Beretta Guns
- Phinix
Re: Beretta Guns
Κοπέλια καλημερίζουμεν,
έχω και εγώ ένα beretta 687 silver pegion 3 με 18.3 και 18.4 αυλούς
είναι ο τρίτος χρόνος μαζί του
έχω δοκιμάσει πάρα πάρα πολλά διαφορετικά φυσίγγια και η άποψη που σχημάτισα είναι ότι οι πιο στενοί αυλοί όπως οι δικοί μας είναι ιδιότροποι με τα πιο ψηλά γραμμάρια
μέχρι 33.5 ΜΑΧ παίζω τωρά και είδα διάφορα μεγάλη
επίσης άλλαξα το 4-3 τσοκ σε 3-1 και πάλε είδα διαφορά
εν ξέρω αν το πρόβλημα είναι τα ψηλά γραμμάρια αλλά στη περίπτωση μου έπαιξε ρόλο
άλλες γνώμες από κατόχους beretta με πιο "στενούς" αυλούς???
έχω δοκιμάσει πάρα πάρα πολλά διαφορετικά φυσίγγια και η άποψη που σχημάτισα είναι ότι οι πιο στενοί αυλοί όπως οι δικοί μας είναι ιδιότροποι με τα πιο ψηλά γραμμάρια
εν ξέρω αν το πρόβλημα είναι τα ψηλά γραμμάρια αλλά στη περίπτωση μου έπαιξε ρόλο
Λαοι, που ξεχνανε την ιστορια τους, είναι καταδικασμενοι να την ξαναζησουν
- FRANCHI
- Full Member
φίλε το 7.5 νούμερα θεωρείται το καλύτερο νούμερο άμαν θέλεις να κυνηγάς όλα τα θηράματα σε έτσι αποστάσεις. 15-20 μέτρα τι να γλυτώσει που ένα σύννεφο σκάγια 7.5. Τσιαμέ που εν να φάει 3 πεντάρια θα φάει τα διπλάσια μπορει τσιαι περισσότερα με καλό φουσιέκκι και σωστή κατανομή.GiorgosT έγραψε:Κοπελια αν η Φασσα «Σιδερένια» που βλέπεται στην φωτογραφία ήταν κτυπημένη με 7 η με 8 νούμερο ήταν να την γύρευε ακόμα ο Σωτήρης μας. ενώ αν ήταν με 4 νούμερο ήταν να μείνει σεκκα. πιστεύω ότι μόνο ένας φασσαρης θα μας λύση την απορία μας
Φίλε Σωτήρη δοκίμασε σε ένα χαρτόνι διάφορα φουσιέκκια και σκάι με πιο λίγα γραμμάρια να δεις. Tα πολλά τσάγια μπορεί να σου χαλούν την κατανομή
I believe half of what I see and nothing of what I hear
-
- Full Member
καλη σας μερα. ενδιαφερουσα η συζητηση σας. ειμαι και εγω κατοχος 2 Beretta ενα 682 gold e skeet 18.6 kai ena 682 gold skeet 18.4 την προπερασμενη βδομαδα πηγα κυνιγι με το 682 gold e και πηρα 12 τζικλες. και οι 12 πανω απο 35-45 μετρα βολης και ολες μα ολες ΣΕΚΚΕΣ. προχτες την κυριακη πηγα στον ιδιο τοπο με τα ιδια φισιγγια και πηρα 6 πουλια και τα 6 γεματωμενα και κουτσοφτερα. η μονη διαφορα ηταν οτι ειχε ανατολικο αερα. πιστεψετε με καμνει πολλη διαφορα ο ανατολικος.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Stelios K. την 09 Φεβ 2012, 10:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Full Member
Phinix έγραψε:Κοπέλια καλημερίζουμεν,
Καλημέρα κοπέλια
Έχω και εγώ στην κατοχή μου ένα 686 με 18,3 αυλούς με mobile τσοκς .
Βασικά θα συμφωνήσω με τον φίλο Phinix όσο αφορά τα γραμμάρια και τα τσοκς .
Όσο αφορά τα τσοκς το 4 το βρίσκω πολλά ανοικτό ακόμη και σε απόσταση 25 μέτρων, μετά που έλεγξα τις κατανομές με 32γρ 6 νο. σκάι και 32 γρ. 9 νο. σκάι . Το τσοκ 3 είναι το ανοικτότερο που με αφήνει ικανοποιημένο στο ενδειμητικό και στην τζίκλα με αυτά τα γραμμάρια και νούμερο σκαγιών σε αυτή την απόσταση. Ίσως ο λόγος να είναι ότι οι στενοί αυλοί παράγουν πιο ψηλές πιέσεις με αποτέλεσμα να σκορπούν τα σκάγια.
Την λύση πού νομίζω ότι βρήκα είναι να χρησιμοποιώ ένα νούμερο πιο μικρό σκάι, δηλ. 32γρ 7 νο. σκάι στο ενδειμητικό και 32 γρ. 10 νο. σκάι στην τζίκλα σαν πρώτη βολή.
- Breda Pegaso
Ειπαμε ενα 80% φταιμεν εμεις και οχι κατι αλλο. Μπορει μια μερα να ειμαστε σε κακη μερα. Μα τζιαι λιο πισω τους να πεζουμε τα πουλια θα φευκουν....Τωρα καποιες φορες μπορει να γινετε τζιαι τζινο το overkilling.
Εγω τελευταια οτι χασω τα ριχνω σε μενα.
Σε μια εξορμηση φετος επεζα 5-4 τσιοκ και 32γρ Νο11. Eσηκωνετουν η τζιηκλα που τα 25 μετρα ωσπου να την πεξω επηενε 30+. Πεζω την 1η ξιφτερισα την και επηεννε τζιαι αμεσως εσκεφτηκα οτι εν το 11 Νο που φταιει! Μετα σηκωνεται αλλη πατσιαουρι! Μετα αλλη ξιφτερισμα. Μετα πατσιαουρι. Σε μια φαση εκαμα double 25 μετρα η πρωτη και η 2η γυρω στα 35 μετρα πατσιαουρκα και οι 2. Αρα εφταια εγω. Το παραμικρο λαθος να καμεις και ειναι και δυσκολο θηραμα, εχεις και πολλες βολες αργες, γρηγορες, ψηλες κλπ συγχιζεσαι...
Οσο για τις φασσες εγω επροσεξα απο τις εμπειριες μου οτι το χειμωνα πεφτουν πιο ευκολα...Και δεν μιλω για μεμονωμενες περιπτωσεις αλλα για αρκετα πουλια. Νομιζω μεχρι τα 25-30 μετρα και με 9 νουμερο να την πεξεις αν εισαι καλα πανω της πεφτει. Το καλοκαιρι εν πιο δυσκολη υποθεση. Οκ ομως αν θα παεις απκλειστικα για φασσες τουτη την εποχη οπως το Σωτηρη εν θα παεις με το 9 αλλα ενα 6-7 εν καλο.
Εγω τελευταια οτι χασω τα ριχνω σε μενα.
Σε μια εξορμηση φετος επεζα 5-4 τσιοκ και 32γρ Νο11. Eσηκωνετουν η τζιηκλα που τα 25 μετρα ωσπου να την πεξω επηενε 30+. Πεζω την 1η ξιφτερισα την και επηεννε τζιαι αμεσως εσκεφτηκα οτι εν το 11 Νο που φταιει! Μετα σηκωνεται αλλη πατσιαουρι! Μετα αλλη ξιφτερισμα. Μετα πατσιαουρι. Σε μια φαση εκαμα double 25 μετρα η πρωτη και η 2η γυρω στα 35 μετρα πατσιαουρκα και οι 2. Αρα εφταια εγω. Το παραμικρο λαθος να καμεις και ειναι και δυσκολο θηραμα, εχεις και πολλες βολες αργες, γρηγορες, ψηλες κλπ συγχιζεσαι...
Οσο για τις φασσες εγω επροσεξα απο τις εμπειριες μου οτι το χειμωνα πεφτουν πιο ευκολα...Και δεν μιλω για μεμονωμενες περιπτωσεις αλλα για αρκετα πουλια. Νομιζω μεχρι τα 25-30 μετρα και με 9 νουμερο να την πεξεις αν εισαι καλα πανω της πεφτει. Το καλοκαιρι εν πιο δυσκολη υποθεση. Οκ ομως αν θα παεις απκλειστικα για φασσες τουτη την εποχη οπως το Σωτηρη εν θα παεις με το 9 αλλα ενα 6-7 εν καλο.
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
beretta ultralight essential έχω
πρέπει να δω τόσα πολλά πράματα πριν να αρκέπσω να φταίω χαρτούτσιες και όπλο
αν το 80% είναι ο κυνηγός τότε θα είμαι πολλή καιρό μέσα σε αυτό το ποσοστό
μαθαίνω και χαίρομαι που υπάρχουν ανθρώποι που είναι διαθέσιμοι να διδάξουν
για περπατητό κυνήγι δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο βάρος για κυνηγετικό , πόμπα πράμα
διερωτούμαι αν όταν λέμε κυνήγι δεν εννοούμε περπατητό
πρέπει να δω τόσα πολλά πράματα πριν να αρκέπσω να φταίω χαρτούτσιες και όπλο

αν το 80% είναι ο κυνηγός τότε θα είμαι πολλή καιρό μέσα σε αυτό το ποσοστό
μαθαίνω και χαίρομαι που υπάρχουν ανθρώποι που είναι διαθέσιμοι να διδάξουν
για περπατητό κυνήγι δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο βάρος για κυνηγετικό , πόμπα πράμα
διερωτούμαι αν όταν λέμε κυνήγι δεν εννοούμε περπατητό

- Breda Pegaso
Να μην σου πω παραπανω που το 80% φταιει ο σκοπευτης.... 

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
- GiorgosT
- Full Member
90%Breda Pegaso έγραψε:Να μην σου πω παραπανω που το 80% φταιει ο σκοπευτης....
ΗΟΜΟ HOMINI LUPUS
φιλε δεν παιζω ζικλες στο ποστο για τες φασες για να μεν καμω θοριβο και να ερτουν οι φασες η' αν ξερω πως στην διαδρομι που θα ακολουθισω για το αυτοκινητο θα καθουντε φασεςFRANCHI έγραψε:φίλε άλλαξε φουσιέκια και σκάι, φαίνεται ότι δεν κόφκουν τα συγκεκριμένα τωρά. Νομίζω εν πολλά χοντρό το σκάι που παίζεις. Βάλε 7-7.5 ή ακόμα 8 αφού τες παίζεις έτσι κοντά. Αφού εν συκωτές που παίζεις άμαν φύγει τσίκλα παίζεις την με το 5?
γιαυτο εχω μονο ψυλα γραμαρια στο οπλο μου και χοντρο σκαι εχτες αφικα ζε ερεξαν παραπανω που 10 ζικλες που το ποστο μου!
χτες επιδη το ποστο που διαλεξα ηταν κατσιμου της φασας...δλδ τα πουλια της περιοχης ηταν να ερτουν να κατσουν ζιαμε οπως και διποτε μετα που τες 3 φασες που επαιξα και ειδα οτι ειχα δικαιο για το ποστο ειχα στο οπλο μια victory 32 gr 8no στο 4 chock και μια victory 35 gr 5 no στο 2 chock! επαιζα τες την ωρα που εμαχουνταν να κατσουν για να μεν εχει περιπτοση να ειχε κανενα κλονη μπροστα μου που εκαθουνταν στα 10-15 μετρα εγεμονεν ο τοπος φτερα και επεφταν εκαθαρισα τες ζε ουλες εχουν παρπανω που 5-8 σκαγια ακομα και πανω στη κελε ειχαν και ηταν ζωντανες!
εθαλα να ειμαι σιγουρος για το τι θα γραψω επαιξα 20-25 φασες ως τωρα τον καιρω της ζικλας και μονο 4-5 ηταν σεκες η 1 που τα 40-50 μετρα με 32 γραμαρια victory skeet 8no, ειχεν 3-4 που επετασαν κανονικα εφιαν και σαν επετουσαν εβλεπα τες να πεφτουν, οι ιπολιπες επεφταν αλλα επρεπε να τες πνιξω για να παιθανουν!
Υ.Π η φασα που εβαλα πιο πρην 1 που τα 3 σκαγια επερασε που την αλλη! παρολα αυτα που τα 10-15-20 το πολι μετρα εν επρεπε να περασουν και τα 3?