FRATELLI GAMBA

Άβαταρ μέλους
kypros
Δημοσιεύσεις: 1357
Εγγραφή: 09 Μαρ 2010, 21:06

Re: FRATELLI GAMBA

Δημοσίευση από kypros »

Παιδια και εγω πιστευω οτι η αχρωμιοτη καννη ειναι μαλον κακο παρα καλο. Ειναι ενας μπελας το καθαρισμα και συνεχεια πρεπει να εχεις την εννοια της οξυδωσης. Δεν πιστευω στο μυθο του καλου σκωτοματος, για μενα δεν στεκει. Μαλλον ο λογος που καμνουν αχρωμιωτα καπια καλα οπλα ειναι για να.ειναι πιο ευκολη η επισκευη σε περιπτωση βλαβης.

Εγω παντος συγουρα θα το απεφευγα
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
istriano ®

Re: FRATELLI GAMBA

Δημοσίευση από istriano ® »

Εαν γνωριζει καποιος εχει καμια εταιρεια που κατασκευαζει οπλο με καννες απο επεξεργασμενο αλουμινιο (π.χ ergal);
Άβαταρ μέλους
SOLON-FAIR ΤΕΑΜ
Δημοσιεύσεις: 3472
Εγγραφή: 24 Οκτ 2011, 14:21

Re: FRATELLI GAMBA

Δημοσίευση από SOLON-FAIR ΤΕΑΜ »

ΘΑ ΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΕΡΙ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΚΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΑΣ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΛΟΥΡΓΟΥΣ ΜΑΣ....ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΩΜΙΟΤΟ Η ΧΡΩΜΙΩΜΕΝΟ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.........

ΤΟ ΑΧΡΩΜΙΟΤΟ ΟΠΛΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΠΟΙΟ ΣΩΣΤΑ ....ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΚΑΝΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΩΣΤΗ... ΣΥΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΥΞΟΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ....ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΑΡΚΕΤΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ :roll:

ΤΟ ΧΡΩΜΙΟ ΟΠΩΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ ΜΕΤΑΛΟ...ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ Η ΚΑΝΝΗ ΤΟΣΗ ΠΟΛΛΗ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΤΟΥΜΕΝΗ ΣΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΟΛΗ....ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ :roll:
ΠΕΡΠΑΤΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΩΡΑ.....ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΑΥΡΙΟ!!!
ΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΥΝΗΓΙ,ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΗΣ!!!
Άβαταρ μέλους
virtualgreek
Moderator
Δημοσιεύσεις: 1282
Εγγραφή: 31 Μαρ 2010, 16:33

Re: FRATELLI GAMBA

Δημοσίευση από virtualgreek »

istriano έγραψε:Εαν γνωριζει καποιος εχει καμια εταιρεια που κατασκευαζει οπλο με καννες απο επεξεργασμενο αλουμινιο (π.χ ergal);

Κυκλοφόρισαν ορισμένα με κάννες από κράμα τιτανίου αλλά δεν θεωρούντε επιτυχές.

1. Το τιτάνιο είναι πανάκριβο
2. Είναι πολύ ακριβή η επεξεργασία του
3. Είναι πιο ελαφρύ από το ατσάλι
4. Εξαιτίας του μειωμένου βάρους του, έχει περισσότερο λάκτισμα
5. Ζεσταίνοντε πολύ πιο γρήγορα παρά το ατσάλι

Καλή η σκέψη και είμαι σίγουρος ότι σε κάποια φάση θα βρεθεί το κατάλληλο κράμα για να αντικαταστήσει το ατσάλι, αλλά προς το παρών αυτά έχουμε.

Σ.
Πρώτα από όλα πρέπει να είστε Κύριοι στο βουνό, και μετά κυνηγοί...
nike powder
Full Member
Δημοσιεύσεις: 591
Εγγραφή: 09 Φεβ 2013, 19:09

Re: FRATELLI GAMBA

Δημοσίευση από nike powder »

Το μεγάλο πλεονέκτημα της υψηλής ποιότητας αχρωμίωτης κάνης είναι η καλή απόδοση (κατανομή) της τουφεκιάς που προσφέρει. Οι τριβές και οι παραμορφώσεις των σκαγίων ελαχιστοποιούνται ακόμα και σε φυσίγγια με βυσμάτωση μάλλινης τάπας. Το συχνό καθάρισμα που επιβάλλεται να γίνεται μετά από κάθε κυνήγι είναι απαραίτητο για την προστασία της από τις οξειδώσεις που δημιουργούνται από τα κατάλοιπα της βολής και την υγρασία. Γιατί θα πρέπει να γνωρίζετε μια μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια για τις αχρωμίωτες κάνες. Ακόμη και λείανση υψηλής ποιότητας να διαθέτουν, το εργαλείο λείανσης που χρησιμοποίησε ο τεχνίτης κατά τις παλινδρομικές και ελαφρώς περιστροφικές κινήσεις του άφησε πάνω στα εσωτερικά τοιχώματα ανεπαίσθητες μικρές χαραγές τόσο μικρές, που πολλές φορές δεν τις διακρίνει το μάτι, αλλά υπάρχουν. Από εκεί μπορεί να ξεκινήσει οξείδωση αργά και ύπουλα αν ο κάτοχος του δεν το καθαρίζει μετά το κυνήγι.

ΤΟΥΤΑ ΛΑΛΟΥΝΤΑ ΕΠΙΣΤΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ. ΚΑΛΑΝ ΟΙ ΝΑ ΛΑΛΙΤΕ ΟΜΟΣ ΟΤΙ ΦΤΕΝ ΟΙ ΧΑΡΤΟΥΤΣΙΕΣ ΣΙΝΕΧΕΙΑ
miky55
Δημοσιεύσεις: 1307
Εγγραφή: 18 Ιαν 2011, 21:05

Re: FRATELLI GAMBA

Δημοσίευση από miky55 »

Breda Pegaso έγραψε:Οσο πιο φτηνο και χαμηλης ποιοτητας ειναι το ατσαλι τοσο πιο πολυ χρωμιο θελει για να αντεχει στη οξειδωση. Οσο πιο καλο ατσαλι π.χ. μποχλερ θελει πιο λιγο χρωμιο μεχρι καθολου. Αλλα και παλι θελει καθαρισμα.

Τα αχρωμιωτα για να γινουν θελει πιο πολλη τεχνη στην λειανση της καννης και για αυτο ειναι πιο ακριβα και για αυτο γινονται απο μεγαλες εταιρειες που μπορουν να κανουν τουτη τη δουλεια.

Οσον αφορα το σκοτωμα κυκλοφορουν διαφορα αλλα ποτε δεν αποδειχθικε τιποτα και αυτο το λενε πολλοι μελετητες και ανθρωποι που ειναι η δουλεια τους και οχι καποιοι στα καφενεια.

Η γνωμη μου ειναι οτι οταν ενα οπλο ειναι σωστα κατασκευασμενο οσον αφορα την καννη του θαλαμη, κωνος, αυλος, τσιοκ, (που τωρα με την εξελιξη της τεχνολογιας και τα πιο μικρα εργοστασια εχουν τα μηχανηματα) και να βγαζει μια καλη κατανομη με καποιο καλο φυσιγγι, ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

Και πεζει πολλυ ρολο η ψυχολογια του κυνηγου ως προς το οπλο και το φυσιγγι.

Τα αλλα ειναι ολα μυθοι και κουβεντες.
ΣΤΕΦΑΝΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΕΚΤΗΚΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΜΕΤΑΛΟΥ ΣΕ ΧΡΩΜΙΟ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΗ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ,ΑΝΤΟΧΗ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.Η ΜΠΕΕΛΕΡ ,ΕΤΣΙ ΠΡΟΦΕΡΕΤΕ,ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΚΡΑΜΑ ΑΠΟ 1000 ΕΙΔΗ ΑΤΣΑΛΙΩΝ .ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.ΤΟ ΧΡΩΜΙΟ ΑΠΛΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΙΚΕΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΝΟΞΥΔΩΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΤΑΛΟ.ΟΜΩΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΧΕΙ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΑΝ ΜΕΤΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΤΣΑΛΙΑ ΣΚΛΗΡΑ (ΛΑΔΙΟΥ,ΑΕΡΟΣ)ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΧΡΩΜΙΟΝΟΥΝ .
nike powder
Full Member
Δημοσιεύσεις: 591
Εγγραφή: 09 Φεβ 2013, 19:09

Re: FRATELLI GAMBA

Δημοσίευση από nike powder »

Είναι σαν την ακριβή και σπάνια γυναίκα που θέλει συνεχώς φροντίδα και στοργή για να μας προσφέρει στιγμές ευτυχίας! Έτσι λοιπόν σαν επίλογο μπορούμε να αναφέρουμε ότι αν ο κυνηγός δεν είναι διατεθειμένος να ξοδέψει δέκα λεπτά μετά το κυνήγι του για να καθαρίσει την κάνη του όπλου του, καλύτερα να μην πάρει αχρωμίωτο. Ίσως είναι καλύτερα να πάει σε έναν όπλο με χρωμιωμένη κάνη που θα το καθαρίζει μία φορά το χρόνο συνήθως με το τέλος της κυνηγετικής περιόδου και δεν θα του οξειδώνεται και η κάνη. Άλλωστε σε 5 10 χρόνια θα το αλλάξει ή θα πάρει κάποιο άλλο και θα το αφήσει αυτό σαν δεύτερο (εφεδρικό) όπλο. Μήπως το ίδιο δεν κάνει και με τα αυτοκίνητα, τα ψυγεία, κ.λ.π. γιατί να μην τα ανανεώνει; Εδώ θα βγει ο φίλος μου ο Μηνάς και θα πει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «καλά κάνουν, εμείς κλέφτες θα γίνουμε;»
istriano ®

Re: FRATELLI GAMBA

Δημοσίευση από istriano ® »

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Athos 1978
Full Member
Δημοσιεύσεις: 755
Εγγραφή: 02 Φεβ 2012, 17:29
Τοποθεσία: ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Re: FRATELLI GAMBA

Δημοσίευση από Athos 1978 »

Σαββα μου μα τουτος ο πελας ο δικος μου εχει αλουμινιο η καννη μεσα τζε γραφει ALLOYED STEEL :shock: :D
Open mind for a different view.
Άβαταρ μέλους
682 GOLD E
Full Member
Δημοσιεύσεις: 459
Εγγραφή: 18 Ιαν 2012, 22:59

Re: FRATELLI GAMBA

Δημοσίευση από 682 GOLD E »

Athos 1978 έγραψε:Σαββα μου μα τουτος ο πελας ο δικος μου εχει αλουμινιο η καννη μεσα τζε γραφει ALLOYED STEEL :shock: :D
τουτο εν beretta... παρετα εν σκοτωνει!! :lol: :lol:
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΑ ΟΠΛΑ”