Εισαγωγή νέων θηραμάτων στους Κυπριακούς βιότοπους

Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2565
Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17

Re: Εισαγωγή νέων θηραμάτων στους Κυπριακούς βιότοπους

Δημοσίευση από Anthimos »

Φίλε Κύπρο η περδικα Alectoris Chucar που κυνηγάμε στην Κύπρο και αυτη τη στιγμη κατατασσεται σαν ΕΝΔΗΜΙΚΟ ειδος κάποτε ήταν απελευθερωμένο ειδος για σπορ.

Η πρακτική καθ αυτον της απελευθέρωσης κάθε χρόνο αναπαραγωμενων πλυθυσμων για κάρπωση θετει σε κινδυνο και έχει φέρει στα όρια εξάλειψης τον αγριο πλυθυσμό της περδικάς συνέχεια.Ο λόγος ειναι οτι απο την στιγμή που απελευθερώνεις υπο την πίεση της κυνηγετικης κοινότητας για καρπωση, ενα τεραστιο πλυθησμό απο εκτρεφόμενα θηράματα ΟΤΙ και να ειναι αυτα δεν σταματας να θέτεις σε κινδυνο ΚΑΘΕ χρονο τον αγριο πλυθησμο. Δηλαδή αν του χρονου με τις ίδιες πρακτκές το ταμειο Θήρας απελευθερωσει αντι ALECTORIS CHUCAR το ειδος ALECTORIS RUFA η VIRGINIAN BOBQUAIL η φύση και το υπόλοιπο θήραμα τιθεται κατω απο ακριβως τους ίδιους κινδύνους. Αυτο που αλλαζει ίσως είναι το ποσοστό βιωσιμότητας άλλων ειδων αφου δεν έχουν δοκιμαστει στο κλιμα της Κυπρου.Επίσης υπαρχει κίνδυνος υβριδισμού/διασταυρωσης ενος είδους πέρδικας με το αλλο αν και σε ορισμένες χωρες όπου ειχαν σαν ενδημικο την ALECTORIS Graeca και απελευθέρωσαν CHUKAR τα υβρίδια ήταν πολύ πετυχημένα.
Ενα αλλο πλεονέκτημα του να απελευθερώνεις συνέχεια το ίδιο θηραμα ειναι οτι το μικρο ποσοστο που επιβιώνει αφομιώνεται πιο ευκολα απο τον ήδη υφιστάμενο επιβιωσαντα ή αγριο πλυθησμο ετσι έχει καλυτερες πιθανότητες αναπαραγωγής και επιβίωσης.Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι οτι απελευθέρωσεις νέων ειδών πρέπει να γίνονται αυθαιρετα.Αντιθετα πρέπει να γίνει με προγραμμα σε περιοχές που καθοριζονται κατοπιν μελέτης.ΔΕΝ μπορουμε να φέρουμε θηράματα και απλά να τα απελευθερώσουμε στους Καμπους για να δούμε τι θα γίνει. Το πιο πιθανό θα αποτύχουμε παταγωδως και με στομφο ΠΑΛΙ θα πουμε οτι ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Laurona
Δημοσιεύσεις: 2609
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 15:42

Re: Εισαγωγή νέων θηραμάτων στους Κυπριακούς βιότοπους

Δημοσίευση από Laurona »

Αγαπητε Ανθιμε

Εχω προσεξει οτι , τουλαχιστον αυτη την εντυπωση εχω σχηματισει, κατεχεις το θεμα σε βιολογικο τουλαχιστον επιπεδο.

Ξερεις λοιπον πολυ καλα λοιπον οτι ετσι απλα και αυθαιρετα ΔΕΝ μπορεις να αμολας στην φυση ξενα θηραματα τα οποια δεν ανηκαν ισως ποτε στον συγκεκριμενο θηραματικο πλουτο του εκαστοτε τοπου, αφου η τροφικη αλυσιδα της καθε χωρας εχει σχηματιστει με τα υπαρχοντα σε αυτην ειδη.

Εκτος της παταγωδους αποτυχιας της, κινδυνευεις να διαταραξεις; αυτη την τροφικη αλυσιδα με συνεπακολουθο να δημιουργηθουν ανωμαλιες σε αυτην με δυσαρεστα αποτελεσματα.Δεν θα επεκταθω περισσοτερο με πιο επιστημονικα θεματα και επιπτωσεις γιατι θα γινω κουραστικος

Ειμαι ομως συμφωνος με τα πιο πανω που αναφερεις.

Επειδη λοιπον φαινεται να ξερεις τι λες, και επειδη για χρονια οι προτασεις μας για απελευθερωση θηραματων με βαση σωστες ερευνες και πρακτικες, παντα εβρισκαν τοιχο, με διαφορες δικαιολογιες, αφου ξερεις πολυ καλα οτι οι ερευνες που απαιτουνται ειναι δαπανηρες και πολυχρονες και καποιοι θα πρεπει να ''κουραστουν'', θα σε παρακαλουσα να θεσεις ενα μοντελλο απελέυθερωσης, που πιστευω ηδη εχεις συνταξει και μελετησει, αλλιως δεν θα ανοιγες το θεμα.

Οι προτασεις αυτες χρησιμοποιηθηκαν απο τις εκαστοτε διοικησεις σαν μοχλος πιεσης...οταν ζητουνταν απο εμας, τους κυνηγους ηταν αρντηιτικες και μη εφαρμοσιμες...οταν επρεπε να δικαιολογησουν την δουλεια που εκαναν για το ετος, τις εφερναν ως δικες τους προτασεις για υλοποιηση, για να δειξουν παθος για την δουλεια τους και φυσικα πρωτοβουλια.

Εαν θελεις λοιπον, καταθεσε τις αποψεις σου, σε πρακτικο ομως επιπεδο, οχι απλα σαν προτασεις, και μπορουμε οι υπολοιποι να τοποθετηθουμε περι αυτων, για οσο γνωριζουμε.

Το περιοδικο εχει καταφερει μια πολυ επιτυχημενη πορεια στο θεμα επικοινωνιας με τις αρμοδιες υπηρεσιες περι κυνηγετικων δρωμενων..και ειμαι σιγουρος οτι οι ιδεες αυτες εαν ειναι εφαρμοσιμες ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ και οχι απλα ΙΔΕΕΣ τοτε .....που ξερεις ισως ανοιξουμε τα ματια των αρμοδιων...και τους δειξουμε οτι τα αγαπα...αποκτουνται με κοπο...

Φιλικα

Laurona
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2565
Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17

Re: Εισαγωγή νέων θηραμάτων στους Κυπριακούς βιότοπους

Δημοσίευση από Anthimos »

Φίλε Laurona.
Πρέπει πρώτα να καθοριστεί τι νέα θηράματα πρέπει να εισαχθουν.
Ας υποθέσουμε οτι θα γίνουν πειράματα με κολχικό φασιανο. Ιδανικος χωρος θα ήταν περιοχή με συνεχή ροή νερου και με καλή θερμοκρασία καπου στο Δασος Παφου ή Τροοδους και σίγουρα σε μονιμα απαγορευμένη περιοχη που να είναι κοντα σε επιτρεπόμενη με παρόμοιες συνθηκες.
Βασικα θα χρειαστεί να περιφρακτει μια εκταση όπου μεσα θα γίνει ενας α κλωβος εξοικιωσης θηραμάτων που θα μπορει να αποσυναρμολογηθει και μια μικρη εγκατάσταση με εκκολαπτικές μηχανές και μόνιμο φυλακα.
Ειτε με την αγορα αγριων φασιανων προς εξασφάλιση αυγων ή ακομα και αγορά γόνιμων αυγων φασιανου για αναπαραγωγη βασικά ακολουθειται παρομοιο μοντελο με την αναπαραγωγη και εκκολαψη της περδικας με την διαφορα οτι τα πουλια θα παραμένουν σε κλώβο εξοικιωσης που αφου αποσπάται θα παραμένουν στον πιο μεγάλο περίφρακτο χώρο ( παρόμοια με τα δλισκαλα που εκανε η υπηρεσία θηρας, μια εξαιρετικη τεχνική ) και αφου μεγαλωσουν με την διασπορα τροφής εκτος της περιφραξης θα αναγκαστουν να βγαινουν στην αγρια εκταση.
Σίγουρα μια χρονοβόρα διαδικασια και θα χρειαστουν τουλάχιστο 5 χρονια απο δεσμευμενα ατομα με μερακι και παρακολουθηση. Αν πετυχει τοτε μπορει να εφαρμοστει σε απαγορευμένες περιοχές σε όλη την Κύπρο όπου οι συνθηκες το επιτρέπουν. Φυσικά στην περιοχή που θα γίνει το πειραμα θα γίνει ελεγχος αλεπούδων και επιβλαβων ΟΧΙ εξολοθρευσή τους αλλα ελεγχος του πλυθησμού.Να μην υπάρχουν περδικες οχι σε μεγάλη εκταση και ο χωρος να κρατηθει απολυτα μυστικός. Παρόμοιες πρακτικές αφαρμόζονται στη Αγγλια και άλλες χωρες όπου ο φασιανος δεν ήταν ενδιμικός αλλα έχει ενταχθεί με απόλυτη επιτυχία .Αν σε ενδιαφέρουν ή οποιοσδήποτε θέλει να μάθει περισσοτερα για Θηραματοδιαχειρηση και αναπαραγωγη θηραμάτων του προτείνω να μπει στο GAME & WILDLIFE CONSERVATION TRUST (www.gwct.org.uk) ή www.gamebird.com .
Είμαι σίγουρος οτι το ταμείο θηρας έχει διπλωματουχους με γνωσεις και όραμα αλλα δεν τους αφήνουν να προχωρήσουν και ίσως να ηταν καλα να γίνει σε επιπεδο συνεργασίας κυνηγετικών συλλογων ή με ιδιοτική πρωτοβουλία.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
sotiris!129

Re: Εισαγωγή νέων θηραμάτων στους Κυπριακούς βιότοπους

Δημοσίευση από sotiris!129 »

συνφονω πως φενεσε πσαγμενω ατομο ομως καπου σε χανω
1) στον τοπο με την συνεχη ροη νερου ! οπως ολοι προσεξαμε τα τελευταια χρονια γινεται χριστουγενα για να δουμε νερα! ποιο πρην εν 40 βαθμοι!!! πως θα αντεξει τουτο το ειδος που λαλις οταν οι 6/12 μηνες μας εν καλοκαιρι?
2)ζε στον τοπο τον μυστικο! οπου θελει ας την καμουν την κλουβα η κυπρος μια ροτσα ενει! εν να παει ο "κωστακης" να παρει το σκυλο του γιρο να κοψει αγρελια εν να την δει ομπρως του μονομιας εμαθεν το η μιση κυπρος
εν να πει ζε ο φιλακας του γαμπρου του ρε ποπσε δουλευκω στον "Αρακαπα" εν να παω να φιλαξω τους φασιανους που φεραμε, μονομιας εμαθεν τον τοπο ζε η αλλη μιση κυπρος!
ζε μετα ξεκινουν τα γνοστα "παναϊρκα" 4τροσηες μερα-νυχτα, φλοπερ, αεροβολα, ζε αν εστω καταφερουν να ζισουν 10-20 ατομα του ειδους που παλε εν να ακουστει (ρε ε3απολησαν φασιανους πιρκο!) ου ζιαμε να δεις παναΪρκα εν να βουρουν την πρωτη κυριακη με τα τανκς σαμπως ζε να πεξουν δηνοσαυρους, ζιαμε που ηταν να παν σε ζινο τον τοπο 10 κυνηγοι πρωτη κυριακη εν να παν 3000 διπλοκαμπινα που 10 σκυλους μεσα ζε εν κανει που εν θα μινουν φασιανοι εν θα μινει ουτε μουγια ζιαμε!
sorry φιλε μου αλλα καμια φορα πρεπει να δεχουμαστε την αληθεια
ειμαστε μες την κυπρο ζε δυστηχος τουτο εν ναν ετσι παντα εν αλλασουμε εμεις οι κυπρεοι
Για μενα η μονη λυση ααααν αποφασισουν να φερουν κατι ειναι να φερουν ενα ειδος που το κλιμα που ζει ειναι παρομιο με το δικο μας, και που εκει που ηταν ειχε πανομιοτιπα ζωα. Να φερουν 20-30-10000000 πουλια να τα αφικουν μεσα την νεκρα ζωνη και αν η φυση καμει το θαυμα της ζε ζησουν εν να εξαπλοθουν που μονα τους!
Αν δεν καμω λαθος!!! φραγγολινες πρην 10 χρονια μπορει και λιγοτερο μονο παφο ειχε αλλου ηταν μετριμενες πας τα δαχτιλα του ενος χεριου! η θηρα επροσπαθαν χρονια να αναπαραγει φραγγολινες για να απελευθεροσει αλλου και δεν τα καταφερνε! εχει 5 χρονια εξαπλοθικαν παντου! ...που εβρεθικαν? επαρχια λευκοσιας εκαταντισε να καλιτερη σε αριθμο φραγγολινον που την παφο! οπου εχει επιτρεπομενη περιοχη διπλα που νεκρα ζονη λευκοσια εν γεματοι οι τοποι ( τωρα που ζεφκαρονουν οπου εν μια πετρα ζε εξεχει 20 ποντους πανω που το χωμα εν ζε μια πανω ζε κακαριζει!)
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2565
Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17

Re: Εισαγωγή νέων θηραμάτων στους Κυπριακούς βιότοπους

Δημοσίευση από Anthimos »

Φίλε Σωτήρη
Νερα τρεχουμενα στη Κυπρο βρισκεις σε πολλα σημεια της Κύπρου και πηγές και αμα θέλεις καμνεις πολλα καλές ποτιστρες. Ο Καρκωτης τρεχει ολοχρονα, ο ποταμος του Καμπου , Κοιλαδα των Κεδρων, Διαρίζος, Βασιλοπόταμος.

Η περιοχή θα ειναι απαγορευμένη, ο φυλακας/ες θα ειναι υπευθυνος/οι για την ασφάλεια του εκτροφειου και το κυνηγι του φασιανου με QUOTA 1 θα επιτραπει μόνο αν πετυχει το πείραμα και σε συγκεκριμένες περιοχες με επιπλέον επιβάρυνση στην αδεια κυνηγίου για τις πρώτες χρονιες και τα λεφτα αυτα θα πηγαινουν στο εκτροφείο.
επιπλεόν η διαχειρηση επιβλαβων μπορει να γίνεται κατα παρέκλιση με ειδικη αδεια που θα πληρωνεις και πάλι τα λεφτα θα πηγαινουν στη διαχείρηση του θηράματος.Τα επιβλαβη σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εξολοθρευονται εντελώς αλλα να ρυθμιζεται ο πλυθησμος σε υγιη επίπεδα ειδαλλως αν αφήσεις το πλυθησμο τους να παρεκτραπει τουτο που προσπαθεις να κάμεις να τα προστατευεις θα γυρισει εναντιον του πλυθησμού και θα εξαφανιστουν για πάντα.

Οι αλεπουδες τα αδεσποτα σκυλια και τα κορακοειδη ρυθμίζουν την αγρια συμπεριφορά του ζωου και εξασφαλίζουν την καλυτερη επιβίωση και άμυνες για τον υφιστάμενο πλυθησμο και μελλοντικές γενιες. επιπλεον τρων την ποντικα και άλλα επιβλαβη .

Τουτη την παραβολή προβλημάτων δεν την καταλαβαινω. Ειμαι λιον της φιλοσοφίας του οτι τα πάντα ειναι δυνατα και κάθε προβλημα έχει την λυση του.Δεν ειναι μόνο η Κύπρος που έχει άτομα παραβατικά και που λαθροθηρουν η ατομα που αν χουμιστουν για μια μαλακια που εκαμαν νομιζουν οτι θα μεγαλώσει η πουλλου τους :D .

Γι αυτο ειπα οτι ίσως πρεπει να είναι συνεργασία Ταμειου Θηρας, Τμηματος Δασών και κυνηγετικών συλλογων..¨οπως έχει παραβατικους και λαθροθήρες έχει και ατομα με ενδιαφέρον και αγάπη για τουτο που κάμνουν
η φραγκολίνα ειναι ένα παράδειγμα του πόσο καλά μπορει να ανακάμψει η να προσαρμοστει ένα ειδος.
Ενω εξαρταται που νερα ο πλυθησμός τους πολλαπλασιάστικε σε εποχες με την χειρότερη ανομβρια.
Ειναι κατ εξοχήν το ενδημικο θηραμα της Κυπρου αφου αναφέρεται οτι κάποτε ο πλυθυσμος τους ήταν κατα πολύ πολλαπλάσιος της πέρδικάς.
Ο λογος ειναι η κατάργηση του DDT για τα κουνουπια και η κατάργηση πολλων φυτοφαρμάκων σε φυτείες και καλιέργειες.
Το οτι ζει και αναπαράγεται σε περιοχές που δεν υπαρχουν ή δεν συχναζουν πέρδικες ( κοιτες ποταμων, ρέντες κτλ) άρα δεν έρχονται σε έπαφη με αυτα για να αρρωστουν. ειναι ''δυσκολο'' θήραμα.( προβουρα σε κύκλους όπως το ορτύκι και κρύφει πολλα σε πυκνα και δυσβατα σημεια.
Επιπλεον ενα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό της Φραγκολίνας ειναι οτι καθορίζει εντονα τον βιοχωρο της και βιοχωριτικότητα του χωρου της. Τι εννοω... την περίοδο αναπαραγωγης ζευγαρώματος η αρσενική Φραγκολινα όπως ξέρουμε βγαινει κάπου ψηλα και κακκαριζει για να προσελκύσει θυληκά (αν την γλυτωσει που τα φλοπερ) Αμα ζευγαρώσει με ένα θυληκο ΟΠΟΙΟ αλλο αρσενικό ατομο είναι στην περιοχή θα το παλέψει μεχρι θανάτου πολλες φορες και θα το εκδιώξει σε αποσταση που να μην ''ακουει΄' το ερωτικο του κάλεσμα( γι αυτο στο κυνηγι συχνα βρισκουμε "μονατζια'' αρσενικα πουλια.)Ετσι αν ο διωγμενος αρσενικος βρει θυληκο και αναπαραχθει γεμίζει η περιοχή και ξανα απο την αρχή.
Επισης φίλε Σωτήρη απ οτι ξέρω ιδιώτες και η υπηρεσία θηρας απελευθέρωσαν μικρους πλυθησμους σε κοιτες ποταμων πειραματικα και κοιτα τι εγινε
Τζαι μεν μου είσαι απαισιόδοξος :D ;)
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Laurona
Δημοσιεύσεις: 2609
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 15:42

Re: Εισαγωγή νέων θηραμάτων στους Κυπριακούς βιότοπους

Δημοσίευση από Laurona »

Ανθιμε αρεσκεις μου :D

Η κουβεντα του Σωτηρη που πιστεψε με μιλα ΠΟΛΛΑ σωστα εχει πολλην δοση αληθειας....

Το σχεδιο που περιγραφεις μπορει να πετυχει ΑΝΝΝΝ .......ξερεις πολυ καλα το ποσο μεγαλο ειναι το ΑΝ......

Αν το δεκτουν.....η μαλλον αν θελουν να το δεκτουν
Αν βοηθησουν.....η αν θελουν να βοηθησουν...

Και πολλα αλλα...

Με ολο το θαρρος παντως?Φιλε μου εισουν εξωτερικο και ηρθες Κυπρο προσφατα???

Παντως.....

''Τουτη την παραβολή προβλημάτων δεν την καταλαβαινω. Ειμαι λιον της φιλοσοφίας του οτι τα πάντα ειναι δυνατα και κάθε προβλημα έχει την λυση του.Δεν ειναι μόνο η Κύπρος που έχει άτομα παραβατικά και που λαθροθηρουν η ατομα που αν χουμιστουν για μια μαλακια που εκαμαν νομιζουν οτι θα μεγαλώσει η πουλλου τους .''

Δαμε ,... που λαλεις για την πουλλου τους εν παιζεσε :D
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2565
Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17

Re: Εισαγωγή νέων θηραμάτων στους Κυπριακούς βιότοπους

Δημοσίευση από Anthimos »

Ναι ο Σωτηρης εν πολλα σωστός και μιλά την αληθκεια.
Απλα ρε φίλε Laurona δεν γίνεται άλλες χώρες να έχουν εισοδήματα που κυνηγετικο τουρισμο κι εμεις το βιολί μας.
Ουλλα γίνονται. Εξωτέρικο δεν εζησα ιδιαιτερο χρονικο διαστημα απλα εβαρήθηκα να ανακαλύφκουμε την τασιηνοπιττα καθε χρονο. Χρονος μπαινει χρονος φκαινει τζαι συνεχεια κλαμα για το θηραμα.

Εγω με την μαππα δεν ασχολουμαι η πελλαρα μου ειναι το κυνηγι και το ψαρεμα φροντιζω να επιμορφωνουμε και να διαβάζω οτιδήποτε έχει να κάμει με το παθος μου( το κυνηγι) τζαι γυρίζει μου μονο να σκεφτομαι οτι ο κάθε μουροχαυλος αλλοδαπος σε τουτο τον τομέα καταφερνει τα κι εμεις ή μαλλον το ταμειο θήρας και οι παράγοντες το μόνο που βαζουν τον νου τους να σκεφτει ειναι το τι δικαιολογία θα έβρουν για το ΔΕΝ γινεται.
Απ ον θελει να παει στο μύλο πέντε μέρες κοσιηνίζει!!!
Ε να μας πουν ΤΙ γινεται και γιατι ΔΕΝ ασχολουνται. Γιατι δεν αφήνουν δικους μας Κυπριους βιολόγους (δεν ειμαι βιολόγος) να ασχοληθουν και να επενδύσουν.

Να μας που οτι ρε παιθκια φετος θα απελευθερώσουμε 50 χιλιαδες οχι 150 και τα υπόλοιπα λεφτα θα παν σε αυτο κι αυτο και να μας ανακοινώσουν τα αποτελέσματα και να αιτιολογησουν γιατι.
Στο κατω κάτω εν τα λεφτα που τους δίνουμε που χρησιμοποιύν και πρεπει να λογοδοτήσουν που παν.
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Άβαταρ μέλους
Laurona
Δημοσιεύσεις: 2609
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 15:42

Re: Εισαγωγή νέων θηραμάτων στους Κυπριακούς βιότοπους

Δημοσίευση από Laurona »

Ανθιμε και εγω το ιδιο ειμαι ρε φιλε, μονο ψαρεμα και κυνηγι, αλλα και δυο τρια αλλα σπορ που εχουν να κανουν με την φυση, παντως οτι δηποτε αλλο εκτος που μαππα κια πλειστεισιον.

Ολα αυτα που λες τα εψαξα και εκανα επισημες προτασεις με καποιους φιλους προ διετιας, οπου μας απαντηθηκε και επισημα η αρνητικη θεση των αρμοδιων.

Στο εξωτερικο που λες, επικρατει αλλη ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, και δεν υπαρχει το θεμα ο κουμπαρος του κουμπαρου κλπ.

Δεν υπαρχει το στερητικο συνδρομο, οι νομοι ειναι για ολους , οι αρμοδιες υπηρεσιες δεν εινια κυβερνητικες, εχουν πληρες ελεγχο και οι παρανομοι ΤΡΕΜΟΥΝ.

Στην Βουλγαρια αν σε πιασουν με θηραμα εκτος εποχης κια κυνηγιου, πας μεσα χωρις δικη.Το ιδιο κια με εκρηκτικες υλες κλπ.

Δεν σε δικαζουν, ο νομος ειναι αμεσος και ισιος, ολοισια μεσα και προστιμο πολλα λεφτα.

Ο κοσμος δεν θελει να ξιληψει το θηραμα , αντιθετα το βοηθα.

Η κουλτουρα κια η νοοτροπια ειναι ΥΠΕΡΑΝΩ της Κυπριακης.

Και πανω απ ολα ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ.Δεν το λερωνουν, δεν τον καταστρεφουν, δεν σκοτωνουν τα ζωα του αλλου, πολλα δεν κανουν που κανουμε εμεις.

Αρα μαζι με την αμοδια υπηρεσια πρπεει και εμεις να αλλαξουμε φιλε μου......ολοι μας εχουμε το μερτικο μας σε αυτο το καταντημα.

Πριν 3 χρονια πηγα για τζικλες με ενα φιλο.Φαγαμε παιξαμε και 5-6 πουλια, καθαρισα τα σκουπιδια....και ξεκινησαμε για την επιστροφη.Προειδοποιησα για το θεμα καθαριοτητας........αρχικα.....ξαφνικα ανοιγει το παραθυρο και πετα εξω κουτια απο φυσιγγια......σταματησα. και τον αναγκασα να τα πιασει αλλιως θα εμενε τζιπανω.......ε μαντεψε......ειμουν ο κακος και ο μαλακα ς μετα......
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
sotiris!129

Re: Εισαγωγή νέων θηραμάτων στους Κυπριακούς βιότοπους

Δημοσίευση από sotiris!129 »

μα αν ηταν μονο τουτα τα προβληματα μας να πω οκ!!! οι μεγαλιτερες παρανομιες γινονται κατα την διαρκια του κυνηγιου και οχι πρην! εκει που οι πυροβολισμοι τους περνουν απαρατιριτοι! ακουις ενα πυροβολισμο και δεν 3ερεις εν ζικλα που επαιξε η λαο? εν μες σε επιτρεπομενη ο3α εν μες την απαγορευμενη? εν που μες το αυτοκινητο ο3α εν κανονικα που κυνηγα? εχει αδεια ο3α εν κανενας 12 χρονον που κρατα το οπλο του 8κιου του?
τουτα τα πραματα συνφονω 1000000000/100 οτι δεν γινονται μονο στη κυπρο αλλα η διαφορα μας εμας εν ο χορος και το θηραμα που διαθετουμε!
δηλαδη φιλε μου εμις ουλη η κυπρος εν ισια με μιαν αλλη ευροπαικη πολη
εμεις εχουμε 5 περτικους ζε 1 λαο πχ ανα χωραφι, ζικατω εχουν 50 περτικους 5 φασιανους 7 λαους 2 ελαφκια 5 αγριογουρουνα μπλα μπλα μπλα ανα χωραφι δηλαδη αν παι ο παρανομος ζε παιξει ενα λαο ουτε που να φανει στην φυση ενο εμας καταστρεφεται μια περιοχη!
στες αλλες ευροπαικες χωρες 1/10 ειναι κυνηγος εμας 1/10 δεν ειναι κυνηγος :lol:
Άβαταρ μέλους
Anthimos
Moderator
Δημοσιεύσεις: 2565
Εγγραφή: 05 Ιαν 2011, 11:17

Re: Εισαγωγή νέων θηραμάτων στους Κυπριακούς βιότοπους

Δημοσίευση από Anthimos »

Σωτήρη οι τεράστιες εκτάσεις δεν ειναι απόλυτος παράγωντας για πλούτο θηράματος αλλα η διαχείρηση θηραμάτων. Εξαλλου όσο πιο μεγάλη η εκταση τοσο πιο δυσκολο και πιο χρονοβόρο ειναι να εβρεις θηραμα σε μιαν εξορμηση. Κατι όπως το ψαροντουφεκο.Αν δεν ξέρεις συγκεκριμένους τόπους που να έχει ψαρι γυριζε μες την θαλασσα οσο θέλεις , πρέπει να είσαι πολλα τυχερος να βρεις ψαρι, και η θαλασσα εν γεματη ψαρκα!!!
Είναι συνήθεια αυτών που δεν έκαναν ποτέ τίποτε, να κατηγορούν τους άλλους γιατι δεν τα έκαναν ολα!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ”