Κυνηγι με σκυλο

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
kypros
Δημοσιεύσεις: 1357
Εγγραφή: 09 Μαρ 2010, 21:06

Κυνηγι με σκυλο

Δημοσίευση από kypros »

Καλησπερα,

Εχω διαβασει καπου οτι συζητηται να επιτραπει το κυνηγι ορτικιου το Σεπτεμβριο στα παραλια με την συνοδεια σκυλου...
Ποιες ειναι οι αποπσεις σας περι τετοιου ενδεχομενου?
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Costas_
Full Member
Δημοσιεύσεις: 190
Εγγραφή: 03 Μαρ 2010, 14:21

Re: Κυνηγι με σκυλο

Δημοσίευση από Costas_ »

Κύπρο μου

Εγώ είμαι υπέρ, αλλά υπο προυποθέσεις - δλδ, να ανοίξουν μεγαλύτερες περιοχές διότι εάν μείνουν ως έχει, εν να πεχτεί ο κόσμος, εν να τσακώνονται εν να γίνει μπαντζουρλισμός.

Φυσικά υπάρχουν και αρνητικά στην όλη κατάσταση, διότι όσες περιοχές και να ανοίξουν, το ενδημικό θήραμα θελεις δεν θέλεις θα το ενοχλείς, και τεράστια πίεση σε συγκεκριμένες περιοχές. Που την άλλη, με τα μηχανουθκια που βάλουν τες νύχτες κτλ, νομίζω εν καλύτερα να περάσουμε στους σκύλους.. (διότι λογικά εν να εν πιο δύσκολο να κάμνουν ότι κάμνουν τουτοι με τα μηχανακια σε περίπτωση που επιτραπεί συνοδεία σκύλου)
NIKOLAS
Full Member
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 14:47

Re: Κυνηγι με σκυλο

Δημοσίευση από NIKOLAS »

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΟΝΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΟΡΤΥΚΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΣΚΥΛΛΟ !!!ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ ΤΟ ΟΡΤΙΚΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΡΑΧΙΛΕΣ Η ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΙΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗΣ ΟΠΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΣΙΜΕΡΑ....(ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΓΑΝΙΕΣ 15 ΑΤΟΜΩΝ-ΠΕΤΡΕΣ-ΞΥΛΑ-ΑΥΤΟΚΗΝΗΤΑ)

ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Η ΧΡΙΣΗ ΣΚΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΟΡΤΥΚΙ
dangerous
Full Member
Δημοσιεύσεις: 316
Εγγραφή: 12 Μαρ 2010, 16:35

Re: Κυνηγι με σκυλο

Δημοσίευση από dangerous »

NIKOLAS έγραψε:ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΟΝΕΨΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΟΡΤΥΚΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΣΚΥΛΛΟ !!!ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΚΑΠΙΟΙ ΤΟ ΟΡΤΙΚΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΡΑΧΙΛΕΣ Η ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΠΙΟ ΕΙΔΟΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΙΣΗΣ ΟΠΟΣ ΓΙΝΕΤΕ ΣΙΜΕΡΑ....(ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ-ΠΑΓΑΝΙΕΣ 15 ΑΤΟΜΩΝ-ΠΕΤΡΕΣ-ΞΥΛΑ-ΑΥΤΟΚΗΝΗΤΑ)

ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ Η ΧΡΙΣΗ ΣΚΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΟΡΤΥΚΙ
ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΡΤΥΚΙΟΥ ΜΕ ΣΚΥΛΟ..ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑς ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ.....ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕς ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΡΑ..ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΟΡΤΥΚΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕς ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΥΛΟ ..ΟΠΩς ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΛΑς ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΣΟ ΠΑΖΟΥΡΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΠΕΡΔΙΚΙ Η ΛΑΓΟς...ΕΚΕΙΝΟς ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΕΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟς ΚΑΙ ΝΟΜΟΤΑΓΗς ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΚΥΛΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙς ΣΚΥΛΟ...

ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ..ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΕΡΙΣΚΕΨΙΕς ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΤΗΝ ΒΙΑΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ..
Άβαταρ μέλους
Laurona
Δημοσιεύσεις: 2609
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 15:42

Re: Κυνηγι με σκυλο

Δημοσίευση από Laurona »

Καλημερα

Συμφωνω απολυτα με τα πιο πανω και νομιζω οτι το θεμα εχει αναπτυχθει πολλες φορες και αναλυθει πολυ στα αυτια των αρμοδιων.......λυσεις εχουν προταθει και αναπτυχθει................αλλα...............

Αυτο που πρεπει να καταλαβουν ειναι οτι ο κυνηγος με σκυλο σε ενα ΜΕΓΑΛΟ βαθμο δεν νοιαζετε τοσο για την ποσοτητα οσο για την ποιοτητα.

Περσι ειχα παει μια εξορμηση για ορτυκια με το Ροδο.Δεν πεσαμε σε περασμα, ειδαμε μονο δυο πουλια, αλλα ειχαμε μια ΑΠΙΘΑΝΗ και ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ φερμα ( δυστυχως λευκη, η απειρια που ειπαμε σε αλλο ποστ) που πιστεψετε με αξιζε ολο το κοπο και το πολυ πρωινο ξυπνημα , παρολη την ελαχιστη καρπωση του ενος πουλιου.

Στο ενδημικο, σε ορεινο χωριο πεσαμε σε περασμα,.................35-40 ορτυκια σηκωτα........κτυπησαμε μονο 4-5 που ειχε φερμαρει το σκυλι του συντροφου μου............δεν θυσιαζει κανεις( που θελει να λεγετε σωστος ιδιοκτητης κυν. σκυλου) ενα νεο σκυλι που σταθεριποιειται στην φερμα για λιγα πουλια περισσοτερα........πειτε μου τωρα.........εαν δεν ειμασταν με σκυλο........ποσα θα κτυπουσαμε??? Να σας πω??? ΟΛΑ!!!!(Ηταν πανευκολα πουλια που ομως δεν δεχονταν φερμα)( Και οσοι το θεωρησουν βλακεια.....απλα δεν εμαθαν ποτε να εκπαιδευουν ενα σκυλο, παρα μονο πετασσουν τον μετα που 3 εξορμησεις , γιατι προβουρα κια λαωνει τους τα περτιτζια)

Πρεπει να καταλαβουμε οτι κυνηγι στην Κυπρο δεν ειναι μονο...........το περδικι κια ο λαγος......δεν ειναι οποιος πεξει παραπανω...........δεν ειναι οποιος εχει το πιο ψηλο διπλοκαμπινο .......δεν ειναι πολλα πραγματα που πολλοι εχουν στο μυαλο τους.

Το κυνηγι με σκυλο για το ορτυκι αποτελει μια πολυ καλη ιδεα για το κυνηγι μας που θα δωσει μια ευχαριστη νοτα, και θα αποφορτησει την πιεση που δεχετε το ενδημικο.........τωρα εαν θα γινει ποτε αυτο..............ελπιζω καποτε η ηγεσια μας.........να μαθει να αξιοποιει και αλλα πραματα εκτος.........απο την καρεκλα της υπηρεσιας, τις ευκολες λυσεις......και μελετες απαρχαιομενων..............καιρων!!!( δεν μηδενιζω τις πραξεις τους, εχω βρει και αξιολογα στελεχη.......απλα αυτα αποτελουν μειονοτητα)
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
kypros
Δημοσιεύσεις: 1357
Εγγραφή: 09 Μαρ 2010, 21:06

Re: Κυνηγι με σκυλο

Δημοσίευση από kypros »

Kαλησπερα. Συμφωνω με τη γενικη αποπση που επικρατει αλλα δυστιχως πιστευω οτι οπως ειναι τα πραματα τωρα δεν θα μπορουσαμε να κυνηγισουμε με σκυλους. Ειναι τοσο περιορισμενη η περιοχη που εμεινε για κυνηγι στα παραλια που εαν δοθουν και σκυλλοι τοτε σιγουρα θα ειναι αδυνατο να κυνηγισεις. Ειναι ηδη αδυνατο της πιο πολλες μερες.

Αποπση μου ειναι οτι το μονο που σοζει αυτο το υπεροχο κυνηγι που ειναι απο τα αγαπημενα μου ειναι να αυξηθουν οι περιοχες και να λιγοστεψουν τα μηχανακια...

Τι να κανεις το σκυλλο αφου ετσι κι αλλιος εισαι σινεχως περικικλομενος απο 25 κυνηγους. Ασε που εκτος απο εμας τηα φοραμε γιαλια και πορτοκαλι και στους σκυλλους

Αρα στην ος εχει κατασταση προσοπικα ψηφιζω οχι στους σκυλλους γιατι πολι απλα θα ειναι αδινατο να κυνηγισεις
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
NIKOLAS
Full Member
Δημοσιεύσεις: 246
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 14:47

Re: Κυνηγι με σκυλο

Δημοσίευση από NIKOLAS »

Ο ΚΥΠΡΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΗΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ

ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΘΗΜΑΜΑΙ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΧ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Η ΘΗΡΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΑΜΕΣΟΣ ΛΟΓΩ ...........(ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ;) )

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΥΝΗΓΙ ΜΕ ΣΚΥΛΛΟ ΕΒΛΕΠΕΣ ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ ΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΛΙ ΧΡΩΜΑ ΣΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΕΥΛΕΠΕΣ ΕΝΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ! ΘΥΜΗΖΕ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟ ΕΞΟΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΥΝΗΓΙ ΕΝΔΙΜΗΚΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΟΠΟΥ ΟΛΑ ΚΗΛΟΥΝ ΡΟΔΙΝΑ....

ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΦΤΗΚΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ,ΚΑΒΓΑΔΕΣ,ΤΡΑΒΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΧΟΣ....ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ?
Άβαταρ μέλους
Laurona
Δημοσιεύσεις: 2609
Εγγραφή: 06 Μαρ 2010, 15:42

Re: Κυνηγι με σκυλο

Δημοσίευση από Laurona »

Κυπρο ναι στην εξορμηση που περιεγραψα με τον Ροδο, φορουσα στο σκυλι πορτοκαλι, οσο και αν σου φαινετε παραξενο, εστω και εαν ηταν ελαχιστοι οι κυνηγοι εκεινη την μερα, οφειλω να προστατευσω το σκυλι μου σε ενα κυνηγι που ολες οι βολες γινονται σχεδον κατω απο το υψος του μεσου ανθρωπου.

Θα μου επιτεψεις ομως να διαφωνησω μαζι σου.Οι περιοχες εαν ειναι μικρες κια υπαρχει πολυκοσμια δεν πρεπει να αφηνετε να επηρεαζει κατι που εχουμε ως δικαιωμα κια εινια σωστο.Το κυνηγι του ορτυκιου εινια κυνηγι με σκυλο, και πρεπει ετσι να γινετε, εχουμε καθε δικαιωμα να το εκτελουμε οπως πρεπει οπως ολοι οι υπολοιποι ευρωπαιοι πολιτες.Δεν γινετε να εχουμε δυο μετρα κια δυο σταθμα.Το οτι δεν μπορει να γινει οπως ειναι τωρα η κατασταση δεν πρεπει να μας κανει να το αποτρεπουμε αλλα να μας κανει να καταλαβουμε οτι οπως γινετε εινια ΛΑΘΟς και πρεπει να διορθωθει η κατασταση.

Δεν θα κανουμε το κυνηγι ορτυκιου ατομικο μπαντισμα επειδη δεν θελουν να δωσουν περιοχες με σκυλο, ουτε θα κανουμε τοπο στα μηχανακια, επιδη ετσι συμφερει καποιους.

Οφειλουν να δουν οτι πρεπει να μεγαλωσουν οι περιοχες, να μην υπαρχει ανοχη σε παρανομες μεθοδους και να γινεται σωστα αυτοτο κυνηγι.......κια οχι να μην επιτρεπετε κατι αδιανοητο στις αλλες κυνηγετικες χωρες επειδη εχουμε λιγες περιοχες, πολλους......επιτειδιους....και καθολου κυνηγετικη φωνη.

Δηλαδη επειδη υπαρχει εξαρση στην ανωμαλια των παιδεραστων....και εχουν πλυθηνει( ε ρε και να ειμουν νομοθετης και να δεις ποσο σταματα την ανωμαλια η ηλεκτρικη καρεκλα και η εκτελεση σε καποια ανωμαλα μυαλα)...............πρεπει ο κοσμος να σταματησει να κανει παιδια!!!!???

Φιλε μου με ολο το σεβασμο πρεπει να μαθουμε να βλεπουμε το σωστο κια να πολεμαμε γιαυτο...και οχι να το απορριπτουμε γιατι αυτο ειναι απλα.......πιο βολικο κια πιο ευκολο.

Και τα πιο πανω δεν τα λεω για να ακοθσεις εσυ, σενα ξερω πολυ καλα τις αποψεις κια τες ευαισθησιες σου.......καποιοι αλλοι πρεπει να τα βλεπουν και να τα προωθουν......ειναι η δουλεια τους, πληρωνονται για αυτο......απλα εσυ μου εδωσες την αφορμη για να πω αλλη μια φορα......απλα φοβαμαι οτι εχω καταντησει γραφικος........και ......κανεις δεν θα τους δωσει κια παλι σημμασια απο αυτους που πρεπει να ενδιαφερθουν......

Παντα Φιλικα Χρυσανθος
Οποιος υποτιμα την νοημοσυνη του αλλου....πρωτα απ ολα εχει μηδενισει την δικη του.....

Hunting is passion......
Passion is point......
Point for me......is hunting
Άβαταρ μέλους
kypros
Δημοσιεύσεις: 1357
Εγγραφή: 09 Μαρ 2010, 21:06

Re: Κυνηγι με σκυλο

Δημοσίευση από kypros »

Φιλε Χρυσανθε,
ισως εχεις παρερμηνευση την αποπση μου. Εγω δεν ειπα οχι στο κυνηγι με σκυλο. Εγω απλα ειπα οτι αν η κατασταση παραμηνει απαραδεκτη οπως ειναι τωρα και προσθεσουμε και σκυλλους στο χαος τοτε οι συνθηκες θα καταστουν αδυνατες και επικυνδινες για κυνηγι.

Πρεπει πρωτα να σταματησει με καποιο τροπο ο συνοστισμος και μετα να δοθει η συνοδια σκυλου

Και ναι επειδη πιστευω οτι οταν κανεις κατι πρεπει να το κανεις σωστα γιαυτο λεω οτι δεν ριχνεις 2000 κυνηγους με τους σκυλους του σε 3-4 χιλιομετρα και λες "εν να τα βρουν " απλα και μονο επιεδη στη ευρωπη κυνηγουν ορτυκι με σκυλο.

Καθε χωρα εχει της δικες τις συνθηκες που στη περιπτωση του νησιου μας ειναι επι το πληστων πολυ διαφορετικες απο τις ευροπαικες.

Nαι μπορει εαν δοθει αδεια με σκυλους να δυσκολευτουν λιγο αυτοι με τα μηχανακια και τα απογευματα να προσφερετε για να πας να κτυπησεις 3-4 ποθλια με το σκυλο σου. Αλλα φαντασου τι θα γινεται τα πρωινα στις ελαχιστες περιοχες που δινεται το κυνηγι εαν μεσα στο πανικο εχεις και τους σκυλους νασε διασταυρονουν σινεχεια...
Μακάρι οι νέοι να ´ξεραν κι γέροι να μπορούσαν...
Άβαταρ μέλους
Breda Pegaso
Δημοσιεύσεις: 2085
Εγγραφή: 20 Ιούλ 2010, 11:31

Re: Κυνηγι με σκυλο

Δημοσίευση από Breda Pegaso »

Στο χαρτη στις περιοχες με πρασινο επιτρεπεται ο σκυλος;;;;
Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνον να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια.

Γάιος Ιούλιος Καίσαρ
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΚΥΝΗΓΙ ΟΡΤΥΚΙΩΝ”