ΔΙΟΠΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΜΑΣ

Tuesday, 12 October 2010
ΔΙΟΠΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΒΟΛΟ ΜΑΣ

Πώς να αναγνωρίζουμε και να επιλέγουμε την διόπτρα για το αεροβόλο μας

Η διόπτρα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το αεροβόλο

 

Η επιλογή της διόπτρας εξαρτάτε κυρίως από την χρίση του αεροβόλου μας. Δηλαδή αν είναι για στόχους, για κυνήγι ή και για τα δύο και σε ποιες αποστάσεις θέλουμε να χτυπούμε. Οι διόπτρες έχουν μερικά χαρακτηριστικά επιλογής που πρέπει να προσέξουμε για να κάνουμε την σωστή επιλογή. Μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά είναι η διάμετρος του αντικειμενικού φακού (Objective Lens), η ποιότητα των φακών εντός της διόπτρας, η  μεγέθυνση απόστασης (Zoom), τα κομβία διόρθωσης (Adjustments), ο τύπος νηματόσταυρου και η διάμετρος διάμετρος του κορμού. Ας δούμε όμως ποιο αναλυτικά μερικά παο αυτά τα χαρακτηριστικά

Χαρακτηριστικά.

  1.  Τα απλά χαρακτηριστικά μιας διόπτρας είναι π.χ. 4 – 16 Χ 50 (Power x Obj.) Ο πρώτος αριθμός είναι η αρχική μεγέθυνση (Zoom) και ο δεύτερος αριθμός η μέγιστη  μεγέθυνση (Zoom). Ο τρίτος αριθμός είναι η διάμετρος του αντικειμενικού φακού που βρίσκετε στο μπροστά μέρος σε μμ. Πιο κάτω εξηγούμε αναλυτικά τα μέρη και χαρακτηριστικά μιας διόπτρας.      

Αντικειμενικός φακός (Objective Lens)

Είναι ο φακός που βρίσκετε στο εμπρός μέρος της διόπτρας μας και οι διαστάσεις του είναι σε mm. Όσο πιο μεγάλη διάμετρο έχει τόσο πιο πολύς φωτισμός εισέρχεται μέσα στη διόπτρα με αποτέλεσμα να βλέπουμε πολύ καθαρότερα το στόχο μας σε μεγάλες αποστάσεις αλλά και μας δίνει και μεγαλύτερο οπτικό πεδίο. Για αυτό ο φακός αυτός είναι ένα από τα σημαντικά στοιχεία σε μια διόπτρα. Οι παράγοντες που επηρεάζουν τις διαστάσεις του είναι η δύναμη που έχει η διόπτρα σε μεγέθυνση, δηλαδή όσο πιο μεγάλη είναι τόσο πιο μεγάλη είναι και η διάμετρος του μπροστινού φακού. Ο δεύτερος παράγοντας είναι η διάμετρος του κορμού της διόπτρας σχήμα 2 (7) ο οποίος πρέπει να είναι μία συμπαγές σωλήνα και να μην διακόπτετε η σωλήνα στα κομβία διόρθωσης του φακού (One-piece aluminum tube ). Διόπτρες με μεγέθυνση μέχρι 12Χ και με διάμετρο κορμού 25mm συνήθως ο φακός έχει διάμετρο 42 ή 44mm. Μία διόπτρα με μεγέθυνση 32Χ συνήθως έχει διάμετρο 56 ή και 60mm. Σε διόπτρες που το κορμί τους έχει διάμετρο 30mm  συνήθως είναι 40mm και 52mm αντίστοιχα.

Ποιότητα των φακών. Fully Multi-coated optics (100% Waterproof, fog proof, shockproof)

Οι φακοί που χρησιμοποιούν οι διόπτρες είναι καλής ποιότητας με προδιαγραφές τέτοιες που να μην επηρεάζονται από ομίχλη, υγρασία, και διάθλαση του φωτός. Αυτό που βοηθά τα μέγιστα για την καθαρή ορατότητα στους φακούς είναι και το αέριο (Dry-nitrogen filled) που τοποθετείτε μέσα σε αυτούς και κλείνει αεροστεγώς. Για αυτό εάν χαλάσει ο φακός δεν πρέπει να τον διορθώσουμε ανοίγοντας τον, μόνο εάν τον στείλουμε στο εργοστάσιο κατασκευής του.   Όταν αγοράζουμε την διόπτρα αυτές τις προδιαγραφές των φακών τις γράφει στο εγχειρίδιο λειτουργίας της διόπτρας, διότι δεν είναι όλες οι διόπτρες καλής ποιότητας που βρίσκονται στην αγορά…

Διορθωτικός φακός ματιού.

Ο φακός αυτός βρίσκετε στο πίσω μέρος της διόπτρας και περιστρέφοντας τον διορθώνουμε το λάθος που τυχόν να έχει η όραση μας σε περίπτωση που φοράμε γυαλιά (Fast-focus eyepiece ). Η απόσταση του ματιού μας από τον φακό  έχει σημασία (Eye Relief) συνήθως είναι 9cm μέχρι 11cm αλλά υπάρχουν και φακοί με μεγαλύτερη απόσταση όπως 14cm για κοντάκι 48cm και 50cm από τη σκανδάλη.  Length of Pull

Μεγέθυνση απόστασης (Zoom)

Είναι το κομβίον που βρίσκετε στο πίσω μέρος της διόπτρας και όσο το περιστρέφουμε βλέπουμε τον στόχο να έρχεται πιο κοντά με αποτέλεσμα να βλέπουμε με μεγαλύτερη άνεση και λεπτομέρεια τον στόχο. Συνάμα θα πρέπει να διορθώσουμε παράλληλα και την απόσταση με τον αντικειμενικό φακό περιστρέφοντας τον (Parallax Adjustment) για να καθαρίσει εντελώς ο στόχος. Σε μερικές διόπτρες η διόρθωση απόστασης βρίσκετε στο πλευρό της διόπτρας σχήμα 2 (5) για πιο εύκολη και γρήγορη διόρθωση της απόστασης. Πάνω σε αυτό το κομβίον διόρθωσης υπάρχει αποστασιόμετρο σε μερικές διόπτρες είναι σε μέτρα και σε άλλες είναι υάρδες. Για να βρούμε την ορθή απόσταση του στόχου μας μέσω της διόπτρας θα πρέπει να περιστρέψουμε τον μεγεθυντικό φακό στον αριθμό 10 και να καθαρίσουμε εντελώς το στόχο μας περιστρέφοντας το κομβίον διόρθωσης και βλέπουμε τον αριθμό. Αυτή είναι η πραγματική απόσταση του στόχου μας, μόνο με τον αριθμό 10 επιτυγχάνετε αυτό.

Κομβία διόρθωσης (Adjustments)

Τα κομβία αυτά μας βοηθούν να προσαρμόσουμε την διόπτρα μας με την πορεία που κάνει το σφαιρίδιο μόλις εξέλθει από την κάνη του όπλου μας. Υπάρχουν δύο κομβία,  ένα στο πάνω μέρος της διόπτρας σχήμα 2 (3) που είναι υπεύθυνο για την πάνω – κάτω απόκλιση του σφαιριδίου από το κέντρο. Και το άλλο βρίσκετε στο πλευρό της διόπτρας σχήμα 2 (4) και είναι υπεύθυνο για την δεξιά – αριστερά απόκλιση από το κέντρο. Για να προσαρμόσουμε ορθά την διόπτρα θα πρέπει πρώτα να την στηρίξουμε με προσοχή στην πλάτη του όπλου μας με τις ανάλογες βάσεις της διόπτρας που υπάρχουν αρκετές στην αγορά. Οι ποιότητες διαφέρουν στα μέταλλα κατασκευής και τις βίδες που χρησιμοποιούν. Συνήθως το βασικό μέταλλο είναι  από αλουμίνιο αλλά πρέπει να έχει και άλλα τουλάχιστο τρία μέταλλα για να αποκτήσει την σκληρότητα που χρειάζεται για καλό κράτημα της διόπτρας κατά την βολή και οι βίδες πρέπει να είναι διπλές για πολύ καλύτερο ευθυγράμμιζα στην πλάτη του όπλου. Πάνω στα κομβία υπάρχει αριθμός όπως 1/4” ή 1/8” (Click Value, in@100m 1/4” ή 1/8”) αυτός ο αριθμός υποδηλώνει ότι στην απόσταση των 100 μέτρων κάθε κλικ που μετακινούμε το κομβίον η απόκλιση του κέντρου θα είναι 1/4” ή 1/8” (1/4 M.O.A. audible/resettable wind age and elevation adjustment). Σε πιο κοντινές αποστάσεις η απόκλιση θα είναι μικρότερη. Συνήθως την διόπτρα την μηδενίζουμε στην μέση απόσταση από την μέγιστη δραστική που μπορεί να ρίξει το όπλο μας. Δηλαδή εάν ένα αεροβόλο ρίχνει ικανοποιητική βολή μέχρι τα 60μ. μηδενίζουμε το φακό μας στα 30μ. για 80μ. μηδενίζουμε στα 40μ. Ο λόγος είναι διότι στην απόσταση αυτή το σφαιρίδιο μας κάνει την πιο ομαλή καμπύλη τροχιά και έτσι μπορούμε να ελέγξουμε καλύτερα την άνοδο και κάθοδο του σφαιριδίου ανάλογα με την απόσταση. Οι δεξιά – αριστερά τελείες μας βοηθούν στην διόρθωση απόκλισης από το κέντρο όταν υπάρχει δυνατός άνεμος αφού υπολογίσουμε την ταχύτητα και την διεύθυνση του.   

 

Τύπος νηματόσταυρου.

Υπάρχουν αρκετοί τύποι ( σχήμα 1) νηματόσταυρου ανάλογα με την χρίσει της διόπτρας. Εάν είναι για κυνήγι ελαφιών, αγριόχοιρων… ή για μικρά θηράματα. Συνήθως για διόπτρες αεροβόλων χρησιμοποιούμε το σταυρόνημα με τις τελείες, κάθετες και οριζόντιες (Mill – Dots) σχήμα 3. Αυτές μας βοηθάνε να ανεβάσουμε ή να κατεβάσουμε το κέντρο της διόπτρας μας ανάλογα με την απόσταση για να επιτύχουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια το στόχο μας.

Αυτό επιτυγχάνετε αφού βάλουμε στόχους σε διάφορες αποστάσεις 10μ. 20μ. 30. 40μ. 50μ. 60μ. 70μ. 80μ. 90μ. Τοποθετούμε το Αεροβόλο μας σε μια σταθερή βάση και κτυπάμε όλες τις αποστάσεις στοχεύοντας πάντοτε το κέντρο. Αφού συνεχίζουμε να βλέπουμε από την διόπτρα μας το στόχο μπορούμε να δούμε το σημείο που κτύπησε το σφαιρίδιο πάνω στον κάθετο άξονα του νηματόσταυρου και βλέπουμε πάνω σε πια τελεία από τις τέσσερεις έχει πέσει και σε πια απόσταση έγινε αυτό σχήμα 3Α. Έτσι γνωρίζουμε σε διάφορες αποστάσεις πόση απόκλιση έχει από το κέντρο πάνω ή κάτω ανάλογα με την απόσταση η βολή μας.   

   

 Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι ο νηματόσταυρος να είναι χαραγμένος σε γυαλί (Engraved Mil-Dot reticule) μέσα στην διόπτρα και όχι όπως παλιά πιασμένος με γόμα στα άκρα, δύο μεταξωτοί ιμάντες. Μπορείτε να το διαπιστώσετε βλέποντας την διόπτρα από μπροστά και κοιτάξετε προσεκτικά στις βάσεις του νηματόσταυρου. Μερικές διόπτρες έχουν φωτιζόμενο σταυρό σχήμα 2 (3), αυτό βοηθά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού να βλέπουμε πολύ καθαρότερα τον σταυρό της διόπτρας αλλά δεν χρησιμεύει σε καμία περίπτωση σε πλήρη σκοτάδι διότι δεν θα βλέπουμε το στόχο μας.

 

Βάσεις στήριξης της διόπτρας (Scope Mounts)

Οι βάσεις πρέπει να τοποθετούνται με πλήρη ευθυγράμμιση στην πλάτη του όπλου έτσι ώστε να υπάρχει η μέγιστη ακρίβεια διαδρομής του σφαιριδίου με το κέντρο της διόπτρας. Ο άλλος βασικός παράγοντας είναι το πάτημα των βιδών στα βραχιόλια και στο πιάσιμο της διόπτρας και στην πλάτη του αεροβόλου. Πρέπει να περιστρέφουμε όλες τις βίδες με την ίδια δύναμη διαδοχικά. Πρώτα τοποθετούμε την βάση στην πλάτη του αεροβόλου και μετά την διόπτρα στα δακτυλίδια. Προτιμότερο οι βάσεις να έχουν διπλές βίδες στήριξης.

Ελπίζουμε φίλοι μου με αυτά τα λίγα να σας βοηθήσουμε να κάνετε την σωστή επιλογή ή σωστή ρύθμιση στην διόπτρα του αεροβόλου σας .

 

          

                                                                Αντώνης Αργυρίδης

Air Gun Hunting Center Cyprus