι πολύ καλή ξεκίνα ακόμα και με γυαλλόχαρτο 800. Συνέχισε με 1000 μέχρι να γίνει μάρμαρο το κοντάκι. Αν έχεις και κανένα βαθούλωμα επιδιορθώνεται και αυτό απλά πες μου να σου πω πως (αν ψάξεις λίγο στο διαδίκτυο βρίσκεις τα πάντα). Μετά αφού το καθαρίσεις επιμελώς απο σκόνες κτλ άστο 1-2 μέρες σε ξηρό μέρος να φύγει η όποια υγρασία (πχ απο τον ιδρώτα των χεριών κατά το τρίψιμο) και ξεκίνα να περνάς το λινέλαιο. Πρίν το λινέλαιο μπορείς να περάσεις και ένα χέρι sealer (το οποίο "σφραγίζει" το ξύλο). Met;a to σεαλερ πάλι τρίψιμο απο 800-100. Αν ξέρει κάποιος φίλος κάποιο καλό sealer να μας το γράψει να το έχουμε υπόψη. Αν τα ξύλα σου είναι καλά και δεν έχουν πόρους είναι δηλαδή μάρμαρο που λέμε μην βάλεις sealer και πήγαινε κατευθείαν σε λινέλαιο (boiled λινέλαιο, έχουν τα καταστήματα με μπογιές ζωγραφικής, έχει και η beretta ένα true oil το ονομάζει αλλά γυαλίζει υπερβολικά για τα δικά μου γούστα). Πολύ μικρή ποσότητα κάθε φορά (1-2 σταγόνες ανα πλευρά) και πολύ καλό τρίψιμο. Μετά από καμιά 15 αρια χέρια θα γίνει μια "κρούστα" από αυτό. Αν δεν το θες πολύ γυαλιστερό τρίψε με 1200 γυαλόχαρτο και θα έχεις ένα πιο φυσικό τελείωμα.
Αν είναι βερνίκι πρέπει να το αφαιρέσεις με ειδικό καυστικό υγρό και μετά να ακολουθήσεις την πιο πάνω διαδικασία. Δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό αλλά νομίζω πως είναι μόνο η πρώτη φορά.
Καλό είναι να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας και όχι να τις κρατάμε μόνο για μας και δεν μιλώ μόνο για αυτό αλλά και πολλά άλλα θέματα σχετικά με την συντήρηση των όπλων και άλλους τομέις. Όντως στο χώρο μας στη Κύπρο παρατηρείται μια μικροπρεπεις μυστικοπάθεια. Άθω ξεκίνα και ότι θες εδώ είμαστε (εχω να γράψω κάτι το επόμενο διάστημα και θα μπαίνω λίγο πιο αραιά να το ξέρεις αν δεν σου απαντήσω άμεσα καμία φορά). Το πολλή πολλή να μου δώσεις και κανα πόστο σου για τις οδηγίες....
good luck
ΦΙΛΕ NATURE ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΠΡΟΤΙΜΑΣ ΤΗΣ ΦΑΣΣΑΣ Ι ΤΗΣ ΤΖΙΚΛΑΣ
nature έγραψε:Μια και ξεθάφτηκε το θέμα μετά απο καιρό, σήμερα τελείωσα και εγώ το δικό μου κοντάκκι. Γενικά δεν πιάνουν τα χέρια μου για να είμαι ειλικρινής αλλά με καλό ψάξιμο στο internet και στο youtube κάνεις τα πάντα σήμερα. Ξεκίνησα με γιαλλόχαρτο 400,μετά 600, 800, και μετά 1000. Στην συνέχεια καμιά 15ριά χέρια λινέλαιο (2/ ημέρα) χωρίς sealer (βαριόμουνα να περιμένω μέχρι να έρθει και δεν βρήκα σε καταστήματα Κύπρο κάποιο καλό). Στο τέλος έκοψα την γυαλλάδα με γιαλλόχαρτο 1200 για να έχω mat τελείωμα που μου αρέσει περισσότερο. Αν το έκανα ξανά θα έβαζα sealer αφού οι πόροι δεν έχουν κλείσει εντελώς. Γενικά πάντως το κοντάκι έγινε ξανά καινούριο και μαζί του χάθηκαν και 2-3 αναμνήσεις από βαθουλώματα μετά από πτώσεις......
Φιλε Nature σε χαιρετω ,μετα απο καπια ασχιμη εμπειρια απο (επαγγελματια) αποφασισα να το ξανακανω εγω το κοντακι απο την αρχη ,το προβλιμα ειναι οτι δεν μπορω να του δοσω γιαλαδα εχεις καμια ιδεα που μπορει να βοιθησει ?
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
φιλε αν δεν κανω λαθος πρεπει να ξανατριφτει και να ξαναγινει. εμενα το oil finish που μου εκανε στην λαρνακα ο γιωργος σιεκκερης σε grade 5 ειναι καταπληκτικο. δεν χανεις τιποτα, τηλ του. www.opla-gp.com
marinos.a έγραψε:Αθω, με το τελλακι της κουζίνας για finish εδοκίμασες?
Εναλλακτικά έχω εγώ tru-oil και έρχεσαι να το δοκιμάσουμε
Ρε φιλε εδοκιμασα που ουλλα τιποτε ,οσο για το tru oil εχω τζε εγω αλλα δεν καταφερα να το απλοσω εκολιτσαζε τζε εκαμα τα που...ς .Αν μπορεις να με βοειθησεις να σου το φερο να το δεις