Κοντάκι και pitch

Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Re: Κοντάκι και pitch

Δημοσίευση από virtualgreek »

kyriakos304 έγραψε:
virtualgreek έγραψε: Με σειρά.. πρώτα επιβεβαιωνόμαστε για το μήκος του κοντακιού μας, μετά για το Pitch και μετά την ράχη του κοντακιού μας.
Μήκος ή την κλίση δεξιά αριστερά;
Μήκος.
Η κλίση δεξιά/αριστερά έρχεται με τον έλεγχο της ράχης του κοντακιού. Όταν ελέγχουμε την ράχη ουσιαστικά ελέγχουμε το ύψος μπροστά και πίσω, και την κλίση δεξιά/αριστερά.

Όταν βάλουμε cheek pad ψηλώνουμε περισσότερο το κοντάκι μας και η βολή μας πάει πιο ψηλά.
Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από mouzouris »

Επίσεις όταν βάλουμε προσθετικό μάγουλο πρέπει να προσέξουμε να το τοποθετήσουμε έτσι ώστε να μην μας βγάλει εκτός, από το κέντρο της ρήγας. Να μην πάμε να διορθώσουμε το ένα μέτρο και να χαλάσουμε άλλο μέτρο.
vti-chris
Full Member

Δημοσίευση από vti-chris »

Στο θέμα με το Pitch, δεν υπάρχει περίπτωση το pitch να είναι λάθος, το πέλμα να πατά λάθος και το όπλο να μην πάει προς τα πάνω ή προς τα κάτω κατά το κτύπημα λόγω γεωμετρίας του όπλου???
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Από την στιγμή που ο άξονας της κάνης που πυροβολά είναι σε πιο ψηλή θέση από το κοντάκι είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει η τάση των κανών (ροπή) να πάνε προς τα πάνω. Η διαφορά εδώ είναι το πόσο το μειώνεις με διαφορες τεχνιτές λύσεις;
Οι κατασκευαστές προσπαθούν να μειώσουν το φαινόμενο αυτό με την αυξηση βάρους, με τις οπές εκτόνωσης αερίων οι οποίες είναι με συγκεκριμένες μοιρες βγαλμένες, πρόσφατα είδαμε και αντικραδασμικά πέλματα που προσπαθούν να μειώσουν αυτό το φαινόμενο. Άλλοι το πετυχαίνουν σε μικρό βαθμό άλλοι σε μεγάλο.
vti-chris
Full Member

Όσο αφορά την κοπή του κοντακιού...καλύτερα να το αφήσω για τελευταία επιλογή ή να προχωρήσω στην κοπή και εφαρμογή ελαστικού αντικραδασμικού πέλματος μιας και τώρα έχει το πιο λεπτό και σκληρό πλαστικό πέλμα το οποίο δεν μου αφήνει περιθώρια αλλαγής??
-"Δύο πράγματα δεν έχουν όρια:το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία...και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα βέβαιος"
-"Το σημαντικό είναι να μην σταματήσεις να κάνεις ερωτήσεις. Η περιέργεια έχει τον λόγο της που υπάρχει"
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Αν το όπλο είναι ελαφρύ, κάτω από 3 κιλά η σωστή κίνηση είναι να γίνει η διόρθωση ταυτόχρονα. Αν το όπλο έχει το βάρος του και σου αρέσει αισθητικά το εργοστασιακό κοκκαλο κάνεις πρώτα την διόρθωση του pitch και μόνο αν συνεχίζει να σε ενοχλά το λάκτισμα τότε βάζεις και το αντικραδασμικό πέλμα.
vti-chris
Full Member

Στην προκειμένη περίπτωση όπου στις γρήγορες επωμίσεις κλειδώνει πιο χαμηλά...είναι θέμα pitch ή περισσότερο θέμα μήκους του κοντακιού?
Alb. Einstein
Άβαταρ μέλους
mouzouris
Full Member
Επικοινωνία:

Λανθασμένης επώμισης !
Το μήκος του κοντακιού μετριέτε πάντοτε κατα την σωστή επώμιση. Η σωστή επώμιση δεν είναι η απότομη επώμιση. Θυμάμε πάντα τον δάσκαλο μου Αντώνη Δεστέφανι (και μου έμεινε από τότε) ΑΡΓΗ ΕΠΩΜΙΣΗ ΙΣΟΝ ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΑΤΗΜΑ ΣΚΑΝΔΑΛΗΣ.
Παρακολουθήστε τους σκοπευτες του skeet που ρίχνουν σε σχετικά κοντινούς και γρηγορους στόχους, πόσο "αργά" και "γλυκιά" φέρνουν το όπλο στον ώμο.
Επίσης το πρόβλημα που παρουσιάζετε το όπλο να κάθετε χαμηλά συμβαίνει σε ορισμένες περιπτώσεις όπου ο κυνηγός τοποθετεί πρώτα το κοντάκι στον ώμο και μετά κουμπώνει το κεφάλι στην ράχη ενώ θα έπρεπε να είναι το αντίθετο. Το κοντάκι έρχεται και βρίσκει το κεφάλι (ζυγωματικό) και έτσι ταυτόχρονα αναγκάζουμε το πέλμα να ανέβει (κλειδώσει) και στο σωστό ύψος στον ώμο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mouzouris την 18 Νοέμ 2013, 19:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator

Δημοσίευση από virtualgreek »

mouzouris έγραψε:Λανθασμένης επώμισης !
:D

Ο φίλτατος φίλος Γιώργος καλά έκανε και το ανάφερε αυτό.

Πριν κάνεις οποιεσδήποτε αλλαγές είσαι σίγουρος ότι η επώμιση σου είναι σωστή? Είναι σωστή τόσο σε απαλή επώμιση, όσο και βεβιασμένη ?

Αλλά και πάλι, εάν είσαι σίγουρος ότι είναι σωστή η επώμιση σου, τότε είτε το μήκος φταίει, είτε το κάτω μέρος του πέλματος. Αλλά και πάλι, εάν μιλάμε για το Browning Ultra Plus με κόκκαλο πίσω, σου λέω ότι αποκλείεται να φταίνει εκείνο το λίγο που περισσεύει από κάτω.

Πάρτο ένα περίπατο στον Γιώργο και θα σε καθοδηγήσει.
Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
vti-chris
Full Member

Η αλήθεια είναι ότι η γρήγορη επώμιση μου βγαίνει κυρίως στο κυνήγι παρόλο που λέω στον εαυτό μου συνεχώς ότι δεν χρειάζεται η βιασύνη.
Τώρα πως διορθώνεται αυτό?!?!?!?
Alb. Einstein
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”