ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Re: ΙΔΙΟΓΟΜΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση από ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ »

andreas78 έγραψε:Χμ... :roll: :?

Για το γενικό στήσιμο νομίζω, τα ευκόλως νοούμενα να παραλείπονται... :D
Πες μας για το 12C1, φαίνεται ενδιαφέρον, εγω εχω τα Pasific Valerite, τα κόκκινα, τα παλιά για χαρτινους, που ειναι για κοντινές βολες.
Aντρέα είναι ένα καταπληκτικό βύσμα με φοβερή ποιότητα κατασκευής τόσο απο το υψηλής ποιότητας πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας που κατασκευάζεται αλλα μου κάνει εντύπωση η λεπτομερής κατασκευή και το ταίριασμα των δυο μερών σε ένα ενιαίο σώμα.
Απο πλευράς απόδοσης σύντομα σας ανεβάζω τις συγκεντρώσεις και τις κατανομές.
Χρησιμοποιήθηκε απο την FEDERAL στα Gold Medal χάρτινα σκοπευτικά της φυσίγγια με τεράστια επιτυχία στα τερέν σύμφωνα με τα λέγόμενα των αμερικανών.
Εις ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τι περισσότερα να πώ απο τους ίδιους τους εμπνευστές τους στην πατέντα με αριθμό ..........US PATEND 3,289,586

Link: http://www.google.com/patents/US3289586

Kαι να παραθέσω κι ένα setup για τον φίλο Αντρέα Τ ( με το καλό να γυρίσεις Αντρέα) που την παλεύει τελευταία με την Tecna/N και όλο μας λέει για δοκιμές αλλα δοκιμές δεν βλέπουμε!!!

Εικόνα
free image host
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
andreas78

Δημοσίευση από andreas78 »

Αααααα..καλά.... :D
Φταίω εγω τωρα που θελω να το στήσω για να το δοκιμάσω.... :D :D
Γίνεται αντί του 12C1 να βαλω το Fed. P Valerite..?

Ειναι αυτο το βυσμα:
Εικόνα
andreas78

:roll:
Σήμ., Αυτο ειναι για 32γρ., εχω και αλλο για 35,5γρ.,
Άβαταρ μέλους
ΑΝΔΡΕΑΣ Τ
Full Member

Δημοσίευση από ΑΝΔΡΕΑΣ Τ »

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:
andreas78 έγραψε:Χμ... :roll: :?

Για το γενικό στήσιμο νομίζω, τα ευκόλως νοούμενα να παραλείπονται... :D
Πες μας για το 12C1, φαίνεται ενδιαφέρον, εγω εχω τα Pasific Valerite, τα κόκκινα, τα παλιά για χαρτινους, που ειναι για κοντινές βολες.
Aντρέα είναι ένα καταπληκτικό βύσμα με φοβερή ποιότητα κατασκευής τόσο απο το υψηλής ποιότητας πολυαιθυλένιο χαμηλής πυκνότητας που κατασκευάζεται αλλα μου κάνει εντύπωση η λεπτομερής κατασκευή και το ταίριασμα των δυο μερών σε ένα ενιαίο σώμα.
Απο πλευράς απόδοσης σύντομα σας ανεβάζω τις συγκεντρώσεις και τις κατανομές.
Χρησιμοποιήθηκε απο την FEDERAL στα Gold Medal χάρτινα σκοπευτικά της φυσίγγια με τεράστια επιτυχία στα τερέν σύμφωνα με τα λέγόμενα των αμερικανών.
Εις ότι αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά τι περισσότερα να πώ απο τους ίδιους τους εμπνευστές τους στην πατέντα με αριθμό ..........US PATEND 3,289,586

Link: http://www.google.com/patents/US3289586

Kαι να παραθέσω κι ένα setup για τον φίλο Αντρέα Τ ( με το καλό να γυρίσεις Αντρέα) που την παλεύει τελευταία με την Tecna/N και όλο μας λέει για δοκιμές αλλα δοκιμές δεν βλέπουμε!!!

Εικόνα
free image host
Φιλε Κώστα μόλις έρθω πίσω την επόμενη μερα θα πάω για δοκιμές προσπαθώ να σας κρατήσω τον ενδιαφέρων :D ;)
Nikos77

Δημοσίευση από Nikos77 »

Και ένα όμορφο βιντεάκι με χάρτινα: http://youtu.be/k7vRRhIqS6I 8-)
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

andreas78 έγραψε:Αααααα..καλά.... :D
Φταίω εγω τωρα που θελω να το στήσω για να το δοκιμάσω.... :D :D
Γίνεται αντί του 12C1 να βαλω το Fed. P Valerite..?

Ειναι αυτο το βυσμα:
Εικόνα
Aντρέα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατα την γνώμη μου.
Aν υποθέσω ότι έχουν την ίδια γεωμετρία με τους Versalite Downrange που ξέρω τότε δεν υπάρχει πρόβλημα γιατι προορίζονται και για τα Gold Medal paper της Federal.
http://www.midwayusa.com/product/895256 ... bag-of-500
Mόνο έλεγξε λίγο το βάθος της φούστας σε σχέση με την ποσότητα της πυρίτιδας ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο λόγω βάθους να "χορεύει" η πυρίτιδα.
Πολύ ωραίο το προφίλ του στρογγυλού ρελιάσματος στα φυσίγγια σου.
Με τον σταυροειδή αποκεντρωτήρα φρόντισε να έχεις κάποιο βάρος σκαγιών (περίπου 30% του συνολικού βάρους της γόμωσης) μπροστά και πάνω απο τον αποκεντρωτήρα ώστε να εξασφαλίσεις ένα γεμάτο κέντρο.
Φιλικά..
Κ.
"Αν δεν μπορείς να εξηγήσεις κάτι με απλά λόγια, τότε ούτε εσύ ο ίδιος το έχεις καταλάβει πολύ καλά.!!!"
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

Kαι μια και ο "καιρός γαρ εγγύς" για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου , πρίν αρχίσουμε την παρουσίαση κάποιων ¨μοντέρνων¨ setup's με σύγχρονα υλικά ας παρηγοριόμαστε με παλιά αλλα λίαν αποδοτικά υλικά του ένδόξου παρελθόντος που συνοδεύονται απο γλυκειές αναμνήσεις στους παλιότερους και πρόκληση για ¨πεδίο δόξης λαμπρόν¨για τους νεότερους.

Εικόνα
upload images free
Albert Einstein
Άβαταρ μέλους
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Full Member

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ έγραψε:Kαι μια και ο "καιρός γαρ εγγύς" για την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου , πρίν αρχίσουμε την παρουσίαση κάποιων ¨μοντέρνων¨ setup's με σύγχρονα υλικά ας παρηγοριόμαστε με παλιά αλλα λίαν αποδοτικά υλικά του ένδόξου παρελθόντος που συνοδεύονται απο γλυκειές αναμνήσεις στους παλιότερους και πρόκληση για ¨πεδίο δόξης λαμπρόν¨για τους νεότερους.

Εικόνα
upload images free
Εδώ ο κάλυκας έχει την ιδιομορφία του εσωτερικου΄αλουμίνιου ενισχυτικου΄πυθμενίου το οποίο μόνο με πυρίτιδες παλαιού τύπου μπορεί να συνδιαστεί αφου απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλο όγκο για την πλήρωση του.
ΠΡΟΣΟΧΗ!!! όσοι κατέχουν παλαιούς κάλυκες παρόμοιου τύπου μην δοκιμάσετε να τους χρησιμοποιήσετε με νέου τύπου άκαπνες πυρίτιδες που έχουν σαφώς μικρότερο όγκο απο τις προ 20ετίας και πολύ διαφορετικό burning rate.
Ο γράφων υπέπεσε σε τέτοιο σφάλμα κάνοντας χρήση προοδευτικής πυρίτιδας (ΜΒΧ36) και κατάφερε να αναπτύξει σε ένα φυσίγγιο μόλις 35 γρ πιέσεις της τάξεως των 930 bar.(!!!!!!) σε ίδιας γεωμετρίας κάλυκα.
Τέλος εφιστώ την ΠΡΟΣΟΧΗ (σε φίλους και μη) ότι η γόμωση παλαιών χάρτινων καλύκων ΕΛΟΧΕΥΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ διότι μπορει να κάνουμε χρήση συμβατών υλικών αλλά το τελικό κλείσιμο ιδίως το αστεροειδές θα πρέπει να έιναι πολύ μα πάρα πολύ προσεκτικό και ιδιαίτερα ΕΛΑΦΡΥ.
Το πάχος και η μεθοδολογία κατασκευής των παλαιών χάρτινων καλύκων είναι παρα πολύ διαφορετικό απο τους σημερινούς σύγχρονους χάρτινους κάλυκες.
Σας λέω με τα λόγου γνώσεως ότι εαν μεταφέρουμεε ένα setup για αστεροειδές κλέισιμο από έναν σύγχρονο χάρτινο κάλυκα σε έναν παλαιό χάρτινο αυτό που θα καταφέρουμε είναι να παρουμε 200~250 bar (!!!) αυξημένη πίεση.
Φιλικά!
Κ....
Albert Einstein
andreas78

Σωστός ο Κωσταντινος,
Ιδιαίτερα δε, σε κώνικα πυθμενια τα οποία μπορούν να αυξήσουν αρδην τις πιεσεις με τις σύγχρονες πυριτιδες.
Οφθαλμολουτρο τα φυσιγγια Κώστα.... :D
Κώστα με την παλαιά Rottweil, οταν την ξεκίνησα μου σκορποσκαγιασε και μάλιστα σε πολυ χαμηλές δοσολογίες, καποιο παιδί στο Αρτεμις, ειχε γράψει οτι η συγκεκριμένη κυρία δεν γουστάρει καθόλου το πάτημα και γιαυτό οι καλυκες της είχαν πατούδα που οριοθετουσε την πυριτιδα απο το βυσμα/ τάπα.
Εκ τοτε μου εχει δώσει καταπληκτικές βολες, με εξαιρετικές πιεσεις πάντα.
Την κανω 2.05/ 33.5
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΦΥΣΙΓΓΙΑ”